Wysłany: 2010-02-04, 18:21 Ksiazka Projektowanie stron internetowych
Mam do sprzedania ksiazke Projektowanie stron internetowych. Przewodnik dla poczatkujacych webmasterow po (X)HTML, CSS i grafice. wydawnictwa Helion. w bardzo dobrym stanie. Cena jaka mnie interesuje to 65 zl
Krotki opis:
* Jak zaczac pisac strony internetowe?
* Jak wybrac odpowiednie narzedzia do tworzenia witryn?
* Jak budowac arkusze stylow i optymalizowac zrodlo strony HTML?
Od czego mam zaczac? Czy ja sie do tego nadaje? Nie mam na to czasu... Wielu z nas wlasnie z takim nastawianiem zabiera sie do pisania swojej pierwszej strony internetowej. Takie i podobne watpliwosci rozwiewa wlasnie ta ksiazka, przeznaczona dla osob niemajacych zadnej wiedzy na temat tworzenia stron internetowych, a ktore chcialyby taka strone wykreowac. Czytajac ja i pracujac nad wieloma przykladami, nauczysz sie, jak opracowac swoja pierwsza strone internetowa i stopniowo odkryjesz w sobie pasje webmastera!
Jennifer Niederst Robbina, bazujac na swoim kilkunastoletnim doswiadczeniu w dziedzinie tworzenia stron internetowych, udowadnia, ze pisac strony moze kazdy, nalezy mu tylko wskazac droge. Ksiazka "Projektowanie stron internetowych" jest trzecia edycja przewodnika dla poczatkujacych, lecz napisana zostala calkowicie od poczatku, z uwzglednieniem najnowszych technologii i trendow w tej dziedzinie. Dodatkowym atutem ksiazki jest przejrzystosc i latwo przyswajalny jezyk oraz liczne przyklady i cwiczenia, ktore pozwalaja lepiej zrozumiec i przyswoic material.
* Struktura i znaczniki HTML
* Elementy struktury (X)HTML
* Tabele, obrazki, odnosniki, animacje i inne elementy stron
* Formatowanie tekstu
* Formularze i pola edycji
* Plywanie oraz pozycjonowanie elementow stron
* Arkusze stylow CSS
* Uklad strony oparty na arkuszach stylow CSS
* Techniki CSS
* Grafika stron internetowych i jej optymalizacja
* Umieszczanie stron w Internecie
Kontakt najlepiej PW albo GG: 1625897(niewidoczny)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum