Czysty 100 % olejek drzewa herbacianego w najlepszej cenie Najlepsza gra minecraft - zagraj już dziś!
Poprzedni temat «» Następny temat
moje prace przy grze 3d
Autor Wiadomość
ozonex 
User

Wysłany: 2008-10-21, 09:23   moje prace przy grze 3d

Jako ze ostatnio pracuje przy grze 3d, ktorej niestety brakuje ciagle grafikow, postanowilem zalozyc ten temat by pokazac jak wygladaja moje prace. Zapewne zastanawiacie sie w jakim celu? Poniewaz mam nadzieje ze kogos to zacheci do wsparcia projektu :)

na poczatek 3 moje arty pokazujace klimat gry:

wiec na start model przy ktorym troche sie napracowalem, ale nie jest jeszcze skonczony, a mianowicie podstawowa sylwetke czlowieka. Byly to 4 dni pracy przy wymodelowaniu ciala przy jak najmniejszej liczbie vertexow

po wykonaniu wstepnych animacji modelu, oraz zebrania sporej ilosci tekstur zabralem sie za roslinnosc, ktora niestety jest dosc trudna do wykonania. Zacznijmy od galezi tego drzewa ktore udalo sie zmontowac w 29vert :D

oraz render z 600 takich drzew :P

No i z pracy nad liscmi, z czym niestety dosc slabo idzie :/ mam juz opracowane ladne tekstury lisci, ale problem lezy w odpowiednim ulozeniu ich na drzewie. 1 takie drzewo ktore widac na renderze ma 1500vert co niestety jest tragicznym wynikiem :/

to niestety narazie wszystko co moge pokazac. Z czasem bede dodawal nowe screeny objasniajac co udalo sie osiagnac, a z czym jest problem :)

pozdro

barlos 
User
Graphic4uElite

Wysłany: 2008-10-21, 10:57   

Ozon a jak to jest z tymi vertexami? Czym ich wiecej tym gra bedzie mniej stabilna ?

ozonex 
User

Wysłany: 2008-10-21, 11:05   

nie, im wiecej vertexow/poligonow tym karta graficzna bedzie miala wiecej liczenia.

byCinek 
User
www.byCinek.yoyo.pl

Szmal: 3000g4u
Wysłany: 2008-10-21, 12:10   

gra zapowiada sie ciekawie, mam pomysl ktory odciazy troszke karte graficzna drzewa znajdujace sie najblizej postaci moga byc 3D obiekty oddalone moga byc 2D nie zaleznie od polozenia postaci beda zawsze prostopadle do niej. Lub mozna zrobic tak drzewa moga sie skladac z kilku obrazow 2D o wspolnej pionowej osi, ale roznym kacie np: + - (widok z gory) dwa obrazy ustawione co 90stopni.

ozonex 
User

Wysłany: 2008-10-21, 12:31   

co do tego pierwszego ze drzewa w oddali byly by obrazem 2d - dobre

a co do drugiego to tak jest zrobiony pien tego drzewa 29vert. Problemem pozostaja nadal liscie w bliskiej odleglosci

dzieki

kolas 
User

Wysłany: 2008-10-21, 19:18   

Czemu mi tych renderow nie pokazywales D: ? Miazdza :P Musisz mi napisac, jak robic te drzewka, bo sie przyda D: Wzielo mnie na te kamyki w koncu, postaram sie zrobic wiecej xD

ozonex 
User

Wysłany: 2008-10-21, 20:00   

no, plan poskutkowal xD te rendery drzew byly dosc swieze, wiec jakos tak nie bylo kiedy wyslac :P mam jeszcze inne to Ci podesle pozniej

Trekmi
User
Seksowny sklepikarz

Wysłany: 2008-10-21, 21:01   

Drzewka z liscmi wygladaja jak ze Star Wars'ow :D Lubi taki klimat xD
Ogolnie bardzo dobre prace :0

Revue 
User

Wysłany: 2008-10-21, 22:37   

jak chcesz jakies teksturki , to napisz na moje gg a postaram sie pomoc gg:5992986 :)

ozonex 
User

Wysłany: 2008-10-24, 22:05   

kilka modeli zebrane razem w do jednej sceny. Sa to te same modele ktore beda w grze, wiec grafika bedzie podobna jak na na tym renderze.

~Diablo~ 
User
Wyslaniec Piekiel xD

Wysłany: 2008-10-25, 08:30   

o wy kur** to wyglada zajefajnie jak skonczycie robic gierke albo potrzebujecie testera to ja sie zglaszam :D

kolas 
User

Wysłany: 2008-10-25, 19:34   

Wiaderko & kamyki moje! xD Nie no, postep naprawde idzie D: Dobrze jest, jeszcze Ozzie sie zrobi itemki i bedzie D:

barlos 
User
Graphic4uElite

Wysłany: 2008-10-25, 19:51   

Ja mysle, ze Ozon powinienes jeszcze nad postacia posiedziec. Jest wspaniala, ale kilka szczegolow przydalo by sie udoskonalic. Ja dalem szkica sztyletu. Kilka miesiecy pracy i gra bedzie supcio.

ozonex 
User

Wysłany: 2008-10-25, 20:15   

no postac niestety, wymaga jeszcze dopracowania, ale to zostawiam do czasu rozpoczecia prac przy ubraniach. Narazie pracujemy przy terenie

Miecio 
User

Wysłany: 2008-10-26, 12:59   

Ozon miazgator.

Odpowiedz do tematu