Witam mam problem natury technicznej - malo mam doczynienia z grafika - wlasciwie nie znam zadnych podstaw - nie to co tutaj wielu z was - robie tak jak umiem czyli kiepsko i teraz mam pytanie xD...
Zrobilem sobie wizytowki bo potrzebuje do pracy - nie chcialem placic grafikom 250zl za jej zaprojektowanie - wogole nie chcialem becalic wiec zrobilem ja sam :]
tutaj raczej nikt ci nie pomoze, mozesz sie zapytac w drukarni, zeby ci to wyjasnili w prosty sposob, mozesz im zlecic przystosowanie tego, albo zapytac sie na bardziej zaawansowanym forum, gdzie znajdzie sie ktos kto sie zna na dtp tutaj sa tylko mlodzi gniewni, i wydaje mi sie ze nie znajdzie sie ktos, kto ci pomoze
sikey, chyba nie jestes zoltodziobem graficznym na jakiego sie oceniasz. Nie wiem dokladnie gdzie nie mozesz sprostac rystrykcja wiec opisze wszystko od poczatku co i jak zrobic.
Na sam poczatek wymiary: zmieniasz skale na mm i dajesz 96x56
Rozdzielczosc: 300 piks/cm
Tryb: CMYK
Przy rozdzielczosci 300dpi 1mm ~ 30pixeli
pamietaj o zachowaniu tych 3 stref
oraz widze ze na twojej wizytowce jest strasznie duzo przejsc tonalnych inaczej GM z tym moze byc zwiazany problem, radzil bym zaprojektowac ja od poczatku uzywajac jak najmniej Gradientu...
jeszcze jedno aby zamienic napis na wektorowy klikasz na warstwie PPM i dajesz Rasteryzuj warstwe ang. rasterize layer
i chyba to wszystko....
Jesli bedziesz mial jeszcze jakies problemy pisz na PW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum