Wysłany: 2008-10-21, 09:23 moje prace przy grze 3d
Jako ze ostatnio pracuje przy grze 3d, ktorej niestety brakuje ciagle grafikow, postanowilem zalozyc ten temat by pokazac jak wygladaja moje prace. Zapewne zastanawiacie sie w jakim celu? Poniewaz mam nadzieje ze kogos to zacheci do wsparcia projektu
na poczatek 3 moje arty pokazujace klimat gry:
wiec na start model przy ktorym troche sie napracowalem, ale nie jest jeszcze skonczony, a mianowicie podstawowa sylwetke czlowieka. Byly to 4 dni pracy przy wymodelowaniu ciala przy jak najmniejszej liczbie vertexow
po wykonaniu wstepnych animacji modelu, oraz zebrania sporej ilosci tekstur zabralem sie za roslinnosc, ktora niestety jest dosc trudna do wykonania. Zacznijmy od galezi tego drzewa ktore udalo sie zmontowac w 29vert
oraz render z 600 takich drzew
No i z pracy nad liscmi, z czym niestety dosc slabo idzie mam juz opracowane ladne tekstury lisci, ale problem lezy w odpowiednim ulozeniu ich na drzewie. 1 takie drzewo ktore widac na renderze ma 1500vert co niestety jest tragicznym wynikiem
to niestety narazie wszystko co moge pokazac. Z czasem bede dodawal nowe screeny objasniajac co udalo sie osiagnac, a z czym jest problem
gra zapowiada sie ciekawie, mam pomysl ktory odciazy troszke karte graficzna drzewa znajdujace sie najblizej postaci moga byc 3D obiekty oddalone moga byc 2D nie zaleznie od polozenia postaci beda zawsze prostopadle do niej. Lub mozna zrobic tak drzewa moga sie skladac z kilku obrazow 2D o wspolnej pionowej osi, ale roznym kacie np: + - (widok z gory) dwa obrazy ustawione co 90stopni.
Czemu mi tych renderow nie pokazywales ? Miazdza Musisz mi napisac, jak robic te drzewka, bo sie przyda Wzielo mnie na te kamyki w koncu, postaram sie zrobic wiecej xD
Ja mysle, ze Ozon powinienes jeszcze nad postacia posiedziec. Jest wspaniala, ale kilka szczegolow przydalo by sie udoskonalic. Ja dalem szkica sztyletu. Kilka miesiecy pracy i gra bedzie supcio.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum