przede wszystkim tekstura - mogłeś znaleźć coś lepszego albo chociaż dać tilling
brak światła z cieniami i model bardzo prosty ale jak na 1 zetkniecie z 3d to jest git ;]
No wiadomo początki, słabo no ale sam zaczynam i dopiero mam 1 lepszy model na swoim koncie. Powiem tak te chwytaki" od półki trochę za duże, textura też słaba mogles wziąć inną. Reszte już powiedzieli inni Jak bedziesz miał jakieś pytania pisz na gg
Kurczę, jestem tak przyzwyczajony do materiałów VRay, że ta tekstura bardzo mnie razi Jak robisz model mebli, to postaraj się go zrenderować lekko od góry, wtedy najlepiej widać szczegóły. Do tego daj jakiś plane (zwykła powierzchnia, jakby ściana boxu) pod obiekt, żeby można było dać jakiekolwiek światło i pokazać cień - wtedy render ładniej wygląda. Jeśli pracujesz w 3DSM, to koniecznie zassaj VRaya - wszelkie wątpliwości co do renderowania w nim i ustawiania materiałów opiszemy ci z Ozonem na gad.. tlenie* xD jak chcesz
nie tam, Vray niejest wcale taki konieczny wkońcu to plugin do zaawansowanego renderingu, a my sie tutaj bawimy podstawami a własnie, ostatnio zacząłem się trochę mentalem bawić
Ale by mu pomógł zrozumieć co nieco dotyczącego materiałów, bo w VRayu wyraźniej widać różnice między bumpami i innymi bajerkami Zresztą - jak chce, ja bez VRaya nie umiem ;] A Mental podobno fajny (sądząc po tutach - fajne materiałki, np. na neon ), ale jakoś mi nie podchodzi, bo trudny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum