Witam. Jak widac jestem nowym uzytkownikiem forum, aczkolwiek z grafika mam do czynienia od kilku lat. Wiek - 15 lat, nie pozwala rozwinac sie dosc dobrze w grafice, dlatego uwazam sie za poczatkujacego. Biore oczywiscie udzial w kilku darmowych projektach takich jak tworzenie layoutu do projektu Kuriera Plemiona (projekt gazetki (portalu) o tematyce plemiona.pl), lecz licze od Was dosc mocnej krytyki do moich prac, poniewaz chcialbym sie w miare mozliwosci rozwijac w gronie grafikow doswiadczonych. Co nie zabije to wzmocni ;-)
Niestety czas mnie dosc mocno ogranicza, a wiec jak narazie tylko jedna praca.
Gdyby Radzio nie napisal to bym wg napisu nie zauwazyl, nic odkrywczego nie powiem pusto i za czerwono, render nawet wtopiony +, zapraszam do dzialu tutoriale.
Jezeli go nie zobaczyles to prawdopodobnie pracy dobrze nie obejrzales tylko rzuciles powierzchownie okiem na nia. Napis w tej grafice ma symboliczne znaczenia, nie wazna jest cala tresc tylko slowo nieco widoczne "zwyciestwo" nawiazujace do czerwonej kolorystyki pracy i rendera co natomiast symbolizuje krew, wojne, walke, agresje i w tym wypadku - zwyciestwo. Ponad 2/3 moich prac ma jakis ukryty sens, dlatego tak trudno je zrozumiec czasem. Praca pierwsza od ponad roku, a wiec mysle, ze z czasem bedzie lepiej. Co do dzialu tutoriali - to niestety, ale podziekuje, poniewaz typ prac jakim jest sygnatura zalezy od gustu wykonawcy pracy, oczywisci od umiejetnosci takze, ale o gustach sie nie dyskutuje. A wiec na przyszlosc prosze oceniac technike ;-)
Praca dokonczona dzis, mysle, ze to jeszcze nie jest "to". Ale zobaczymy:
Tak tak rozumiem, pod pojeciem tutoriali, nie chodzi mi o kserowanie prac tam zrobionych, ale o poznanie technik, by moc lepiej przekazac to co siedzi w glowie, tak wiec zapraszam.
No nowa sygna duzo lepsza, tylko napis do bani, i ten C4D(?), nie pasuje, jest niezle.
Wysłany: 2009-06-20, 12:21
Ta nowa kiepska. Jest przekontrastowana strasznie, kolory ze soba nie wspolgraja wogole (zielony do plomienistych barw na przyklad), pare renderow z czego zaden nie jest wtopiony a zmienione maja krycie i sa gdzieniegdzie wygumkowane? Moze i wysmuzone? Raczej zle to wyglada. Tlo jest nudne i slabe jakosciowo zwlaszcza po lewej apo prawej te round brushe nie pasuja. Przy okazji prawa strona jest za ciemna. Ramka jest niepotrzebna a napis ssie po calosci. Sory ze tak ostro ale chciales oceny techniki
Nawet mi to na mysl nie przyszlo ;-) Ja rzadko zostawiam swoje praca na komputerze co mowiac o poprawianiu jakiejs
[ Dodano: 2009-06-20, 20:13 ]
Albo mnie wzrok juz zawodzi, albo na tym forum nie ma opcji, aby edytowac swoj post. No nic. Znalazlem czas na nastepna prace.
Nie wiem, ale mam zludne wrazenie, ze brne ciagle w to samo.
Bez napisu, lekko zarysowana ramka, mniejszy kontrast i lepsza jakos tla. Pustka chyba jedynie w prawym dolnym rogu, aczkolwiek nie wiem jak ja zapelnic, macie jakies podpowiedzi do tej kwestii? I moglbym prosic o jakis tutoria, aby dobrze dopasowac/wkomponowac napis do prac?
Widze duzy postep, postac ladnie wtopiona, tlo tez niczego sobie, masz oldschoolowa technike, ale mi to sie podoba.Wydaje mi sie ze kolory sa troszke przepalone, nie niby za duzo tego zoltego, ale praca jest estetyczna, ja nigdy nie nauczylem sie wstawiac napisow wiec Ci nie pomoge.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum