no i sie zastanawiam.... ... zalozylem konto... od jakiegos czasu sledze to co sie dizeje na tym forum...
Przywitalem sie - tak jak nalezy - chyba
... dorzucilem stronke z jakimis tutorialami do animacji i wracam i nic... nie mam tego posta i nigdzi einformacji na priv czy gdzies na temat usuniecia go.
I chce sie teraz dowiedziec - dlaczego?
A temat podejmuje tu na forum publicum, a nie kontaktuje sie z administracja bezposrednio poniewaz chcialbym zeby administracja odpowiedziala tu i inni rowniez sie wypowiedizeli. Czy to kwestia tego ze am byl link i zostalo to potraktowane jako spam - czy jak?
Jesli jako spam to przepraszam - naprawde nie chcialem, ale wolalbym dostawac wiadomosc na priv ze zostalo usuniete i z jakiego powodu.
Czekam na odpowiedz i mam nadzieje ze ten post nie zpostanie usuniety.
Problem w tym z eprzeanalizowalem i nie wydaje mi sie abym w jakikolwiek sposob lamal jakiekolwiek zasady. Chyba ze dodanie linka do strony z tutorialami legalnie i za free jest lamaniem regulaminu.
Jesli jenak - drogi adminie -uwazasz ze jednak zlamalem jakis regulamin czy zasady to prosze o wyjasnienie mi tego.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
No ponoc w 19. punkcie regulaminu pisze cytuje ''Zabrania sie reklamowania konkurencyjnych stron i for graficznych '' - jak by nie patrzec na stronie ktora poleciles jest tzw forum - na ktorym przewodnim tematem rozmow jest Grafika co podlega jak juz podkreslilem wyzej reklamowaniu i to chyba tyle , pozdrawiam
Ty chyba zartujesz....
Dwie sprawy wiec:
1. To torche trudno jest znalezc ten wasz regulamin.
2. A kto tu cos reklamuje. Szczerze chcialem sie podzielic strona na ktorej kolesie robia tutoriale za darmo i to z programow z ktorych po polsku i za darmo nie mozna znalezc nigdzie. Skoro takich linkow nie mozna podawac i dzielic sie z ludzmi znaleziskami to ja czegos nie rozumiem... przeciez nikt nie karze ludziom tak przechodzic i nie zagladac tu - i wiadomo ze nikt tak nie zrobi... kazdty zajrzy, nauczy sie i dalej bedie tu siedzial.
A poza tym to nie zartuj ze w zwiazku z tym ze tam jest "forum" ( prosze cie 200 osob zarejestrowanych i nikt nic nie pisze) to juz konkurencja... Na youtube tez mozna gadac z ludzmi i powstaja spolecznosci to czy posty z linkami do yt tez sa od was usuwane?
Powiem szczerze ze sie zrazilem - nie lubie takiego podejscia...
no ja rozumiem gdybym wlazl ... zarejestrowal sie i napisal : sluchajcie jestem zaje... i zalozylem zaje forum, ktore jest 10 razy lepsze niz to - chodzcie do mnie bo tu jest nudno.... wtedy rozumiem ze moglibyscie sie zdenerwowac i mnie nawet zbanowac, ale w takiej sytuacji to jakis zart.
A gdy bede chcial wrzucic jakikolwiek link z jakiejkolwiek innej strony(plskiej lub angielskiej) na ktorej jest jakies forum, mozliwosc dawania kommentarzy czy dyskusji to wtedy tez nie moge? bo to takie troche nie jasne.
Czekam na odpowiedz.
I juz tomis'a polubilem i jestem - w tym przypadku - z nim.
Administratorzy - potraktujcie go jak nalezy, czyli jak najlepiej, bo znalazl sie uzytkownik od ktorego emanuje chec pozostania na forum (albo po prostu chec zaprzeczenia waszej glupocie, lub niewiedzy.)
W kazdym badz: Nie wnosze nic do tematu, lecz jest to off-top, co oznacza, ze po prostu moge moje zdanie - jakimkolwiek by nie bylo - wyrazic.
Najprostszy przyklad tlumaczacy cala sprawe oraz wasze wielkie oburzenie :
Przypuscmy ze uzytkownik tomis zalozyl prywatna strone torrentowa , wchodzi sobie nie jaki kazuya12, i pisze w poscie , witam znalazlem fajny tracker jest tam masa fajnych rzeczy do pobrania tu znajdziecie link ,serdecznie zapraszam - waszym zdaniem podchodzi to pod reklamowanie czy raczej blad moderatora i ta niby
kazuya12 napisał/a:
chec zaprzeczenia wlasnej glupocie, lub niewiedzy.)
ja osobiscie nie nazwalbym niewiedza czy tam glupota dzialanie moderatorow w takiego typu sprawach.. , jak juz podkreslalem wyzej w tym przypadku podchodzi to pod reklamowanie strony konkurencyjnej i nie mozna w zaden sposob zastawiac sie argumentami ktore nie odzwierciedlaja tego o czym piszemy w tej chwili ..
tomis napisał/a:
Na youtube tez mozna gadac z ludzmi i powstaja spolecznosci to czy posty z linkami do yt tez sa od was usuwane?
Kolego Youtube to youtube a nie link do strony z przewodnim tematem - grafika ..
Proste pytanie na koniec -czy jestescie na tyle glupi i dalej bedziecie sie upierac przy swoich wersjach czy raczej dotrze do was ten jakze ''trudny'' do zrozumienia przekaz ktory wyjasnilem juz w drugim moim poscie.. przeciez nie trzeba byc filozofem aby zrozumiec tak prosta sprawe.. Dajcie spokoj ,..
Skoro juz dostalem odpowiedz od administracji to znowu chcialbym wyjasnic kilka spraw:
1. przede wszystkim to bylem pewien ze jednak nie doczekam sie odpowiedzi od Crow... W zwiazku z tym dziekuje koledze kazuya12 za przypomnienie tematu. Zastrzegam jednak ze nie znam kolegi kazuya12, a tobie kazuya12 radze nie przyzznawac mi racji poniewaz zostaniesz nazwany przyjacielem i tajnym wspolpracownikiem agenta tomis chcacego poprzez wprowadzanie tresci z konkurencyjnych stron zniszczyc te spolecznosc
No prosze was... litosci
A przede wszystkim troche luzu... naprawde ... rozwiazmy te sytuacje, ale z usmiechem ...
Wracajac wiec do sedna... kolejna sprawa:
2. jak sobie wasze forum wyobraza rozwoj skoro istnieje zakaz pokazywania jakichkolwiek tresci z zewnetrznych serwisow (przeciez to prawie jak w sekcie ) przeciez to troche absurdalne.... chcialbym abyscie mi odpowiedzieli na to pytanie.
3. Skoro istnieje zakaz wskazywania zewnetrznych linkow z zewnetrznych serwisow to prosze ... bardzo mocno prosze -wyjasnijcie mi co robi na tym forum ten post: http://www.graphic4u.net/...tron-vt2482.htm a takze ten: http://www.graphic4u.net/...shami-vt173.htm - ogromna lista linkow z roznych stron. I to o tyle bezuzyteczna ze nie ma ani slowa o tym czym jest strona, czym sie zajmuje, co oferuje etc.
4. kolejna sprawa to przykald ktory podales.... jakie torrenty. Moze kiedys mnie poznacie drodzy wspolforumowicze (chyba ze wszechmocna administracja zadecyduje inaczej ) ... jesli jednak poznacie to zrozumiecie ze torrentow nie bede oferowal - bo nie do konca jestem zwolennikiem nielegalnych tresci, i wlasnie takich tresci powinna administracja zakazywac, a a nie jakiegos glupiego linku.
To chyba tyle na teraz... chcialbym aby administracja ustosunkowala sie do tego.
A i jeszcze maly edit... i dodatek do pierwszego posta od Crow. Na poczatku odeslales mnie do regulaminu wiec kilak moich uwag do niego:
1 pubkt 24 mowi:" Administratorzy : Qbass, Roszi" - chcialbym wiec sie dowiedziec kim Ty jestes skoro jedynymi administratorami sa wymienieni tam userzy?
2. Punkt 22: "Za wiele ostrzezen bedziesz mial zakaz pisania na forum. " - czy nie sadzicie ze ten punkt jest dosc malo konkretny? co znaczy wiele- 3, 5 , 30?
3. Punkt 25: "Administratorzy i Moderatorzy maja zawsze racje" ... - z tym moge sie zgodzic poniewaz punkt ulatwia zycie administratorom i moderatorom. Prowadze jednak te dyskucje na forum publikum aby - nawet jesli administracj azawsze ma racje - wyjasnila i uzasadnila swoje "racjonalne" postepowanie.
Wiesz nie wiem jak odbierasz takie wiadomosci ale nikt tutaj sie nie spina i raczej nie zamierza .. wiedz ze zaloga nie dziala pod presja i nigdy nie dzialala .. wracajac do calej sytuacji
tomis napisał/a:
jak sobie wasze forum wyobraza rozwoj skoro istnieje zakaz pokazywania jakichkolwiek tresci z zewnetrznych serwisow
sluchaj nie ma zadnego zakazu mowiacego jakoby nie wolno bylo linkowac u nas tych jak to nazwales zewnetrznych tresci serwisowych - po prostu jest jeden punkt ktory wydawalo mi sie do tej pory byl zrozumialy mianowicie '' Nie podajemy linkow stron ktore jak by nie patrzec moga zwerbowac od nas czesc udzielajacych sie uzytkownikow ... I to tylko i wylacznie w wypadku glownego watku jakim jest grafika - portale spolecznosciowe typu youtube , metacafe , nasza-klasa czy deviantart ktory dziala na zasadzie pokazywania projektow graficznych innych ludzi tez raczej w zadnym stopniu nie wplywa nie korzystnie na nasz portal i o to cala filozofia
tomis napisał/a:
Skoro istnieje zakaz wskazywania zewnetrznych linkow z zewnetrznych serwisow to prosze ... bardzo mocno prosze -wyjasnijcie mi co robi na tym forum ten post:
... Istnieje zakaz reklamowania innych stron graficznych , wydaje mi sie ze nie jest to az takie trudne do zrozumienia ..
tomis napisał/a:
kolejna sprawa to przykald ktory podales.... jakie torrenty. Moze kiedys mnie poznacie drodzy wspolforumowicze (chyba ze wszechmocna administracja zadecyduje inaczej ) ... jesli jednak poznacie to zrozumiecie ze torrentow nie bede oferowal - bo nie do konca jestem zwolennikiem nielegalnych tresci, i wlasnie takich tresci powinna administracja zakazywac, a a nie jakiegos glupiego linku.
No i tu mamy dobry przyklad na to ze ludzie ciezko mysla ''. Z mojej strony byl to najprostszy przyklad sytuacji z ktorej wyniklo tyle problemow , tluamczenia itp
tomis napisał/a:
A i jeszcze maly edit... i dodatek do pierwszego posta od Crow. Na poczatku odeslales mnie do regulaminu wiec kilak moich uwag do niego:
1 pubkt 24 mowi:" Administratorzy : Qbass, Roszi" - chcialbym wiec sie dowiedziec kim Ty jestes skoro jedynymi administratorami sa wymienieni tam userzy?
2. Punkt 22: "Za wiele ostrzezen bedziesz mial zakaz pisania na forum. " - czy nie sadzicie ze ten punkt jest dosc malo konkretny? co znaczy wiele- 3, 5 , 30?
3. Punkt 25: "Administratorzy i Moderatorzy maja zawsze racje" ... - z tym moge sie zgodzic poniewaz punkt ulatwia zycie administratorom i moderatorom. Prowadze jednak te dyskucje na forum publikum aby - nawet jesli administracj azawsze ma racje - wyjasnila i uzasadnila swoje "racjonalne" postepowanie.
Znow nie analizujesz , zauwaz kiedy byl pisany regulamin i przyjmij do swojej swiadomosci taki fakt ze zaloga sie zmienia , wiec ludzie ulegaja degradacji itd ..
Punkt 22 jest tak banalnie prosty ze az na pytanie ktore zadales nie chce mi sie odpowiadac
Punkt 25 jest po to aby administrator nie musial sie tlumaczyc w takiego typu sytuacjach jak ta tutaj , rowniez poprzez ten punkt po prostu omijamy spam i tyle ..
tomis napisał/a:
1. przede wszystkim to bylem pewien ze jednak nie doczekam sie odpowiedzi od Crow... W zwiazku z tym dziekuje koledze kazuya12 za przypomnienie tematu.
No i na koniec , na pewno wiadomosc kazuya nie przyczynila sie do tego ze ci odpowiedzialem , bo raczej od tego tutaj jestem aby rozwiazywac takie sprawy , jednak nie zawsze jest czas aby mozna bylo wejsc na te 5-10 min i wytlumaczyc w jakis racjonalny sposob o co chodzi w danym temacie , pozdrawiam
To znowu ja
i znowu z kilkoma zagadniniami i kilkoma slowami wyjasnienia.
Moj tekst na temat "spinania sie" byl bardzej do kolegi kazuya12 ktory chyba troche zbyt mocnych slow uzyl w swojej wypowiedzi.
Zwerbowac? Boszzzzz ... a ty znowu wojskowo agenturalnym tonem ciagniesz te dyskusje.... forum graficzne to nie organizacja paramilitarna i nikt nikogo nie werbuje
Kolejna sprawa to to ze skoro piszesz o stronach "graficznych" to powinienes wywalic polowe linkow z listy prezentowanej w przytoczonym przeze mnie poprzednio linku.
Wyjasnienie na temat torrentow nie bylo moim tlumaczeniem sie, a bardziej subtelnym wskazaniem tego na co administracja powinna zwracac uwage... czyli na nielegalne tresci publikowane w serwisie co o ktorych odnosi sie inny punkt wspomnianego regulaminu na temat zgodnosci z polskim prawem. Sugeruje zerkniecie do dzialu download i sprawdzenie czy linki tam publikowane nie zawieraja czasem nielegalnych tresci
hehe... tu tpo mnie rozsmieszyles... mam zwracac uwage na temat tego kiedy byl pisany regulamin - drogi kolego - regualamin powinien byc napisany w taki sposob aby mogl byc traktowany uniwersalnie bez wzgledu na czas kiedy zostal skonstruowany. A jesli cos sie zmienia w zasadach prowadzenia forum i regulamin zawiera nieprawidlowe informacje to powinien byc zmieniony poniewaz inaczej jest bezuzyteczny, a jesli nie zostal zmieniony to tylko swiadczy o tym jak niepowaznie administracja traktuje tenze regulamin i uzytkownikow.
nie zgodze sie z toba ze punkt 22 jest banalnie priosty... regulamin powinien stanowc o prawach i obowiazkach, a co za tym idzie powinien dokladnie okreslac ich zakres. Stwierdzenie duzo, wiele, kilka, etc. jest niepoliczalen a co za tym idzie moze byc interpretowany dowolnie przez kazda osobe czyli daje tzw. wladze absolutna administracji ktora moze stwierdzic ze kogos nie lubi i go wywalic stwierdzajac ze wykorzystal limit tych "wielu" ostrzezen.
A i jeszcze jedno...
Rozumiem gdybym napisal posta typu: http://www.graphic4u.net/...yjne-vt7106.htm na przyklad akiego, albo w stylu witam ... jestem adminem takiego i takliego forum i chodzcie do nas bo jestesmy lepsi niz to tutaj. heh...
A gdy post zostal napisany tylko i wylacznie po to abby podzielic sie tresciami zupelnie legalnymi, w jezyku polskim i nigdzie w sieci niedostepnymi poza wlasnie tym jednym serwisem to nie rozumiem ja to mozliwe ze moze byc zagrozeniem.
Kolejna sprawa jest to ze link ktory podalem odnosil sie do serwisu ktoy zajmuje sieruchoma grafika i filmem a nie grafika rastrowa czy wektorowa tak jak wasze. a po kolejne to zadam jeszcze raz pytanie: Czy to forum jest az tak slabe ze boi sie kazdego linka w jezyku polskim ktory odnosi sie do jakiejkolwiek strony w jakikolwiek sposob zwiazanej ze swiatem grafiki?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum