Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwsze dziela ;)
Autor Wiadomość
photoxeros 
User

Wysłany: 2008-12-26, 13:25   Pierwsze dziela ;)

to moje 1 dzielo ;p prosze o ocene... ;)

ozonex 
User

Wysłany: 2008-12-26, 13:28   

przede wszystkim tekstura - mogles znalezc cos lepszego albo chociaz dac tilling :P
brak swiatla z cieniami i model bardzo prosty ale jak na 1 zetkniecie z 3d to jest git ;]

photoxeros 
User

Wysłany: 2008-12-26, 16:19   

no to kilka pytan ;)
po 1 co to tilling ;p
po 2 skad brac tekstury ( 3ds max )
po 3 jakis tutek na swiatlo i cien? ;)

bede bardzo wdzieczny za odpowiedz ;pp

dodam iz sa "dziury" w polkach ;p ale na tym ujeciu nie widac ;p

Alienkus 
User
Spam ProMaker

Szmal: 1000g4u
Wysłany: 2008-12-26, 18:07   

photoxeros napisał/a:

wpisujesz w google textury. teksture mozna odpalic w kazdym programie graficznym. wystraczy ze wskazesz plik z textura i otwiera sie.

ozonex 
User

Wysłany: 2008-12-26, 18:08   

Cytat:
po 1 co to tilling ;p

powielanie tekstury

photoxeros napisał/a:

jak bym byl zlosliwy to bym napisal google.pl :D a jako ze nie jestem to napisze http://cgtextures.com/

photoxeros napisał/a:
po 3 jakis tutek na swiatlo i cien? ;)

tutaj jestem zmuszony napisac google.pl :D ale na stronie max3d.pl w starej bazie tutoriali masz tego bardzo duzo

barlos 
User
Graphic4uElite

Wysłany: 2008-12-26, 19:39   

Elo :)

No wiadomo poczatki, slabo no ale sam zaczynam i dopiero mam 1 lepszy model na swoim koncie. Powiem tak te chwytaki" od polki troche za duze, textura tez slaba mogles wziac inna. Reszte juz powiedzieli inni :) Jak bedziesz mial jakies pytania pisz na gg :)

photoxeros 
User

Wysłany: 2008-12-27, 11:55   

cos nowego ;) bez zadnych tutow tak jakos ;p prosilbym o jakies tutki na swiatlo i cien bo szukalem na necie ale nic konkretnego dal newbie nie moglem znalezc :(

ozonex 
User

Wysłany: 2008-12-27, 12:39   

http://www.3dr.org/modules.php?name=Tutoriale

http://www.max3d.pl/tutor...toriale=3ds_max

lepszych nie bedzie, na tacy ci nikt nic nie wylozy, trzeba po prostu posiedziec nad tym

kolas 
User

Wysłany: 2008-12-27, 15:50   

Kurcze, jestem tak przyzwyczajony do materialow VRay, ze ta tekstura bardzo mnie razi :P Jak robisz model mebli, to postaraj sie go zrenderowac lekko od gory, wtedy najlepiej widac szczegoly. Do tego daj jakis plane (zwykla powierzchnia, jakby sciana boxu) pod obiekt, zeby mozna bylo dac jakiekolwiek swiatlo i pokazac cien - wtedy render ladniej wyglada. Jesli pracujesz w 3DSM, to koniecznie zassaj VRaya - wszelkie watpliwosci co do renderowania w nim i ustawiania materialow opiszemy ci z Ozonem na gad.. tlenie* xD jak chcesz D:

ozonex 
User

Wysłany: 2008-12-27, 16:12   

nie tam, Vray niejest wcale taki konieczny :P wkoncu to plugin do zaawansowanego renderingu, a my sie tutaj bawimy podstawami :) a wlasnie, ostatnio zaczalem sie troche mentalem bawic :D

kolas 
User

Wysłany: 2008-12-27, 20:18   

Ale by mu pomogl zrozumiec co nieco dotyczacego materialow, bo w VRayu wyrazniej widac roznice miedzy bumpami i innymi bajerkami :P Zreszta - jak chce, ja bez VRaya nie umiem ;] A Mental podobno fajny (sadzac po tutach - fajne materialki, np. na neon :D ), ale jakos mi nie podchodzi, bo trudny :P

Odpowiedz do tematu