No wiec. Mam pewien problem. Na gwiazdke dostalam tablet Wacom'a Bamboo Fun. Ale mniejsza z tym. Chcialabym w koncu zaczac cos z nim robic. Nie wiem jak zaczac. Gdy chce cos narysowac. To wychodza mi same smiecie. ;/ Jak patrze na te prace w necie, z tymi pieknymi konturami, wygladajacymi jak fotografie. Wiem potrzeba wprawy i w ogole. Ale co trzeba zrobic zeby kontur, jakosc i to wszystko inne bylo tak ladnie i w ogole oh ah dopracowane... Jakies filtry.? Szukalam na googlach tutoriali, ale nic. Wyskakuja mi jakies badziewia z allegro itp. (tzn. oferty. xP) Znacie jakas strone, lub moze sami mi napiszecie ^^ od czego zaczac. Jak i co robic zeby rysunek z tabletu wygladal tak ladnie jak u innych. Z gory dziekuje.
No nie wiem co to tablec Wacom Bamboo Fun, ale co do obrysowania moge ci doradzic
Jak masz juz render czyli obrazek bez tla to bierzesz w photoshopie edit->stroke i wybierasz
No nie wiem co to tablec Wacom Bamboo Fun, ale co do obrysowania moge ci doradzic
Jak masz juz render czyli obrazek bez tla to bierzesz w photoshopie edit->stroke i wybierasz
No coz, liczylam na bardziej konkretna odpowiedz, ale dobrze, ze chociaz cos jest. xP
Potrzeba nie odrazu rysowac np. postac tylko od podstaw. Czyli jakby najpierw kwadrat, potem na nowej warstwie nadajesz mu jakis wyglad i tak dalej. To jak rzezbienie w drewnie
Potrzeba nie odrazu rysowac np. postac tylko od podstaw. Czyli jakby najpierw kwadrat, potem na nowej warstwie nadajesz mu jakis wyglad i tak dalej. To jak rzezbienie w drewnie
dziala ale jak zaczynasz z grafika to ci takie nie beda wychodzic.Probuj rysowac jakies ludki lub stworki.Potem w w ps pobaw sie kolorkami,Potem rob coraz to trudniejsze prace ale tak nie za duzo tak lec stopniowo
dziala ale jak zaczynasz z grafika to ci takie nie beda wychodzic.Probuj rysowac jakies ludki lub stworki.Potem w w ps pobaw sie kolorkami,Potem rob coraz to trudniejsze prace ale tak nie za duzo tak lec stopniowo
Aha no tak. Masz racje. Oczywiscie nie chodzi mi o to, ze chce zrobic rysunek w stylu tego co podalam. Bo wiem, ze mi nie wyjdzie. Chodzi mi o to, ze jak ludzie to robia. W sensie. Co mam zrobic z moja praca, aby efekt koncowy byl tak ladnie wykonczony jak u nich.
A propos ja mam Wacom Bamboo One i jakos maluje... Zainstaluj wszystkie sterowniki z plyty wtedy bedziesz miala opcje w photoshopie ,ze jak mocniej naciskasz tym grubszy pedzel... To duzo daje sam tak mialem... I wtedy wielkosc ekranu dopasuwuje ci rogi ekranu... Pozdro !
A propos ja mam Wacom Bamboo One i jakos maluje... Zainstaluj wszystkie sterowniki z plyty wtedy bedziesz miala opcje w photoshopie ,ze jak mocniej naciskasz tym grubszy pedzel... To duzo daje sam tak mialem... I wtedy wielkosc ekranu dopasuwuje ci rogi ekranu... Pozdro !
Mam zainstalowane wszystkie sterowniki.
Ale denerwuje mnie tez to, ze np. naciskam piorkiem na tablet i gdy rysuje po lini prostej linia jest grubsza, a gdy bokiem linia jest chudsza. Jest to wnerwiajace.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum