Jezeli szanowni admini nie rusza dupy to forum niedlugo upadnie, w tej chwili w dzialach galerie mamy jeden post dziennie i nikogo chetnego do oceny.
Sami admini tez powinni oceniac. "Jezeli krol nie zrobi kroku w przod, lud nie pojdzie za nim".
Jakis nowy regulamin, w ktorym ma byc postanowienie, ze oceny musz byc dluzsze itd. itp.
Nowe konkursy, np. tag dnia (podaje przyklady a innego forum) ale moze byc rowniez cos innego.
Jezeli teraz nie ruszycie dupy cale forum legnie w gruzach.
Czekam na propozycje innych userow i wypowiedzi samych adminow, ktorzy nic z forum nie robia (ta cala mafia to jest cos ale jak zwykle leglo na przygotowaniach, wezcie sie w garsc, powolujcie nowych aminow, robcie swieze konkursy, niespodzianki itd.)
Jezeli do konca marca nic nie zrobicie opuszczam to forum i mysle, ze za mna pojdzie reszta userow. To jest wasze ultimatum.
mial byc konkurs WOTW oraz VOTW niestety jak zwykle zakonczylo sie na rozmowach gdyby wprowadzic te dwa konkursy, wrocic do starego dobrego UOTW to moge sie zalozyc ze kilka osob NOWYCH zawitaloby na forum. sylwus pewnie znowu bedzie sie tlumaczyc ze admin nie jest dla nas 24h na dobe 7 dni w tygodniu poniewaz maja rowniez swoje problemy. nie widze problemu, powolajcie nowych ktorzy beda mieli ten czas.
Hmm tu troszke nie czaje pomyslu. Rozumiem, ze przydalby sie ktos do ogarniecia sprawy z mafia itp, ale po co admin ktory bedzie aktywny w postaci postow? Co za roznica czy post zostal napisany przez nowego uzytkownika czy admina? Admin to po prostu user ktory powinien dbac o porzadek na forum (wg. mnie przynajmniej). Czy danie tej rangi komus kto sporo ocenia i krytykuje za sama aktywnosc jest rozwiazaniem problemu? Watpie... Co do tagu dnia to nie uwierze, zeby chetni byli - po 1,2 prace beda wysylane i to pewnie badziewne bo kto w 24h zrobi dobry tag, odlozy go na jakis czas, wroci do niego, pomysli jakie wprowadzic poprawki, zrobi to i dopiero wysle?
Ogolnie idee rozumiem - tez bym chcial, zeby tu sie wiecej dzialo (i wiem, ze sam moglbym byc bardziej aktywny) i zeby byla jakas fajna atmosferka. Nie znam sie na tym i byc moze to dobry pomysl, zreszta nie ukrywam nie mialbym nic przeciwko zeby takim byl, ale z mojego pkt. widzenia, tak jak napisalem, sadze, ze to niewiele da.
Wracajac jeszcze do konkusow - i tak jest ich sporo ale rzadko sa robione (wg. mnie z winy userow, a raczej z powodu malej ich [tj. nas] liczby) np. TR - dla mnie super sprawa ale co zrobic jezeli Tygodniowy rownie dobrze moglby zmienic znaczenie na Miesieczny? Wszystko przez liczbe chetnych - mozna sie zalamac (pamietam sytuacje z TR 9 bodajze) jak Ozonex oglasza nowy temat na rysunek i nie ma zadnych prac o.O
Cytat:
Jezeli do konca marca nic nie zrobicie opuszczam to forum i mysle, ze za mna pojdzie reszta userow. To jest wasze ultimatum.
Hehe, rozumiem, ze ultimatum ma zmotywowac do dzialania, ale jesli mam byc szczery to watpie, zeby to osiagnelo swoj cel.
zgadzam sie z poprzenikami ... a szczegolnie z Alienkusem... zalozenie nowej kategorii nie trwa calego dnia a wprowadzic raz na tydzien zmiany w ogloszeniach to chyba nie az tak wielkie poswiecenie... pozatym mialbyc rank grafikow,mafia i co nie ma nic...
nie chodzilo chyba o to by admin pisal pelno postow. tylko interesowal sie forum. oczywiscie gdyby ocenial prace w galeriach to dobrze by o nim swiadczylo. ale tak jak gadalismy o VOTM wiekszosc byla na tak. zaden admin sie nie zaintereoswal zeby wprowadzic.
ps.co do sygny dnia to chyba udzial biora wszystkie prace wystawione w jednym dniu przez wszystkich userow
Bylo juz o zmianie administracji. Moze nie koniecznie Adminow, bo wkoncu oni utrzymuja forum ale Juniora Admina dac komus aktywnemu niech sie zajmie aktualnosciami bo ja czekam juz 3 dni zeby Fuji to zmienil. I niech za przeproszeniem administracja nie pieprzy zeby kazdy patrzyl na siebie bo to nic nie da.
ps.co do sygny dnia to chyba udzial biora wszystkie prace wystawione w jednym dniu przez wszystkich userow
dokladnie xD
Ale rowniez moga byc laye dnia itp.
Alienkus napisał/a:
nie chodzilo chyba o to by admin pisal pelno postow. tylko interesowal sie forum. oczywiscie gdyby ocenial prace w galeriach to dobrze by o nim swiadczylo. ale tak jak gadalismy o VOTM wiekszosc byla na tak. zaden admin sie nie zaintereoswal zeby wprowadzic.
Jezeli szanowni admini nie rusza dupy to forum niedlugo upadnie, w tej chwili w dzialach galerie mamy jeden post dziennie i nikogo chetnego do oceny.
Sami admini tez powinni oceniac. "Jezeli krol nie zrobi kroku w przod, lud nie pojdzie za nim".
Jakis nowy regulamin, w ktorym ma byc postanowienie, ze oceny musz byc dluzsze itd. itp.
Nowe konkursy, np. tag dnia (podaje przyklady a innego forum) ale moze byc rowniez cos innego.
Jezeli teraz nie ruszycie dupy cale forum legnie w gruzach.
Pomysl logicznie jak oceniacie ludzi w taki a nie inny sposob to kto wam bedzie zagladal do galerii? chyba tylko wy sami i ci co sie do takiego traktowania przyzwyczaili
do czego zmierzam do waszych prymitywnych , i wiesniackich textow , ssie pale , smierdzi, oczojebny i mozna by tu wymieniac , a najlepsze to sa wasze terminy jedne i te same , ktos uzyl slowa brak glebi i sygnatura jest plaska i nie zaleznie od tego jak praca bedzie wygladac to zawsze sie znajdze osoba ktora uzyje tych wlasnie slow malo tego macie na forum swoich kolegow i nawzajem oceniacie siebie dobrze , wiec kazdy nowy uzytkownik widzac takie cos a raczej takie zachowanie pomysli ''ja juz tu nie wchodze bo po co , obojetnie co bym nie zrobil to przeciez bedzie plaskie , napis bedzie smierdzial no i oczywiscie nie ma glebi''Ludzie moze w koncu zacznijcie oceniac swoimi slowami bo niedobrze sie robi widzac w kazdej galerii jedno i to samo , po za tym Trekmi moze najpierw przeanalizuj sobie dokladnie jak dzialacie w galeriach a pozniej pomysl czy oplaca sie szukac odpowiedzi na forum dlaczego tak sie dzieje , i nie pisze tego zeby cie tu sprowokowac czy cos tam , ale tak to niestety na tej stronie wyglada .
A co do Administracji to sie moge jedynie z tym zgodzic ze forum jest troche zaniedbywane , ale z jakiej przyczyny nie mnie jest to oceniac , Admini maja swoj wiek i powini wiedziec co robia
obowiazkiem admina jest przede wszystkim trzymanie w kupie ogolnej struktury forum, jego zadaniem jest wykonywanie wiekszych zmian na forum i nadzorowanie skladu moderatorow i JA. Czyli miesci sie w tym tworzenie przykladowo nowych konkursow, dzialow, pilnowanie modow i JA aby wykonywali swoje obowiazki.
Nastepnie moderatorzy. To oni glownie pilnuja porzadku w tematach na forum, w razie gdy ktos pisze cos nie tak, wyzywa czy cos takiego to oni powinni dzialac. Zdecydowanie moderator musi byc osoba bardzo aktywna na forum, musi sie czesto udzielac i byc nastawiona na pomaganie innym, a nie na karanie i poprawianie.
Nastepnie JA (Junior Admin, zeby nie bylo). Wg. mnie sa to moderatorzy ktorzy dbaja tez o 1-2 rzeczy do ktorych dostep jest jedynie z panelu administracyjnego (np. ogloszenia, zarzadzanie grupami) Oczywiscie musi to byc osoba co najmniej tak aktywna jak moderator.
nie tylko admini i modki sa na tym forum!
nie wiem co po za kolorem nicku odroznia mnie od Sylwus i innych niesamowitych wladcow tego forum... czemu nie dostane warna! ? bo mam 800 postow? bo jestem na tym forum jakis jzu czas ?
jak tak to ma wygladac to ja dziekuje...
kolejny post usuniety... a nie z warnowany...
lludzi popatrzcie co robicie!
Forum sie nie rozwija, nie powstaja nowe tutoriale i nie ma czym zatrzymac nowych uzytkownikow. Piszemy "poczytaj tutki" a u Nas ich nie ma! Czemu nie potrafimy niczym zatrzymac urzytkownikow?
Angelo, mozesz wytlumaczyc o co chodzi, bo nie rozumiem?
Alienkus, WOTW i VOTW - napisalem post w tamtym temacie. Co do mafii, wlasnie przesunalem ja do kosza, bo szybkiemu chyba zabraklo zapalu.
Co do samego tematu, niestety ostatnio mamy malo czasu, ja jak wiadomo, pracuje, studiuje, mam narzeczona, Fuji ostatnio ma tez malo czasu z pewnych wzgledow, ale niedlugo powinno sie to zmienic, a ciezko mi znalezc osobe(ktora sie zgodzi), ktorej zaufalbym na tyle, zeby dac dostep do PA,
Jesli chodzi o pozycje w google, juz mam sposob, ktory powinien przywrocic forum na stare miejsce, czyli 1 na wiadome frazy.
Jednak chcialbym napisac o tym co poruszyl sygal, a mianowicie komentarzach do prac nowych userow, np.
"gleba xP
Szczerze mowiac jak na 2 meichy pracy przestan robic sygnaturki bo wyglada gorzej niz moja 1 xD "
ma nam pomoc zatrzymac userow?, wiele osob po czyms takiem rezygnuje z forum i w ogole z grafiki - nie kazdy od razu jest doskonaly takim osobom trzeba pomoc, wytknac bledy i dac rady, ale nie wysmiewac, to pisze do wszystkich osob komentujacyh. Tak od razu na przyszlosc, czemu ja nie komentuje?, odpowiedz jest prosta, nie jestem grafikiem i nie chce pisac czegos na czym sie nie znam.
Trekmi - pisac mozesz wszystko, nie wprowadzam wladzy autorytarnej, ale wyrazaj to normalnym slownictwem, a nie ulicznym, bo pozniej tez sa takie komentarze, ktore strasza/denerwuja pewne osoby.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum