Witam! Od jakiegos czasu zaglebiam tajniki Photoshopa i chcialem zrobic sygnaturke,ale mam problem - nie wiem w jaki sposob robi sie tla. Przeszukalem chyba wszystkie strony i owszem jest wieele tutoriali,ale nigdzie nie ma wytlumaczone jak przerabiac rendery. Chodzi mi o to jak robi sie takie fajne tla z Fractal Renders i drugie pytanie- jak w sygnaturach robi sie taki efekt np. jest glowna postac a w tle np. inna ale taka hmm jasna jak duch taka przezroczysta,ale widoczna. Z gory dziekuje za pomoc!
to moze pokaze: znalazlem taka sygnature- http://img89.imageshack.u...ge=nowy2wk7.jpg i ona ma przerobione tlo, jest takie kolorowe- ja probowalem robic tlo pedzlem ale wychodzi mi badziew I chcialem zapytac o postacie -jak zrobic aby byla na tle tak ladnie wtopiona? Probowalem wycinac magnetycznym lasso,ale wtedy na zrobione tlo wchodzi biale tlo:/ Mam nadzieje,ze nie zamotalem i wiecie o co mi chodzi. Jestem poczatkujacy i chcialbym sie nauczyc.Z gory dziekuje za pomoc
poczytaj tutoriale tu na forum pracuj na warstwach bo to jest klucz do sukcesu tlo moze sie skladac nawet z 20 warstw... na kazdej stosujesz inny efekt i zmniejszasz np Opacity albo krycie na mniejsze, inne...
a co do pokazanej sygnatury to nie bierz jej sobie za l bo jest bardzo slaba
Pokaz prace swoje, zaloz galerie w odpowiednim dziale i doradzimy na konkretnych pracach...
Dzieki wszystkim za odpowiedzi! A chcialem jeszcze zapytac o taka rzecz (wiem,ze dla Was to banalne pytanie,ale ja naprawde dopiero sie ucze) znalazlem takie c4d
chcialem uzyc go jako tla do sygnaturki tylko nic nie moge z tym zrobic, ani powielac warstw itd czy mozecie mi wytlumaczyc jak sie korzysta z c4d? Dzieki z gory !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum