Wysłany: 2010-07-28, 13:26 Jakiego programu musze uzyc aby uzyskac...
Witam,
jestem nowa na forum i nie wiem czy w dobrym miejscu dalam ten temat. Chcialam sie zapytac czy moze ktos w jakim programie jest wykonywana grafika do tych gier.
Sama chcialam stworzyc grafike do gry ktora pisze i nie wiem w czym ja zrobic.
Moze ma ktos pomysl jak sie zabrac za tworzenie takiej grafiki, bo narazie nie mam pomyslu jak sie za to zabrac.
z gory dziekuje
Kazu - po tobie widac ze wiedza w stosunku do ilosci postow na forum nie ma nic wspolnego, nie orientujesz sie nawet czym jest flash player do czego sama nazwa wskazuje, dlatego po prostu daruj sobie takiego typu wypowiedzi
kazu pewnie mial na mysli ogolnie w czym powstala gra.
Jesli chodzi o tego typu grafike to mozna ja robic na wiele sposobow. Mozna do tego wykorzystac po prostu photoshopa czy gimpa, jako ze najbardziej "dostepny" program. Jako ze grafika ta jest wektorowa mozna wykorzystac do tego celu tez programy pokroju Adobe Ilustrator lub Corel Draw.
Grafike taka mozna tez stworzyc w samym flashu, bo ma kilka narzedzi do grafiki wektorowej, ale raczej nie jest to zbyt wygodne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum