Poprzedni temat «» Następny temat
Subkultury
Autor Wiadomość
ozonex 
User

Wysłany: 2009-09-01, 14:52   

A ja nie zaliczam sie do zadnej subkultury :P ani ubiorem, ani zachowaniem jakos nie moge znalezc innych ludzi w chocby podobnym stylu :P wole byc inny, ale nierobie z tego jakiegos pokazu, zreszta nie cierpie robic czegokolwiek tylko po to aby cos pokazac jednak zle sie czuje gdy jestem utozsamiany z jakas grupa ludzi.

Jesli chodzi o ubior to raczej ubieram sie tak aby wygladac powaznie. Tez zazwyczaj nie odzywam sie jesli nie widze potrzeby wiec czesto ludzie mysla ze jestem niesmialy :P (heh, zasada przeciwnosci znaczen dziala - robisz jedno, odbieraja to odwrotnie) Nie znosze ryzyka i uwazam ze w zyciu sa pewne zasady ktorych mimo wszystko nalezy sie trzymac.

Jesli chodzi o subkultury to uwazam ze to zalezy nie od subkultury, tylko od konkretnych ludzi. Kazdy tutaj stara sie pokazac ze jego subkultura jest spoko i ze mylnie sa odbierane negatywnie.

Widzialem sporo takich sytuacji gdzie jakis dres przechodzil do przechodnia i mowil przyslowiowe "dawaj telfon albo wpi**dol", ale tez znam kilka osob ktore mozna zaliczyc do dresow a sa to spoko ludzie, tylko ze oczywiscie, zawsze najlepiej widoczna jest osoba ktora w imieniu jakiejs grupy ludzi robi zle. Wiec nie mozna oceniac subkultury jako calosci - jedynie konkretne osoby.

Kazu 
Moderator

Wysłany: 2009-09-02, 18:37   

ozonex napisał/a:
Widzialem sporo takich sytuacji gdzie jakis dres przechodzil do przechodnia i mowil przyslowiowe "dawaj telfon albo wpi**dol", ale tez znam kilka osob ktore mozna zaliczyc do dresow a sa to spoko ludzie, tylko ze oczywiscie, zawsze najlepiej widoczna jest osoba ktora w imieniu jakiejs grupy ludzi robi zle. Wiec nie mozna oceniac subkultury jako calosci - jedynie konkretne osoby.

Oklaski dla tego pana ;) (bardzo madre slowa)

ozonex napisał/a:
Tez zazwyczaj nie odzywam sie jesli nie widze potrzeby wiec czesto ludzie mysla ze jestem niesmialy :P

Po prostu jestes nie fajny D: (joke) ... kiedys myslalem podobnie ale ludzie wtedy mieli mnie za "emo" ... czy tam snoba ;)
Teraz paplam dosc duzo, nie lubie obrazac ludzi dlatego nie mam za wielu wrogow ;)

I nie pisze tego wszystkiego po to aby pokazac jaki to jestem fajny i inny... jestem zwyklym chlopakiem ktory szuka wrazen i poznaje powoli swiat :)

Odpowiedz do tematu