Poprzedni temat «» Następny temat
[Galeria] aLabsko
Autor Wiadomość
aLabsko 
User
Cham

Wysłany: 2008-08-28, 22:05   [Galeria] aLabsko

No coz jestem tu nowy wiec pomyslalem ze wypadaloby pokazac na poczatek co tam potrafie wybazgrac :P Na razie tylko postaci z anime ;) Prace ulozone mniej wiecej tak jak z czasem je tworzylem wiec wiadomo ze im dluzej robilem tym lepsze dlatego najlepsze sa na koncu, oceniajcie ;)

PS. Photoshopa dopiero ogarniam od dwoch miesiecy wiec sie nie dziwcie xD

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Aaaa juz sie boje jak mnie zaraz wszyscy opierdziela przy ocenie i wyzwa od najgorszych xD

IceFresh 
User

Wysłany: 2008-08-28, 22:42   

Fajne prace. Podobaja mi sie. Tylko w niektorych ramek nie widac. 1, 2, 3 przecietne. Reszta OK.

aLabsko 
User
Cham

Wysłany: 2008-08-28, 22:47   

No tak bo te pierwsze trzy sam widze ze *motyla noga***e ale zrobione niedlugo po pierwszym wlaczeniu photoshopa i przeczytaniu zaledwie kilku tutkow ale tez je dalem tak dla porownania jak bylo a jak jest ;) dzieki za ocene :P Mniej surowo niz myslalem ze bedzie w pierwszym komentarzu xD ale pewnie sie doczekam :D

Kazu 
Moderator

Wysłany: 2008-08-28, 23:00   

Chcesz ostro ? :>

Po pierwsze czcionka totalnie siada w all sygnach, po drugie prawie wszystkie sygny maja nudne tlo, po trzecie rob lepiej ramki czarne lub biale i troche grubsze, po czwarte staraj sie ograniczac troche z brushami bo w niektorych pracach tlo sklada sie z brushy. Sam nie jestem pro ale sadze ze jak na poczatek fajnie Ci idzie ;)

aLabsko 
User
Cham

Wysłany: 2008-08-28, 23:12   

Przyjmuje wszystko z pokora ale... co do ramek sie nie zgodze nie lubie takich prostych po prostu czrnych czy bialych itp i grubych :P A co do brushy to uwielbiam ich uzywac jak niczego innego chyba xD

Yunnan 
User
C4d masakrator ;P

Wysłany: 2008-08-28, 23:14   

jak na 2 miechy sygny zapowaidaja sie ciekawie... poweim ktotko, nie zasmiecaj prac brushami ;)

aLabsko 
User
Cham

Wysłany: 2008-08-28, 23:18   

Ehh trudno bedzie sie powstrzymac ale ok ;) Tym czasem dam nura w tutki ;)

Tramposz 
User

Wysłany: 2008-08-29, 00:12   

Coz... prace jak na poczatkowe nie sa takie zle ;) Jak na moje oczy troszke za jaskrawe kolorki - jednak kazdy ma inne gusta :P Jak powiedzial KaZu - czcionka i ogolnie napis. To to co musisz dopracowac. Do tego nudnawe tlo... sprobuj moze z mniejszymi wymiarami sygnatury? Wtedy do wypelnienia pozostaje mniejsza przestrzen i packanie po niej "na sile" nie jest konieczne ;) I tak przy okazji, nie wiem jak innym ale mi pracki od 1 do 3 sie nie wyswietlaja...

Rizo 
User

Wysłany: 2008-08-29, 02:28   

Siemasz, no pracki sa na tak zwamym srednim poziomie. no ale jak na 2 miechy to nawet ci dobrze idzie:D Sprubuj cos wykombinowac ze stockow.

Angelo
User
Fallen Star

Wysłany: 2008-08-29, 09:58   

powiem tak : jest pomysl ale z wykonaniem gorzej , ale jak na czas w ktorym jestes w PSie to jest naprawde dobrze :D BTW : 1-3 sie nie wyswietlaja :P

crystaL 
User

Szmal: 5000g4u
Wysłany: 2008-08-29, 11:26   

mi tez 1-3 sie nie wyswietlaja ... ogolnie slabo, prace przekontrastowane, napisy maskara,w zadnej pracy render nie wtopiony i tak na koniec sproboj poznac takie nazedzia jak pen tool czy smudge ... 4 najlepsza dotychczas

aLabsko 
User
Cham

Wysłany: 2008-08-29, 11:36   

Kurcze no nie wiem wlasnie wyswietlaly sie wczesniej na imageshacku sa wszystkie. Co do rendera staralem sie wtapiac :P Znaczy tam gdzie chcialem np. w 4 nie chcialem zeby lepiej wygladalo a w ostatniej staralem sie wtopic ;) poza tym uwazam ze nie tylko takie prace w ktorych jest bardzo wtopiony dobrze wygladaja ;) A Smudge uzywalem tylko ze bardzo malo :P Narzedzia juz znam gorzej z pomyslem na wykorzystanie ich xD Sprobuje teraz cos na stockach moze bo rendery mi sie juz znudzily ;) Dzieki za rady :)

IceFresh 
User

Wysłany: 2008-08-29, 12:37   

Drogi aLabsko, tam wyzej pisales ze nie lubisz ramek zwyklych ^^ Mozesz nie lubic ale czasami takie po prostu najlepiej pasuja i nie warto kombinowac:P Pozdro

aLabsko 
User
Cham

Wysłany: 2008-08-30, 12:17   

No ale ja przed nimi nie uciekam tylko czasem mi inne pasuja :P Zobacz w 6 jest zwykla :D

Prosze staralem sie wysluchac rad i jest stock a nie render, mniejszy rozmiar i obszar tla, malo brushy, prosta ramka, inny napis i chyba tyle :P Naprawde sie staralem was posluchac xD

8.

I jak?

Tramposz 
User

Wysłany: 2008-08-30, 16:17   

Powinienes bardziej nad napisem posiedziec, przeleciec gumka te "shity" ktore zaslaniaja wlasciwa czesc (wg mnie przynajmniej) czyli samochod. Pracy do doskonalosci bardzo duzo brakuje ale imho gdybys sprobowal zrobic to co napisalem powyzej to byloby calkiem calkiem. A i jeszcze jedno - meczy mnie troche tutaj monotonia kolorow.

Odpowiedz do tematu