Poprzedni temat «» Następny temat
pwnd.
Autor Wiadomość
daMn#
User

Wysłany: 2009-12-04, 21:33   pwnd.

siema ... jestem tu nowy ich chcialem pokazac wam moja ostatnia sygnature

jesli myslicie ze byl juz taki klimat to sie grubo mylicie :)

IceFresh 
User

Wysłany: 2009-12-05, 10:23   

Niewiele widze zrobione. Fajny klimat, ale taki juz byl chyba w zdjeciu wiec tego nie ocenie.
To niebieskie kolko+czerwony kwadrat+swietliki sie brzydko prezentuja. Czytaj tutoriale i ucz sie :) Powodzenia, czekam na wiecej prac.

Kazu 
Moderator

Wysłany: 2009-12-05, 16:08   

W swojej pracy chciales zrobic cos oryginalnego, stylowego i przedewszystkim prostego lecz po tym co uzyskales wnioskuje ze niedawno zaczoles swoja przygode z grafika. (badz nie miales w najblizszym czasie stycznosci z tworzeniem sygnatur)

Kolejnosc jest taka, tutoriale i uczenie sie nudnych, brzydkich efektow a potem dopiero oryginalnosc, wlasny styl, kreatywny przekaz umieszczony w minimalizmie i te inne trudne do wymowy slowa.

Nie skomentuje Ci jakos super pracy bo niewiele na niej jest i mogl bys sie poczuc urazony (jesli juz nie jestes)

Zapraszam do dzialu tutoriale i czekam na kolejna prace ;)

daMn#
User

Wysłany: 2009-12-05, 16:45   

nie czuje sie urazony, ale zdziwiony ... bo po waszych sygnaturach nie widac ze znacie sie na tworzeniu grafik ... i wasze tutoriale nie sa tez zbyt ciekawe :P

IceFresh 
User

Wysłany: 2009-12-05, 16:50   

daMn# napisał/a:
nie czuje sie urazony, ale zdziwiony ... bo po waszych sygnaturach nie widac ze znacie sie na tworzeniu grafik ... i wasze tutoriale nie sa tez zbyt ciekawe :P

Spojrz w galerie Kazu:P
A co do mojej.. Stara praca, jakos nigdy nie mialem weny na kozackie prace:P Ale uwierz mi, na grafice sie nieco znam :P

@edit
Dodales nowe prace do 1 posta czy ich nie zauwazylem na poczatku?xD

W 2 same c4d, niewiele do oceny.
3 najlepsza:P Fajny klimacik, niepotrzebne swietliki i troche duzo czarnego:P
4,5 brzydkie swietliki. Zbyt ciemne. O ile w ostatniej jest fajnie to w 4 nic nie widac:P

aLabsko 
User
Cham

Wysłany: 2009-12-05, 17:39   

Moim zdaniem styl jest ok chociaz za duzo sharpenu kolory sa do poprawy i nie wladasz jeszcze dobrze adjustments layerami. Radze ci poogladac czyjes galerie ale nie KaZa akurat jesli chodzi o sygnatury bo w tym za dobry to nie jest. Milej dalszej pracy

Kazu 
Moderator

Wysłany: 2009-12-05, 18:29   

Pisze te komentarze zeby Ci w jakis sposob pomoc... wierz mi ze grafika zajmuje sie dosc dlugo. Tak jak aLabsko pisze sygnatury to nie jest moja mocna strona ale docen to ze staram sie pomoc i naucz sie przyjmowac krytyke.
Takich jak Ty jest wiele na tym forum, przychodzicie na te forum z nadzieja ze zaskoczycie nas pracami, bedziemy zaskoczeni. 1. dobra ocena to ta gdzie zamiast pisac ze jest super wskazuje Ci bledy. 2. Na tym forum jest wiele osob bardzo dobrze znajacych sie na grafice.

A teraz konkrety co do dodanych prac (aa i staraj sie dodawac prace w nowych postach, bo ludzie nie skumaja ze dodales cos nowego a Ty bedziesz czekal na ocene)

1. Przekontrasotwane, zaduzy sharpen, zamalo w to wlozyles pracy... ogolem nie mam co oceniac =/

2. Gdyby C4D bylo bardziej dopasowane do postaci na stocku bylo by super... Widzi mi sie w tej pracy jakis czerwony kolor lamiacy nude (polecam czerwony) albo w ogole zrezygnuj z b&w. Po za tym zaduze te swiatlo z prawej i zakrywa zaduze pole pracy, co jest ogromnym minusem.

3. Ta praca najbardziej przypadla mi do gustu ale niema w niej konkretnego miejsca ktore przyciagnie wzrok, wszystko zabardzo sie zlewa... spory chaos ktory niewiele wprowadza mimo to podoba mi sie.

4. Gdyby nie znowu te b&w bylo by super... zrezygnuj z czarno bialego GM, wrzuc jakis napis i bedzie super.

5. Dobra zostawie ta prace bez komenta bo oprocz (znowu) ogromnego swiatla, (znowu) swietlikow i (znowu) b&w oraz stocka niema nic ^^

Postaraj wykorzystac jakos ten komentarz zamiast czekac na komentarze typu "lal, super" bo tutaj sie takiego nie doczekasz. My staramy sie pomoc nie motywowac ;)

@edit

Pitagoras kiedys powiedzial "Trzeba milczec albo mowic rzeczy lepsze od milczenia."... jesli masz pisac komentarze typu "no gosciu m racje" jak tutaj :

http://www.graphic4u.net/...r-vt6877,15.htm

Albo "taka sobie ... nacznie przepelniona light?"

Jak tu :

http://www.graphic4u.net/...-vt4032,135.htm

To blagam Cie nic nie pisz ;) .... Zacznij wypowiadac sie jakos rozleglej, komentuj i wyrazaj swoje zdanie ale nie w kilku slowach ;)

daMn#
User

Wysłany: 2009-12-05, 19:54   

kazu dziekule ci za bardzo dobra ocene :)

mam jeszcze duze problemy z wyrazami graficznymi po polsku...

jestem polakiem ale mieszkam w niemczech ich to jest moje pierwsze polskie forum :)

IceFresh 
User

Wysłany: 2009-12-05, 20:01   

Pusto razy 3!.

Madz!a
User

Wysłany: 2010-08-04, 18:37   

Zastosuj ramki :)

Odpowiedz do tematu