Hah Zajebista gra Imo wymiata do dzis[glos Peewee sni mi sie po nocach], w moim prywatnym rankingu jest zaraz za Starcraftem i tuz przed Sattlersami
Powiem jeszcze raz model Ci fajnie wyszedl, no i ta cala otoczka, przygotowanie pod gre fajna sprawa.
Dawno mnie tu nie bylo Ale wiele sie nie zmienilo Co do czolgu to spoko. Model jak widze bardzo prosty a ladny wyglad to zasluga tekstur. No no...
Moglbym miec do Ciebie prosbe
Mianowicie sc.... tzn. kupilem ( ) wersje niby FULL DVD 3D Studio Max 2010 ale nie mam nigdzie zadnych materialow nawet tych niby standardowych (mam pare badziewnych - moze jest ich z 15) ktore widuje w kazdym tutorialu a u siebie znalezc nie moge (choc pisze, zeby uzyc standardowego)
Wiec przejdzmy do meritum
Moglbys w wolnej chwili (jesli masz) wrzucic mi standardowe (choc innymi tez nie pogardze) biblioteki materialow do 3DSa.
Szukam juz od paru dni i zawsze jak cos znajde to trzeba wykupic dostep do serva
max 2010 - hmm. kiepski wybor, tej wersji jeszcze prawie nikt niema i nawet jakbym ci dal materialy to prawdopodobnie by ci nie dzialaly.
Poza tym wszystkie materialy tworze sam, korzystanie z gotowych to wiecej jak na tutorial o modelingu sie nie nada. Po prostu jak tworzysz wlasna scene, to masz wlasne potrzebny na material, ustawiasz je tak jak potrzebujesz w danej chwili, a nie ze cala scene robisz pod materialy jakie masz.
3D to iluzja rzeczywistosci, wszystko jest liczone inaczej niz jest to w prawdziwym swiecie, dlatego do w kazdym przypadku dany material zachowac sie moze inaczej - raz naturalnie innym razem nie. Dlatego nie istnieja gotowe materialy ktore beda zawsze dobrze wygladac w 3d, zawsze trzeba tworzyc nowy do danej sceny, ustawienia kamery, oswietlenia.
Jednak jezeli tobie chodzi o textury to mam 8gb tekstur na dysku i je mozna wykorzystywac w wielu przypadkach jednak trzeba je zawsze dostosowac do swoich potrzeb w Photoshopie. Tu masz tego duzo do wyboru:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum