Wysłany: 2008-01-09, 01:33 By Kira... Death Galeries xD
Witam...^^ Jestem nowy na forum i zajmuje sie od jakiegos czasu grafika (Samouk jestem ^^) I tak myslalem sobie, zeby zapytac ludzi, ktorzy sie znaja na grafice co sadza o mojich pracach, ludzie nieznajacy sie zabardzo na grafice twierdza, ze dobre. Wiec wy ocencie xD
Napisy leza, w wiekszosci przypadkow rendery niewtopione. Ostatnia najlepsza chyba. Lepiej zacznij czytac tutoriale panie samouk bo daleko tak nie zajdziesz ^^
a rzuc ze mu jakiegos ebooka bibli na maila a nie tylko tutki... z tutkow wszyscy korzystaja a on juz cos potrafi tylko nie wie jak to wszystko zrobic zeby bylo spojne i mialo sens... no przepraszam napisy to juz zenujace wyszly i rozmiar ponizej 100px to tez mi nie podchodzi ale kwestia gustu
napisz na priva to ci wrzuce kilka ebookow z photoshopem... przynajmniej podstawy opanujesz szybko
rozmiary leza, daj wieksze ale nie za duze te sygnaturki, bo to zaraz mniejsze od avatara bedzie... napis to juz tragedia... malo co tu sie zgrywa ze soba, jeden wielki chaos, i c4d tez zenujace... ale pocwiczysz bedzie lepiej
Dzieki za wskazowki, ale moze powiem tak i sie przy okazji zapytam...
Tylko moja 2 praca jest zrobiona z uzytkiem C4d, reszta to cale tla to pedzle...
A slyszalem, ze wlasnie nie robi sie pedzlami bo to hmm jak by to powiedziec "lamerskie" czy to prawda ? : P
Tylko moja 2 praca jest zrobiona z uzytkiem C4d, reszta to cale tla to pedzle...
A slyszalem, ze wlasnie nie robi sie pedzlami bo to hmm jak by to powiedziec "lamerskie" czy to prawda ? : P
No, to zalezy jak to wykonasz pedzlami i jakich pedzli uzyjesz, sygna w moim opisie jest pedzelkami
brushe nie sa lamerskie, nalezy je poprostu dobrze zrobic, a to wymaga troche umiejetnosci, moim zdaniem latwiej jest dobrac i ulozyc c4d niz pozadnie brushe...
Jedno jest pewne ze brushami wyrysujesz wszystko. Po przez cale rendery do pieknych tapet.
A jesli nie wierzysz to zapraszam do mojej galerii( ladnie sie ubarwilem^_^)
Tak czy inaczej jest wiele technik ale w wiekszosci nie da sie obejsc bez pedzelkow.
U jednym mniej to widac a u drugich bardziej.
Ja glownie stawiam na brushe i piekne malownicze kolory ^^
Hmm no niewiem przeczytalem troche tej "Bibli" Ps-a hmm i coz ogolnie widzac wasze prace (Fuji, Tsubaki (I innym) Dzieki za natchnienie, wene i pomoc opierdalajac z gory na dol moje prace ^^ i widzac wasze prace... Dzieki temu jestem silniejszy xD)
A wiec wstawiam tu swoja nowa prace mozecie ocenic... xD
kto ci tak powiedzial? pewnie ten co nie potrafi nic oprocz nawalenia 20 wartw c4d i wklejenie obtrzaskanego stocka...
photoshop jest tak bogatym programem ze nie boj sie uzywac niczego co pomoze ci w utworzeniu doskonalej pracy... nie boj sie zaden pedzel nie gryzie w PS-ie
Tsubaki, ale tu jest jeden wielki problem ;p Cala ta praca to ani jeden c4d tylko sam pedzel i to nie byl stock tylko render sam ;p mam psd wiec nie boje sie ze ktos mi nie uwierzy xD I wiem juz, ze pedzle nie gryza... : P
Edit: xD Myslalem, ze chodzi ci o ta nowa prace co teraz wstawilem, a tamta to tak, a teraz chcialbym byscie ocenili rezultaty...
Tsubaki, ale tu jest jeden wielki problem ;p Cala ta praca to ani jeden c4d tylko sam pedzel i to nie byl stock tylko render sam ;p mam psd wiec nie boje sie ze ktos mi nie uwierzy xD I wiem juz, ze pedzle nie gryza... : P
Edit: xD Myslalem, ze chodzi ci o ta nowa prace co teraz wstawilem, a tamta to tak, a teraz chcialbym byscie ocenili rezultaty...
ale ja nie napisalem ze twoja praca to jeden wielki c4d (przeciez nie ma nic nawet w tym zlego) ale komentarz tyczyl sie osoby ktora ci tak "doradzala" ... stosuj obojetnie co byle by przynosilo swietne rezultaty i byl we wszystkim umiar... a stosowanie pedzli zeby to mialo rece i nogi to nie jest wbrew pozorom taka prosta sprawa... to jest tzw oldschool, taki styl - mi sie osobiscie podoba aczkolwiek musi byc zwiazek pomiedzy pedzelkami a reszta efektow no i stockiem co najwazniejsze...
hmm a ta nowa praca z tym commandosem czy bog wie kim to dno... tlo zrobiles taki chaos ze braklo mi slow... sam stock jeszcze ujdzie, napisy juz robisz lepsze ale i tak to nie to jeszcze -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum