Wysłany: 2008-02-26, 13:07 [Teczka 2D]::World Of Brushes [KolaS]
Wziąłem się za Digital Painting ostatnio na poważnie. Oto i mój obraz (z PS oczywiście) malowany myszką, bez tabletu jedną z technik malowania na szkicu. Szkic jest zapożyczony z Googli (jak będę miał tablet, to może swoje zrobię ).
Czas pracy to około 1.5h.
Szkic:
Obraz:
digital painting to może nie jest, no ale kolorowanie szkicy to tylko ułamek z jednej techniki malowania w zasadzie nie spodziewałem się że pokażesz to tutaj xD wiec ocenka, biorąc pod uwagę ze to twoja pierwsza "namalowana" praca to powiem że jest nieźle
PS2. Przecież mam jeszcze 2 WiP'y i 2 Speed Painty, ale nie opłaca się tutaj wystawiać Speed Paint'ów, są tylko dla przećwiczenia ręki i "umiejętności" A WiP'y jak będą skończone, to wystawię.
Nie są to orły. Widać że sie uczysz. Pozostaje mi trzymać kciuki za ciebie.
Dzięki... Zwłaszcza, że jutro jadę zapłacić za tablet (Pentagram O'Pen XXL). Dzisiaj zamówiłem, więc biorę się do ćwiczenia (jeszcze trochę myszą, poczekam na tablet).
A tutaj już moja najnowsza pracka z rodzaju Digital Painting'u myszką. Wyszło +- 1godzina i 20 minut. Jabłko...
C&C ?
PS. Widać, że taka podobna technika jak u Ozona, ale ostatnio malujemy dużo różnymi technikami, aby na przyszłość trochę ich znać.
Dzięki za commenta xP A zblurrowane - to jeszcze nie jest malowane na tablecie, myszkę mam za 30zł, 800dpi... Shock Więc trochę zarzuca nią przy malowaniu Trza poczekać gdzieś do soboty na tablet (i tak pewnie będzie trochę nauki i przyzwyczajania do nowego systemu malowania).
Jakieś commenty ktoś jeszcze ?
PS. W oczekiwaniu na Tą Paczkę staram się namalować scenę z Hitmana: Krwawa Forsa. Jak skończę ( o ile w ogóle), to wrzucę tu.
kolas, ja też mam mysze za 30zł a widziałeś na wipie co z tego wyszło xD wszystko zależy od wprawy (no i podkładki xD) do niedzieli mój nowy malunek powinien być gotowy, więc wiesz co to będzie xD
A co do prac to czekam z niecierpliwością
No to jest i wspomniany wyżej Hitman, czyli Agent 47. Styl ten sam, co w jabłku. Tło jest denne, wiem, szukałem na szybca w googlach Ale liczy się obraz Aha - obraz malowany jeszcze myszką.
na początku pracowałeś dobrze i ładnie to wygląda (głowa, kołnierzyk) ale potem jak przyspieszyłeś to jakieś to takie sie dziwne zrobiło źle wycieniowany ten jego 'garnitur', wygląda tak kwadratowo, to samo z kolbą. No dobra, mówiłem żebyś pracował trochę szybciej, ale to już przesada xD jednak jak na drugą prace, no naprawdę dobrze wyszło jeszcze kilka obrazków namalujesz i twoje prace będą super.
p.s. postaraj się więcej pracować nad rozmyciem cieni i barw na obiektach, bo przez to ci takie kwadratowe wyszło no i postaraj sie jeszcze bardziej zadbać o krawędzie obiektów
...czyli wszystko to, co mówiłeś na GG xP Do następnej jeszcze bardziej się przyłożę, chcę sobie jakaś wprawę wypracować Ten garniak faktycznie nie wyszedł tak jak powinien... Cóż - malowanie o 1 w nocy to błąd xF
Troszkę wyszedł jak posąg ten nasz agent. Jednak i tak musze sie ukłonić przed tą praca.
Gdyż naprawdę wiem ile to wkładu trzeba włożyć by cokolwiek wyrysować.
Ja aż tak bardzo w Painting sie nie zagłębiałem. Ale to przez brak czasu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum