Wysłany: 2009-11-02, 18:03 Forum o zleceniach graficznych
Witam mam pytanie poniewaz zrobilem forum o tematyce zlecen graficznych (uzytkownicy beda pisali ogloszenia np. ze chca kupic, sprzedac, zlecac grafike zrobilem tez dwa specjalne dzialy Zlecenia graficzne darmowe i Zlecenia graficzne platne)
Czyli na forum nie mam nic takiego jak: platna rejestracja, nie czerpie od uzytkownikow pieniedzy za dodawanie jakichkolwiek ogloszen na forum.
Nie przyjmuje zlecen od uzytkownikow ze robie grafike za pieniadze.
A o to regulamin:
Regulamin:
Zadaniem Forum jest umozliwienie uzytkownikom znalezienia zlecen/wykonawcow.
Na Forum mozna umieszczac tylko ogloszenia dotyczace grafik/ow (jesli chcesz zamiescic inne ogloszenie to zapraszamy do dzialu GRAFIKA - INNE)
W kazdym temacie musza znajdowac sie dokladne informacje na temat zamieszczonego ogloszenia.
Wszelkie tematy/odpowiedzi nie zwiazane z dana tematyka beda przenoszone do dzialu Archwiwum, a autor dostanie ostrzezenie.
Zabrania sie:
- umieszczania tematow niezgodnych z tematyka forum !
- spamowania !
- uzywania wulgaryzmow ! (jesli chcesz obrazic druga osobe to lepiej to przemysl)
- zakladania wiecej niz jedno konto !
Administracja:
Forum nie jest stworzone w celu czerpania korzysci materialnych przez administratorow od uzytkownikow lecz po to, aby uzytkownicy mogli w latwy sposob dotrzec do odpowiednich osob znajacych sie w danych kategoriach.
Administracja nie przyjmuje zlecen od uzytkownikow.
Administracja nie ponosi zADNEJ odpowiedzialnosci za przebieg transakcji zawieranych za posrednictwem forum.
Na forum nie bedziemy umieszczali reklam tzw. pop-underow - wyskakujacych okienek i nie mamy zamiaru umieszczac ich w przyszlosci.
Moje pytanie to czy forum jest zalozone zgodnie z prawem ?
Napisalem na jednym forum o tym ze utworzylem takie forum lecz jedna osoba napisala mi, ze:
Tworzac ten portal, jako zalozyciel, jestes odpowiedzialny za wszelkie transakcje, ktore sa tam wykonywane, wszelkie niedogodnosci spadna na ciebie, nie wiem czy jestes tego swiadom.
Lecz chyba osoba ktora mi to napisala nie ma racji poniewaz nie wymuszam zadnych korzysci materialnych od uzytkownikow wszystko jest za free od rejestracji po dodawanie ogloszen.
Prosze o szybka odpowiedz. Pozdrawiam
Forum mam postawione na phpbb3 oraz platnym hostingu oraz wykupiona domene .pl jesli ktos chce pomoc w wypromowaniu forum lub w moderacji to piszcie tutaj albo na priv.
Lecz ogolnie chodzi mi o wypozycjonowaniu forum.
Tworzac ten portal, jako zalozyciel, jestes odpowiedzialny za wszelkie transakcje, ktore sa tam wykonywane, wszelkie niedogodnosci spadna na ciebie, nie wiem czy jestes tego swiadom.
Sluchaj mozesz i nie musisz reagowac w sytuacjach w ktorych regulamin zostal naruszony jesli chodzi o zlecenia , zamowienia , pisanie postow itp.. wiec od ciebie zalezy czy np taki napis ''Za tresc postow , realizacji zlecen , zamowien itp administracja nie odpowiada. Administrator strony nie moze poniesc konsekwencji za to co uzytkownicy wstawiaja lub pisza na stronie.'' bedzie widnial na twoim portalu.. z mojej strony dodam tylko ze lepiej jest aby administrator po czesci staral sie rozwiazywac takiego typu problemy..
Crow czyli zakladajac takie forum nie musze miec zadnej dzialalnosci gospodarczej poniewaz nie mam na forum nic takiego jak platne rejestracje.
Juz dwie osoby mi pisaly na ten temat, ze nic takiego nie musze zakladac.
Co innego gdybym zrobil taki portal jak zlecenia.prze.net
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum