doszly mie wiesci ze nasz nowy styl zwyczajnie ssie
wiec uprzejmie informuje ze jak ktos uwaza ze styl jest ujowy to niech zrobi lepszy oraz ze jest wspolwinny temu bo nie kiwnal palcem wczesniej gdy zesmy pytali czy jest dobrze.
Ja uwazam wrecz przeciwnie dla mnie styl jest bardzo estetyczny i mily dla oka Poza tym nie bede sie czepial bo jak Oz wspomnial jestem z tych co palcem nie kiwneli, ale oczekuje na skonczenie stylu bo ten DB mi sie przejadl i chetnie bym uzywal nowego ale irytuje mnie puste miejsce na flasha i przy ogloszeniach... Przy okazji pozycje napisow w tych miejscach i kodowanie ich tez jest chyba do zmiany bo polskie znaki nie wyswietlaja sie poprawnie. Tak wiec trzymam kciuki za Ozona i reszte Aha i z bledow zauwazylem ze po najechaniu myszka nie podswietla sie cala tabelka podforum tylko sam napis
doszly mie wiesci ze nasz nowy styl zwyczajnie ssie
Do przewidzenia bylo ze czesc uzytkownikow wyskoczy z takim czyms po fakcie.. ale ludzie nie po to ktos zakladal taki temat aby przy koncowym etapie tworzenia jakas osoba napisala ze ''nowy styl zwyczajnie ssie'' na dodatek gdzies z boku...' gdzie sie podziewales przez te 15 stron tematu ? .
szybki napisał/a:
To niech te osoby sie wypowiedza w temacie przy wszystkich uzytkownikach - a nie mowia wszystko po katach...
Chyba nie bedziemy swiadkami takiego wydarzenia , osoba ktora tak napisala nie ma na tyle odwagi aby powtorzyc takie zdanie na stronie ' wiec zale i inne pierdoly znow sie posypia na gg''
A wiec, moim zdaniem styl zwyczajnie ssie Nie no ,nie do konca.
Fakt jestem ta osoba co nie kiwnela palcem - zbesztajcie mnie, ALE ! wtedy gdy temat byl rozwijany mnie nie bylo, wrocilem dopiero gdy bylo glosowanie, soo...
Teraz staram sie to nadrabiac, wyslalem ozonowi z 10 fotek z uwzglednionymi miejscami do poprawek.
Tak samo jak Mariusz mysle tez, ze DB jest ladny, prosty, troche go podpicowac i git - tzn. ogloszenia i profil we flashu, top zmienic i logo i troche tlo urozmaicic.
GreenG4U jest takze dobry, ladny, ale jak juz mowilem, jest troche bledow ktore trzeba TERAZ usunac.
Jak narazie jest problem z kodowaniem, gdy juz go nie bedzie postaram sie sam poprawic te bledy, a jak nie to zawsze znajdzie sie ktos tak mily, by pomoc
1. Logotyp
Opis: Zmiana logotypu, a dokladniej napisu, bo, no... this is baad.
2. Menu
Opis: Zmiana czcionki na taka z polskimi literami lub po prostu dorobic kreski nad "o", "c", itd. Te zaznaczenie tez takie standardowe, mogloby byc takie jakies we flashu, np. taki efekt blyszczenia (cos takiego jak mial Crow w sygnie kiedys).
3. 1 i 2
Opis: 1 - To samo co w menu, zmiana czcionki i caly napis bialy, bez tego zielonego poczatku.
Opis: 2- WTF ? Blad kodu, czy... ?
4. Kreski
Opis: Oto moja propozycja: http://i35.tinypic.com/149rq0o.png . Kreski sa slabo widoczne, jednak nadal odgradzaja sie od siebie.
5. Ramka
Opis: Ta biala ramka nie za bardzo pasuje.
6. 1,2 i 3
Opis: 1 - WTF ? Blad w kodzie ?
Opis: 2 - Zabki
Opis: 3 - Kolejny blad w kodzie ?
To chyba wszystko, oczywiscie nalezaloby juz zrobic projekt dolu strony (sb, itd.), profil (avek) i ogloszenia. Ale to sa sprawy kodowania, a nad dolem strony pracuje.
Ogolnie nie miejcie mi za zle wytykania tego wszystkiego, chce jak najlepiej dla forum, to wszystko to tylko moje zdanie, mi sie moze nie podobac a innym przeciwnie.
Kim jest tych kilku zorro ktorym sie nie podobal styl ?
Nie bijcie mnie ale jednym z nich jestem Ja
Jakos zaczynam zalowac ze na motyw przewodni stylu zarzucilem piorko
Nie podoba mi sie totalnie czcionka, cliping mask i w ogole mnie odrzuca
(mowie o logu nowego stylu)
Do tego powinnismy skrecic jakis oryginalny, schludny lay... taki ktory pokaze ze to forum o tematyce "grafika komputerowa" ....
Fakt faktem to tylko moje zdanie... nie robcie afery bo dwie czy tam trzy osoby maja swoja wizje... pomysl
Rozumie Ozona i Crowa poniewaz wlozyli w ten styl sporo pracy... podobnie zreszta jak Ja.
Gdybym dzis robil ten projekt zrobil bym go totalnie inny, wyrozniajacy sie i pokazujacy ze jestesmy inni od tego autorytetu jakim jest GA.
Co bym zmienil?... od kolorystyki, po motyw przewodni i uklady tabel... typografi menu etc etc.
Heh... wylo troche teraz jakbym byl zazdrosny o projekt obecnego (kodowanego) stylu, ^^
dlatego moze sie odrazu wytlumacze... otoz sadze ze ten styl jest o wieeele lepszy od mojego, lecz to dalej nie to
Przepraszam za bledy jesli jakies porobilem... bo z zniknieciem firefoxa jakos sie pogorszyla moja ortografia ^^
Nie do konca, wyrzucilem stamtad "w ciagu 24h na forum byli...". Dla mnie to jest nie potrzebne, dla niektorych przeciwnie. Myslalem, czy da sie tak to zakodowac , ze po najechaniu myszka na napis "w ciagu..." wyswietlali by sie ci ludzie - podobno nie mozna.
Wiec dol trzeba od nowa zaprojektowac z uwzglednieniem 24h.
Ogolnie zgadzam sie z KaZem, ze ten styl to lekki niewypal. Wszystko robione tak na szybko, cos w stylu "GrafArt ma nowy styl, to my tez".
Powinnismy do tego jeszcze raz przysiasc, ale razem z "elita" tego forum i najlepszymi grafikami tj. Fuji, Sylwia, Ozon, Crow i inni.
Gdybym dzis robil ten projekt zrobil bym go totalnie inny, wyrozniajacy sie i pokazujacy ze jestesmy inni od tego autorytetu jakim jest GA.
Co bym zmienil?... od kolorystyki, po motyw przewodni i uklady tabel... typografi menu etc etc.
po pierwsze - GA autorytetem? haha
kazu, niewiem czy pamietasz ale spacjalnie wybralismy takie kolory, taki uklad aby sie wyrozniac i to uzyskalismy, a bynajmniej mi nie przypomina to zadnego innego forum.
KaZu napisał/a:
Oto nowy uklad sb zaprojektowany przez aXa
mnie sie to wogole niepodoba, nic nowego nie wprowadzono tylko wszystko wrzucone na sile na jedna strone. Wszystko stalo sie puste i nadal jest nieciekawe
aXE napisał/a:
Ogolnie zgadzam sie z KaZem, ze ten styl to lekki niewypal. Wszystko robione tak na szybko, cos w stylu "GrafArt ma nowy styl, to my tez".
co wy sie tak wzorujecie na tym GA -.- oni zreszta dawno temu zmienili styl wiec nie widze w czym problem i nie, ten styl nie jest robiony na szybko bo robilo go cale forum przez prawie miesiac! a nasz stary styl jest juz cholernie stary i trzeba wprowadzic jakas zmiane aby nieco rozruszac to forum.
Cytat:
Powinnismy do tego jeszcze raz przysiasc, ale razem z "elita" tego forum i najlepszymi grafikami tj. Fuji, Sylwia, Ozon, Crow i inni.
mnie sie styl podoba, fujemu i sylwii tez, tylko jedyne co to to SB i logo, choc ladne, moglo by bardziej sie wyrozniac, byc wieksze bo na ta chwile zwyczajnie ginie w tym stylu.
KaZu napisał/a:
Jakos zaczynam zalowac ze na motyw przewodni stylu zarzucilem piorko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum