Sposob na ortografie:
Jezeli nawet ktos z Was jest dysortografem, to co? Mozilla Firefox podkresla bledy, wiec nie ma o co sie martwic. Choc watpie w to by duzo osob mialo dysortografie.
Choc watpie w to by duzo osob mialo dysortografie.
Ja mam dysortografie Rok z Firefoxem 2 i juz pisze normalnie. Teraz mam Opere bez sprawdzania ortografii i nie popelniam bledow a jesli juz to rzadko. Jak sie chce to mozna
Warny za wiecej niz 3 bledy w jednym zdaniu! a tak na serio, to ciezko w jakikolwiek sposob z tym walczyc, mozesz takiej osobie nawet pod sam nos dac link z firefoxem ale i tak pewnie nie skorzysta. A przeklenstwa zawsze edytuje jak je widze. ^^
hehe Czerw!ec, jakis atak na admina? Ja mam na papierku i w realu dysleksje i dysortografie i podobno dyskografie - chyba humanista ze mnie nie bedzie
Przez te moje "wady" mialem wiele klopotow, nie zostalem przyjety do wielu stron na jakies ciekawsze posady - zawsze kojarzyli mnie z analfabeta. Kiedys potrafilem na 10 zdan uzyskac po 20 - 30 bledow. Teraz robie ich zdecydowanie mniej, jesli sie trafi to jakis maly, albo wcale. A to wszystko dzieki temu co robie. Jak sie oduczyc bledow? Jak wiecie uczestnicze bardzo mocno w zycie Internetu, kiedys bylem adminem na wielu stronach/forach, teraz moze jest tego troche mniej. Jak wspomnial BQ firefox to wspaniale rozwiazanie. Zawsze lubilem ta przegladarke, jeszcze za czasow jak nie posiadala slownika - pamietam jak sie meczylem world - ctrl c/v. A robilem to wszystko aby nie byc spostrzeganym przez analfabeta. Mysle, ze jesli ktos tez nie chce byc spostrzegany to zastosuje sie do tego co napisalem - bo dysleksja to same klopoty.
Czerw!ec napisał/a:
I niech Ci co robia bledy nagle nie udaja dysortografow.
Dodam, ze jestes tez kolejnym czlowiekiem, ktory nie do konca wie co to dysortografia czy dysleksja ;] to na pewno nie jest "cos" przez co robimy bledy. Radze tez troche poczytac o tej chorobie - i pewnie duzo osob z was sie zdziwi, oraz przestana sie wstydzic Ci, ktorzy takie "cos" maja w sobie;)
Dodam, ze jestes tez kolejnym czlowiekiem, ktory nie do konca wie co to dysortografia czy dysleksja ;]
Moze i nie wiem, bo nie obchodzi mnie to za bardzo. Z dnia na dzien przestaje byc dysortografem, gdyz to nie choroba nieuleczalna troszke checi i mozna nauczyc sie pisac poprawnie.
Ja nie mam dysekcji, ale popelniam bledy ortograficzne czasami, ale nie przez to, ze nie wiem jak to sie pisze, bo jak ktos sie mnie zapyta to odpowiem bezblednie, tylko przez sama nie wiem co po prostu pisze z bledem, ale mam Firefoxa. Nie potrafie rozroznic kiedy sie pisze : a, al, ol, e, en, el itp - jak zapamietam to zapisze poprawnie, ale zdarzaja sie wyrazy takie malo pospolite.
Uzywam FireFoxa wiec nie mam problemow.
Co innego walnac jednego byka, co innego nie znac podstawowych zasad interpunkcji. Jak napisal w4lk3rs, jak sie chce, to mozna. Watpie, zeby sytuacja sie poprawila, skoro tak na prawde nikt tego nie pilnuje. Zglaszam sie na ochotnika ;d
Nie ma co zwracac uwagi na byki , bo kazdy byk moze popelnic no ale nie do przesady.
Co moge napisac to tylko to ze polecam przez wyslaniem swojego postu sprawdzenia
ortografii lub zainstalowanie sobie Mozzili.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum