Witam, to moj pierwszy tut, na prosbe userow Grafy. (mozna mnie znalesc o nicku mono lub yappi)
1. Otwieramy nowy dokument o 800 x 300.
2. Ustawiamy kolor tla na: #111111
3. Z paczki wyciagamy texturke, o nazwie 1.jpg, warstwa na Screen.
4. Wrzucamy c4d o nazwie 2.jgp, warstwa na Color Doge. punkt 3 i 4 ustawiamy tak jak na obrazku:
5. Rysujemy Pen Toolem, cos podobnego do tego, nie przejmujcie sie tym rozmazanym (efekt pozniejszego efektu)
6. Robimy kwadracik, bierzemy wiadro z farba, i zalewamy, robimy nowa warstwe, nie odznaczamy!!!. Dajemy na nowej warstwie stroke na 1 px, kolor taki sam jak kwadracik, teraz wczesniejsza warstwe dajemy na 50 % Opacity, a ta ze stroke zostawiamy na 100% Opacity. Teraz laczymy te 2 warstwy, zaznaczamy je ( trzymamy Crtl i klikamy lewym na warstwe z tym kradratem, aby sie zaznaczylo) Nie odznaczamy i klikamy na warstwe z Pen Toolem, nastepnie Filter> Blur> Gaussian Blur, jak na pasuje. To wszystko piwinno wygladac tak:
7. Teraz dajemy jakis fajny brush, i teksturke na Lighten, o nazwie 3.jpg:
8. Nastepnie dajemy c4d o nazwie 4.jpg, warstwa na Color Doge, i usatwiamy ja w takim miejscu jak na obrazku:
9. Bierzemy Brush Toola> Bleding Options> Color Overlay dajemy jakis kolor, ja dalem #ffab00, dalej Outer Glow, Zostawiamy wszystko tak jak jest tylko size na 6. I teraz rysujemy mniej wiecej tak jak tutaj:
10. Robimy nowa warstwe dajemy na takie czarno biale koleczko w panelu z warstwami (Creat new fill or adjustment layer)> Selective Color. Ustawiamy tak, jak nam pasuje. Robimy napis.
11. Robimy podobnie jak na obrazku, Splatter brushes i cliping mask, ja zrobilem 3 razy, efekt wykonania jest taki:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum