Nie owijajac w bawelne, chce zostac w przyszlosci Game Designerem (tak, tak, jestem dziewczyna i, tak, moja pasja sa gry). Celuje glownie w storyline, gdyz uwielbiam prace zespolowa, ale chcialabym tez sprobowac swoich sil w character designu. Jednak, zeby to zrobic, oprocz umiejetnosci pisania, musze rowniez umiec tworzyc wstepne, graficzne projekty postaci. I tu zaczynaja sie schody, bo rysuje jak 4-latek. Czytalam jednak, ze przy duzej ilosci zapalu mozna to w sobie wyrobic, przy czym nie chce ograniczac sie tylko do szkicow, ale od razu zaczac rowniez proby tworzenia calosci na komputerze. I tu pojawiaja sie moje pytania.
Z obrobka zdjec sobie radze, chyba nawet calkiem niezle ( i do tego jestem skromna). Chcialabym jednak przejsc do tworzenia calkowicie swoich prac. Czy ma ktos moze jakis dobry tutorial na sam poczatek? Wiekszosc, niestety, zaklada, ze czlowiek juz cos umie, co jest dosc frustrujace. Moze jakies rady od Was samych? Chetnie przeczytam nawet opowiesci o pierwszych krokach.
Po starszym bracie odziedziczylam tablet Pentagram'a, ktory, zdaje sie, jest modelem zwanym O'pen Titan. Ktos sie moze zna, moglby powiedziec, czy takie jest w porzadku? Moze powinnam zainwestowac w cos lepszego?
GiMP, czy lepiej od razu przejsc do Photoshopa?
Jakies sztuczki, porady, cokolwiek? ladnie prosze(?)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum