ludzie, ktorzy rywalizuja ze soba w grach multiplayer... nigdy o tym nie slyszalas?
kiedys probowano zalegalizowac egaming jako dyscypline sportowa (sic) nawet jakies pismo do ministra sportu chcieli wysylac/wyslali z tego co wiem, to im sie nie udalo
wybierz sobie dowolna gre... cod4, quake3 albo cokolwiek innego i zmieszaj to z klimatem multiplayer... temat klarowny, jednoznaczny, tylko trzeba samemu "cos" wymyslic
No tak , wyszlo jak wyszlo , Mya jest kobieta wiec nie za bardzo sie orientuje, przepraszam Cie May-u. Postaram sie wyjasnic na czym polega egaming. Profesor Chris zaczyna wyklady.
Egaming - to srodowisko graczy , ktorzy graja profesjonalnie i caly swoj wolny czas poswiecaja na gre i doskonalenie tzw. skilla (umiejetnosci) . Tak samo jak normalni sportowcy , e-sportowcy trenuja albo indywidualnie do gier 1 na 1 (np. Quake ) , albo
druzynowo do gier zespolowych (np. Counter-Strike) . W polsce powstaly tzw. organizacje multigamingowe (napewno slyszeliscie o : Pentagramie , Teamie Delta , Teamie Wilda , czy SK gaming ) . Takie organizacje przygarniaja graczy by grali pod ich "godlem" klanowym. Taka organizacja nie zajmuje sie tylko jedna gra , tylko wieloma (Pentagram - COD4 , CS-niegdys legenda , Warcraft 3 , NFS : ProStreet .) .
Co do userbarow , mozecie zrobic userbar o wybranej organizacji multigamingowej , mozecie poszukac info na www.hstv.pl , www.esports.pl i innych portalach znalezionych w google. Mam nadzieje ze to pomoglem , choc chcac taka definicje moglem skopiowac ja z wikipedi .
Chodzi bardziej o np. Znany gracz (np. Fatal1ty Fan) , albo Team Poland Fan. Ale Mayu , dla Ciebie to moze byc nawet Wiedzmin Player ) . Realizacje tematu ocenia ludzie .
(Neo,Luq,kuben,Taz,Loord) Grali kiedys w PGS teraz graja w Clanie mYm uwazani za najlepszych na swiecie graczy w cs 1.6.
Masz tu ich strone http://www.mymym.com
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum