Wysłany: 2008-01-29, 13:53 [Jak?] Ikona z wykorzystaniem polprzezrocza...
Otoz mam problem chcialbym wykonac Ikone na pulpit z wykorzystaniem Polprzezrocza jakie jest w PS, i nie wiem jak to zrobic wszelkie programy jakie uzywalem chca plik z obrazem w formacie .bmp badz .gif a jak wiadomo na nich sie polprzezrocze nie zapisuje... programy typu IrvanView + wtyczka owszem zamieniaja z formatu .png ale nie zmieniaja w nalezyty sposob tzw. robia tlo tam grze nie bylo nic...
I tutaj mam pytanie... w jaki sposob musze to zrobic zeby po prostu z pliku .png na ktorym jest przezrocze zrobil sie plik .ico i aby pol przezrocze zostalo a program nie dodal sobie tla...
wiem ze to jest mozliwe bo chociazby niektore programy maja takie ikony np. ikonka IE
Wiec tak Jesli masz juz gotowa ikone kopiujesz ja otwierasz nowy dokument Warstwa przezroczysta wklejasz tam ikone rozdzka zaznaczasz bialo pole robisz delete potem wchodzisz w File > Save For web czy cos tak i zapisujesz we formacie png
A dalej juz niewiem czemu ci zmienia tlo w tym ci juz nie pomoge .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum