Dobry pomysł. Na większości stron gdzie szukałem tutoriali do PS są właśnie takie działy.
O tyle to jest wygodniejsze że zmniejsza mój czas w poszukiwaniach.
Pomógł: 25 razy Wiek: 17 Dołączył: 03 Sty 2008 Posty: 2313 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-02-23, 11:52
Moze by jeszcze wprowadzic bardzej regorystyczna reforme opisow, tematow tutoriali. Zeby bylo np. [sygnaturka](easy) itp.. a nie :"tutorial jakistam XD :S :E "
Cytat:
2Fat2Fly : Chociaz abstract potrafi bardziej wyrazic twoje przeslanie niz oswietlony stock z postacia z anime ;d.
Wszyscy za? Super. Prosze się dalej wypowiadać a ja pogadam z w4lk3rs.
Cytat:
Moze by jeszcze wprowadzic bardzej regorystyczna reforme opisow, tematow tutoriali. Zeby bylo np. [sygnaturka](easy) itp.. a nie :"tutorial jakistam XD :S :E "
No czemu by nie. Choć ja bym zrobił to inaczej. Przed każdym tutkiem takie cos:
Autor : ---
Poziom Trudności : ---
Program : ---
W autor imie, nick autora, w poziom trudnosci chyba kazdy wie co, a program to np Photoshop CS2, Photoshop CS3, GIMP...
Ja ofcoz ZA
Dzięki temu forum będzie się rozwijać, bo przychodzi nowy i od razu widzi tut for noob, robi z niego i daje outcoma i zostaje poczytać inne. I tak dalej, dalej a forum rośnie
Wysłany: 2008-02-23, 18:40
Oczywiscie jestem ZA i to mój pomysł na podzielenie działu tutoriale troche wyszczególnić
ten dział tutoriale mianowicie :
-Webdesign ( loga layouty i inne duperele graficzne do stron )
-Sygnaturki ( wiadomo )
-Avatary ( tutoriale jak wykonać fajnego i ładnego avatara )
-Efekty Textowe ( no to różne efekty na tekscie ciekawe )
-Background ( no to tutoriale na jakieś fajne tło np pod avka albo sygne czy co tam jeszcze)
-Animacje ( no to tutoriale na animacje textu albo czegoś innego )
-Pytania ( tu by newbie albo niekoniecznie dawali pytania Pro graffiką o wykonaniu czegoś
-Grafika 3D ( opcjonale bo mi sie wydaje że to forum pod grafike 2d i chyba nie powinno sie robić prac w 3d
To jest według mnie w tedy by nie trzeba było tyle szukać i do każdego tematu w poszczególnych działach by sie pisało przed tematem w tagu czy jak to sie tam zwie poziom trudnosci czyli Np : [EASY] Full sig tag tutorial albo [MEDIUM] Full sig tutorial bądz po polsku [Łatwy] a w opisie tematu rodzaj czyli tematyka Nature , Abstract Vector
PS Chciałbym coś wnieść do tematu i nie walić głupich postów byle sobie posty nabić typu "jestem za" wiem, że i tak mam zamałą liczbe postów ani nie jestem modem żeby coś wnieść w rozwój forum ale nóż widelec może sie uda.
P.S2 za wszelkie błedy ort lub inne przepraszam
P.S3 jak by do tego doszło to modowie i admii by przenosili i aktulizowali nazwy :]
Pozdro prosze o rozpatrzenie tego i jak czegoś zapomniałem dodać a ty masz pomysł co dodać albo wyszczególnić to pisz w nowym temacie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum