Do zrobienie efektu "Lonsdale" kiedys uzywalem Worda D: a potem tylko dodawalem dolna kreske .
Jesli masz Photoshop'a to znajdz czcionke "Rockwell", napisz cos np. "UKULELE", nastepnie zrasteryzuj (nie wiem dokladnie jak to sie nazywa ) warstwe tekstu. Nastepnie Edycja -> Wypaczenie i w czterech kantach tego napisu ustawa by kazdy byl na tej samej wysokosci wzgledem drugiego, lecz oczywiscie wyzej niz pozostalosc tekstu, zeby to wygladalo "stylko" . Nastepnie klikasz na Linie (na klawiaturce U) i stawiasz sobie prosta pod tekstem. Teraz robisz tylko tak aby to dopasowac do tekstu, a potem jak jestes pewien ze wszystko jest git - splaszczasz warstwy (Warstwa -> Splaszcz warstwy), no chyba ze chcesz sobie kopie nagrac i osobno plik z obrazkiem. Jesli kreska nie pasuje to sobie dopasowujesz druga kreska lub Pedzlem.
Tu przyklad (niemiecka nazwa mojego miasta, podobna do "Lonsdale" dlatego latwiej o zbieznosci; niestety dolna linia mi nie wyszla zbytnio) :
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum