Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie dot. tla
Autor Wiadomość
margit
User

Wysłany: 2007-08-28, 18:26   Pytanie dot. tla

Witam! Od jakiegos czasu zaglebiam tajniki Photoshopa i chcialem zrobic sygnaturke,ale mam problem - nie wiem w jaki sposob robi sie tla. Przeszukalem chyba wszystkie strony i owszem jest wieele tutoriali,ale nigdzie nie ma wytlumaczone jak przerabiac rendery. Chodzi mi o to jak robi sie takie fajne tla z Fractal Renders i drugie pytanie- jak w sygnaturach robi sie taki efekt np. jest glowna postac a w tle np. inna ale taka hmm jasna jak duch taka przezroczysta,ale widoczna. Z gory dziekuje za pomoc!

sylwu$ 
J.Administrator

Wysłany: 2007-08-28, 19:14   

Do tla mozesz uzywac c4d lub zbruszowac render.

margit
User

Wysłany: 2007-08-28, 19:44   

to moze pokaze: znalazlem taka sygnature- http://img89.imageshack.u...ge=nowy2wk7.jpg i ona ma przerobione tlo, jest takie kolorowe- ja probowalem robic tlo pedzlem ale wychodzi mi badziew :| I chcialem zapytac o postacie -jak zrobic aby byla na tle tak ladnie wtopiona? Probowalem wycinac magnetycznym lasso,ale wtedy na zrobione tlo wchodzi biale tlo:/ Mam nadzieje,ze nie zamotalem i wiecie o co mi chodzi. Jestem poczatkujacy i chcialbym sie nauczyc.Z gory dziekuje za pomoc

jacoSZEF 
User

Wysłany: 2007-08-28, 19:52   

poczytaj tutoriale tu na forum :) pracuj na warstwach bo to jest klucz do sukcesu ;) tlo moze sie skladac nawet z 20 warstw... na kazdej stosujesz inny efekt i zmniejszasz np Opacity albo krycie na mniejsze, inne...
a co do pokazanej sygnatury to nie bierz jej sobie za idea l bo jest bardzo slaba :)
Pokaz prace swoje, zaloz galerie w odpowiednim dziale i doradzimy na konkretnych pracach...

margit
User

Wysłany: 2007-08-30, 23:55   

Dzieki wszystkim za odpowiedzi! A chcialem jeszcze zapytac o taka rzecz (wiem,ze dla Was to banalne pytanie,ale ja naprawde dopiero sie ucze) znalazlem takie c4d
chcialem uzyc go jako tla do sygnaturki tylko nic nie moge z tym zrobic, ani powielac warstw itd czy mozecie mi wytlumaczyc jak sie korzysta z c4d? :) Dzieki z gory !

jacoSZEF 
User

Wysłany: 2007-08-31, 07:37   

jak to nie mozesz nic zrobic? wlepiasz to jako nowa warstwe i warstwe ta ustawiasz na 'screen' i juz :)

Odpowiedz do tematu