Serwus
Bawie sie w tym maxie i bawie, ale ciezko mi cos zaczac.
Zrobilem krzeslo, ciezko mi je "wymetalowac" i dac fajne swiatla i render.
Musze nad tym popracowac.
1. Krzeslo biurowe
Bardzo fajnie jak na poczatek, ale polecam sciagniecie do 3DS'a rendering VRay 1.5RC3. Do niego jest najwiecej materialow i dzieki niemu zrobisz teksture materialu na krzesle i stalowej ramy ;]
Katana niezla, otexturowac ja trzeba, jak juz Fuji powiedzial, ale brakuje mi tu troche szczegolow - np. rekojesc mogla by miec jakis wzor, samo ostrze tak samo ;]
czepiajac sie szczegolow(?) katana nie jest prosta, powinna byc lekko zakrzywiona. A co do sladow na ostrzu to bzdura, ostrze powinno byc doskonale gladnkie. Moglbys wykonac oplot na rekojesci.
Zakrzywienie ostrza katany jest wynikiem skuwania ze soba setek warstw metalu (500-2000+) i powinno wyb od razu widoczne poniewaz jest znaczne, jeszcze raz powtorze ostrze musi byc idealnie gladkie (katany sa polerowane nawet miesiac, po polerowaniu ich zdolnosc ciecia wrasta o ok 20-30% [mierzone gruboscia maty przecietej jednym cieciem].
Beczka pasowalaby mi jako graficzka do prostej pirackiej "bajkowej" gierki.
Tak jak mowi Badbanan14, moglbys z deczka wygladzic bryle zeby nie byla taka kanciasta.
Pod lewym pierscieniem nie pasuje mi odbicie. Jezeli calosc odbija sie od powierzchni (tak jakby lezalo na szkle) to lewy pierscien lezac na prawym nie moze miec odbicia bezposrednio pod soba. (zwroc uwaga przy styku pierscieni)
Kule sa bardzo fajne i przyjemne dla oka. Jednak moim zdaniem jakas lekka teksturka podlogi dawala by lepszy efekt dla calosci.
Badbanan14 i Arti dziekuje za komentarze.
Po raz kolejny powtorze ze jest to model low poly, malo polygonow malo szczegolow bo jest to model przeznaczony do uzytku w grach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum