Elo
Na początek rzucam takie macro ;] Na razie je katuję
1. Tam pajęczyny kawałek jest, jakby się ktoś pytał...
2. Bez ;P trochę na krawędziach widać aberracje, ale wiaterek trochę był także się kołysała gałąź xD A SteadyShota nie mam ;]
3. Stokrotki mi się ostała tylko wersja 800x600, bo wrzucałem na PB i zapomniałem większej zapisać...
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 80 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-05-15, 21:50
1. kolorystyka w miarę dobra, dał bym je trochę ciemniej
2. i nic nie przekona nas, że biały jest niebieski ? xD trzeba by się pobawić ciepłotą światła
3. najlepszy kadr, ale też biały jest bardziej niebieski niż biały ...
balansem bieli się pobaw przy następnej sesji
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 80 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-05-25, 00:33
o widzisz, dało się ?
fajna fotka, kadr trochę dziwny, ale ogólnie już jest dobrze
Dobra, nowy rozdział w galerii, mianowicie od teraz foty robione - jak już wiecie - Soniakiem, z kitem jak na razie ;] Nic specjalnego, ćwiczę xD
5.Macrówka ;P
6.Taakie tam ;D
Obydwie foty 'lekko' podrasowane w fotoszopce - głównie GMki ;]
Jutro może jak będzie ładna pogoda to trzeba będzie się wybrać w lepsze miejsce i poszukać obiektów godnych uwiecznienia Bo tu w mojej okolicy to raczej nic ciekawego nie ma ;]
Pomógł: 8 razy Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 636 Skąd: Sigil, miasto drzwi
Wysłany: 2009-06-13, 22:41
Zdjęcia mi się podobają ogólnie, ale w 5 postawiłbym na zwiększenie kontrastu, w 6 zaś na większą ostrość (spotęgowałaby ten klimat fotki, który ewidentnie trafia w moje gusta).
vs. Fuji 3:10
"Koniec świata nadejdzie wśród powszechnego śmiechu i oklasków niedowiarków, którzy będą myśleli, że to tylko dowcip." Rumcajs
Pomógł: 8 razy Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 636 Skąd: Sigil, miasto drzwi
Wysłany: 2009-06-13, 22:55
Rzecz gustu... ja po prostu mam tendencje do przeginania z kontrastem i sharpem w zdjęciach W sumie tak zbaczając z tematu to fotografia to cholernie trudna do oceniania jest... bo tu właśnie większość chyba od trafienia w czyjeś gusta zależy.
vs. Fuji 3:10
"Koniec świata nadejdzie wśród powszechnego śmiechu i oklasków niedowiarków, którzy będą myśleli, że to tylko dowcip." Rumcajs
Dokładnie, w tej kategorii najbardziej wychodzi to, jak ty widzisz to zdjęcie. W tapecie/tagu/logotypie zawsze można coś zmienić, a zdjęcia tak nie da się zrobić ;]
5. Hmmmm... zastanawia mnie to nasycenie kolorow oraz kontrast. Zalozyles kondoma na obiektyw? Jak tak to proponowalbym uzywac durexów a nie tego shitu z Tesco.
6. j.w.
A ta obróbka to naprawdę niezła, tylko jej nie widac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum