Poprzedni temat «» Następny temat
Do czego sa sigi ?....
Autor Wiadomość
kamil613
User

Wysłany: 2008-01-16, 10:40   Do czego sa sigi ?....

A wiec chcialbym sie was zapytac do czego sluzy wam robienie sygnaturek. Wiem ze jest to forma sztuki itp. (czasem wyrazenie samego siebie) ale czy macie z tego cos wiecej (pytam "starszych" grafikow) oprocz przyjemnosci?? Moze niektorzy na tym zarabiaja (nie myslcie ze jestem materialista D: ) albo na podstawie sigow robia jakies profesjonalne prace ? Prosze o odpowiedzi.

Revue 
User

Wysłany: 2008-01-16, 10:43   

Sig to jest maly zdet na ktorym sie nie zarabia a robi sie je dla przyjemnosci. Do wiekszych prac nie sa wykorzystywane jedynie co to moga cie podszkolisc.

jacoSZEF 
User

Wysłany: 2008-01-16, 14:11   

kamil613 napisał/a:
A wiec chcialbym sie was zapytac do czego sluzy wam robienie sygnaturek.

Pomaga w poznawaniu programu i jego mozliwosci. Jest to taka proba efektow. Dzieki nim uczymy sie tez starannosci i dopieszczania prac w najdrobniejszych szczegolach co pozniej przydaje sie w tworzeniu wiekszych prac (laye, topy, loga itp.).
kamil613 napisał/a:
Wiem ze jest to forma sztuki itp. (czasem wyrazenie samego siebie) ale czy macie z tego cos wiecej (pytam "starszych" grafikow) oprocz przyjemnosci??

Forma sztuki? Raczej zabicia czasu i zabawy z programem... Przyjemnosc? Tez kwestia dyskusyjna. Zrobilem dotychczas 51 sygnatur i tak sobie patrze na nie i widze, ze na przeciagu tych kilku (czy nawet kilkunastu) miesiecy zrobilem sporo postepow. Nie chodzi tu tylko o sygnatury ale o cala tworczosc.
kamil613 napisał/a:
Moze niektorzy na tym zarabiaja

Niektorzy poczatkujacy, ktorzy tylko na sygnturach opieraja swoje zdolnosci i umieja tylko to myslac przy tym, ze sa mega PRO grafikami robia swoje portfolia i sprzedaja :) Dla mnie rzecz smieszna ale wszystko mozna sprzedac :) Ja osobiscie nigdy tego nie robilem i robic nie bede. Na pewno nie na masowa skale.
kamil613 napisał/a:
na podstawie sigow robia jakies profesjonalne prace ?

Na podstawie sigow? Nie ujal bym tak tego. Wykorzystujemy umiejetnosci i efekty jakie poznalismy dzieki sygnaturom w powazniejszych pracach. Pisalem juz wyzej o tym.

Alienkus 
User
Spam ProMaker

Szmal: 1000g4u
Wysłany: 2008-01-16, 17:09   

jedyne co na podstawie siga mozna zrobic to czasem logo na forum/ strone ale nic wiecej. jeszcze tapetki mozna czasem

Odpowiedz do tematu