przede wszystkim tekstura - mogles znalezc cos lepszego albo chociaz dac tilling
brak swiatla z cieniami i model bardzo prosty ale jak na 1 zetkniecie z 3d to jest git ;]
No wiadomo poczatki, slabo no ale sam zaczynam i dopiero mam 1 lepszy model na swoim koncie. Powiem tak te chwytaki" od polki troche za duze, textura tez slaba mogles wziac inna. Reszte juz powiedzieli inni Jak bedziesz mial jakies pytania pisz na gg
cos nowego bez zadnych tutow tak jakos ;p prosilbym o jakies tutki na swiatlo i cien bo szukalem na necie ale nic konkretnego dal newbie nie moglem znalezc
Kurcze, jestem tak przyzwyczajony do materialow VRay, ze ta tekstura bardzo mnie razi Jak robisz model mebli, to postaraj sie go zrenderowac lekko od gory, wtedy najlepiej widac szczegoly. Do tego daj jakis plane (zwykla powierzchnia, jakby sciana boxu) pod obiekt, zeby mozna bylo dac jakiekolwiek swiatlo i pokazac cien - wtedy render ladniej wyglada. Jesli pracujesz w 3DSM, to koniecznie zassaj VRaya - wszelkie watpliwosci co do renderowania w nim i ustawiania materialow opiszemy ci z Ozonem na gad.. tlenie* xD jak chcesz
nie tam, Vray niejest wcale taki konieczny wkoncu to plugin do zaawansowanego renderingu, a my sie tutaj bawimy podstawami a wlasnie, ostatnio zaczalem sie troche mentalem bawic
Ale by mu pomogl zrozumiec co nieco dotyczacego materialow, bo w VRayu wyrazniej widac roznice miedzy bumpami i innymi bajerkami Zreszta - jak chce, ja bez VRaya nie umiem ;] A Mental podobno fajny (sadzac po tutach - fajne materialki, np. na neon ), ale jakos mi nie podchodzi, bo trudny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum