Trial (z ang. proba) – rodzaj licencji na programy komputerowe polegajacy na tym, ze mozna go uzywac przez z gory ustalony czas (od 7 do 60 dni). Programy na tej licencji sa w pelni funkcjonalne. Po uplywie ustalonego czasu, jedyna rzecza, na ktora pozwoli program to rejestracja albo usuniecie z dysku twardego. Zazwyczaj wersje probne rozprowadzane sa na tej licencji. Przyklady oprogramowania rozprowadzanego jako licencja trial:
Powiem Tak:Mam Photoshopa 7 tylko ze w wersji polskiej....
Wchodze w toriuale dla poczatkujacych robie wszystko zgodnie z instrukcja ale np.nie moge wymazac tla choc robie to co trzeba dlatego szukam Photoshopa w wersji angielskiej lecz nie moge go znalezc nie wiem juz sam czy cos jest pozmieniane w tym Photoshopie co go mam czy robie cos zle
po sciagnieciu spolszczenia niektore opcje nie dzialaja. tez to mialem. dlatego sciagnalem angielska. zrob tak jak ci mowie. odinstaluj najpeirw tego co masz. i wpisz w google "photoshop - download " i nie zaznaczaj "szukaj tylko w kategorii polska" czy cos takiego bo wtedy zmiejszasz sobei szanse na sicagniecie angielskiej wersji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum