Wysłany: 2007-12-03, 20:18
Powiem tak, jezeli nie widac roznicy to po co przeplacac? Szczerze to dla takiej obrobki ja nawet PS'a nie wlaczam bo to trwa u mnie 5 min. Pewnie duzej niz ten retusz. Nie dostrzegam tutaj nic poza zmiana kontrastu. Moze jestem slepy ale takie sa moje odczucia.
Miales tyle mozliwosci: nalozenie "blyszczyka", poprawienie cery, aczkolwiek kolezanka ladna i tutaj nie trzeba by poprawiac , zmiana koloru tuszu (yyy tak to sie nazywa? to nad oczami) Zabawa z rzesami czy chocby samymi wlosami. Jednym slowem cwicz i czytaj tutki, bo i do tego sa przeciez tutoriale w necie! I nie zrazaj sie krytyka
vs. Fuji 3:10
"Koniec swiata nadejdzie wsrod powszechnego smiechu i oklaskow niedowiarkow, ktorzy beda mysleli, ze to tylko dowcip." Rumcajs
hehe nom jestes slepy:P ( sam to powiedziales;) ) ta obrobka trwala mniej niz 5 minut hehe:P przyjrzyj sie an reke bo ja odchudzilem do tego sylwetke wyszczuplilem podnioslem biust hehe ale to na powiekszeniu widac wyrazniej;)
Wysłany: 2007-12-03, 21:35
Ano, teraz dostrzeglem. Chyle czola przed podniesieniem biustu bo nigdy tego tricku nie umialem (z odchudzaniem jest tak samo), ale zrzuciles jej zbyt wiele kalorii wyglada troche... jak anorektyczka. Przepraszam, ze wczesniej nie zauwazylem tych czesci retuszu ale bylem dopiero co po przerywniku w nauce jakim jest drzemka
vs. Fuji 3:10
"Koniec swiata nadejdzie wsrod powszechnego smiechu i oklaskow niedowiarkow, ktorzy beda mysleli, ze to tylko dowcip." Rumcajs
hehehe spoko a powiekszanie biustu i o golnie poprawki ciala robi sie w filtr>deformacja
aj tam od razu anorektyczka:P jak ebdzie mi sie chcialo to zrobie ja na bostwo ale na razie nie chce mi sie
Pierwsz praca, dobrze zrobiona, nie wiem czemu sie czepiacie?
Druga tez dobra..
Pozdrawiam.
kostii [Usunięty]
Wysłany: 2007-12-19, 19:18
krayZzie bo sie nie znasz i glupio gadasz... Co do ostatniego zdjecia to wystarczylo wyretuszowac stemplem i bylo by super(mozna by bylo jeszcze przyciemnic i rozmyc tlo). A ty dodajesz wlosy ktore i tak sa zle wyciete, rozmywasz babke i dodajesz paskudne fioletowe dziadostwo nad oczami... W tym "retuszu" jak to nazwales tlo jest bardziej ostre od pierwszego planu(dziewczyny), wiec nie wiadomo czy chciales zeby ktos kto ogladal zdjecie zadziwial sie sciana, albo dziewczyna... A co do pierwszego "retuszu" to praktycznie tej dziewczynie byl nie potrzebny bo bez tego byla piekna...
w pierwszej pracy podniosles jej biust i pociagnales troche mocniej makijaz czy mi sie tylko tak zdaje?? druga widac przerobke ale w drugiej troche za duzo "pudru" jej dales
Co do pierwszej fotki to najbardziej w oczy rzucaja sie chyba wybielone zeby ^^
Druga calkowicie spartolona , odrazu w oczy rzuca sie roz na powiekach ktory powoduje ze wyglada jak wiejska dzi..a ^^ Pozatym po retuszu zdjecie znacznie traci ostrosc . I fakt faktem najtrudnijesza rzecz to dodawanie wlosow ktora takze neizbyt ci wyszla . osobiscie dalej sie tego ucze ale zeby uzyskac realistyczny efekt trzeba sie niezle napocic .
noapotente bez urazy ale twoj retusz wygalda jak bys zamoczyl zdjecie w rozpuszczalniku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum