Poprzedni temat «» Następny temat
Tablet. Pomocy. ^^
Autor Wiadomość
GrinWicz94^ 
User

Wysłany: 2008-02-18, 17:28   Tablet. Pomocy. ^^

No wiec. Mam pewien problem. Na gwiazdke dostalam tablet Wacom'a Bamboo Fun. Ale mniejsza z tym. Chcialabym w koncu zaczac cos z nim robic. Nie wiem jak zaczac. Gdy chce cos narysowac. To wychodza mi same smiecie. ;/ Jak patrze na te prace w necie, z tymi pieknymi konturami, wygladajacymi jak fotografie. Wiem potrzeba wprawy i w ogole. Ale co trzeba zrobic zeby kontur, jakosc i to wszystko inne bylo tak ladnie i w ogole oh ah dopracowane... Jakies filtry.? Szukalam na googlach tutoriali, ale nic. Wyskakuja mi jakies badziewia z allegro itp. (tzn. oferty. xP) Znacie jakas strone, lub moze sami mi napiszecie ^^ od czego zaczac. Jak i co robic zeby rysunek z tabletu wygladal tak ladnie jak u innych. Z gory dziekuje. D:

Michaeilo 
User
Fuck Of newbie!

Wysłany: 2008-02-18, 20:14   

No nie wiem co to tablec Wacom Bamboo Fun, ale co do obrysowania moge ci doradzic :P
Jak masz juz render czyli obrazek bez tla to bierzesz w photoshopie edit->stroke i wybierasz :D

GrinWicz94^ 
User

Wysłany: 2008-02-19, 17:33   

Michaeilo napisał/a:
No nie wiem co to tablec Wacom Bamboo Fun, ale co do obrysowania moge ci doradzic :P
Jak masz juz render czyli obrazek bez tla to bierzesz w photoshopie edit->stroke i wybierasz :D

No coz, liczylam na bardziej konkretna odpowiedz, ale dobrze, ze chociaz cos jest. xP

Matty 
User
Inny

Wysłany: 2008-02-20, 09:59   

Po 1. Jakie prace ci chodzi?

Potrzeba nie odrazu rysowac np. postac tylko od podstaw. Czyli jakby najpierw kwadrat, potem na nowej warstwie nadajesz mu jakis wyglad i tak dalej. To jak rzezbienie w drewnie

GrinWicz94^ 
User

Wysłany: 2008-02-20, 15:35   

Matty napisał/a:
Po 1. Jakie prace ci chodzi?

Potrzeba nie odrazu rysowac np. postac tylko od podstaw. Czyli jakby najpierw kwadrat, potem na nowej warstwie nadajesz mu jakis wyglad i tak dalej. To jak rzezbienie w drewnie

Cos w tym stylu - http://the-8th-sin.devian...Sushi-54757284. Chodzi mi o kontur. Kolory.

Matty 
User
Inny

Wysłany: 2008-02-20, 15:42   

File not found...

photoxeros 
User

Wysłany: 2008-02-20, 17:12   

ja rowniez mam napis File not found...

GrinWicz94^ 
User

Wysłany: 2008-02-20, 18:23   

A to dziala -_- .? http://darksahdow.deviant...Tablet-28244109

Dawidinho_14 
User

Wysłany: 2008-02-20, 18:40   

dziala ale jak zaczynasz z grafika to ci takie nie beda wychodzic.Probuj rysowac jakies ludki lub stworki.Potem w w ps pobaw sie kolorkami,Potem rob coraz to trudniejsze prace ale tak nie za duzo tak lec stopniowo

GrinWicz94^ 
User

Wysłany: 2008-02-20, 19:55   

Dawidinho_14 napisał/a:
dziala ale jak zaczynasz z grafika to ci takie nie beda wychodzic.Probuj rysowac jakies ludki lub stworki.Potem w w ps pobaw sie kolorkami,Potem rob coraz to trudniejsze prace ale tak nie za duzo tak lec stopniowo

Aha no tak. Masz racje. Oczywiscie nie chodzi mi o to, ze chce zrobic rysunek w stylu tego co podalam. Bo wiem, ze mi nie wyjdzie. Chodzi mi o to, ze jak ludzie to robia. W sensie. Co mam zrobic z moja praca, aby efekt koncowy byl tak ladnie wykonczony jak u nich.

PD95 
User
Livue* *Live

Wysłany: 2008-02-22, 12:01   

A propos ja mam Wacom Bamboo One i jakos maluje... Zainstaluj wszystkie sterowniki z plyty wtedy bedziesz miala opcje w photoshopie ,ze jak mocniej naciskasz tym grubszy pedzel... To duzo daje sam tak mialem... I wtedy wielkosc ekranu dopasuwuje ci rogi ekranu... Pozdro ! ;)

GrinWicz94^ 
User

Wysłany: 2008-02-22, 20:13   

PD95 napisał/a:
A propos ja mam Wacom Bamboo One i jakos maluje... Zainstaluj wszystkie sterowniki z plyty wtedy bedziesz miala opcje w photoshopie ,ze jak mocniej naciskasz tym grubszy pedzel... To duzo daje sam tak mialem... I wtedy wielkosc ekranu dopasuwuje ci rogi ekranu... Pozdro ! ;)

Mam zainstalowane wszystkie sterowniki.

Ale denerwuje mnie tez to, ze np. naciskam piorkiem na tablet i gdy rysuje po lini prostej linia jest grubsza, a gdy bokiem linia jest chudsza. Jest to wnerwiajace.

PD95 
User
Livue* *Live

Wysłany: 2008-02-23, 15:58   

Ja tak nie mam.... Ale nie wiem jak chcesz zobacz na forum moj auoportret wlasnie tym tabletem maluje i jakos nie mam zastrzezen ;) Pozdro !

Odpowiedz do tematu