Wysłany: 2009-07-01, 20:59 Pathtool, czyli wektory w Gimpie
Witam w galeri gimp'owych (pseudo)wektorow
Na poczatek jeden z pierwszych. Co prawda patrzylem na zdjecie w necie, ale rysowany od poczatku do konca przeze mnie
Przede wszystkim zacznijmy od tego, ze to nie wektor ani nie weksel, wiec nie wiem po co zakladales galerie.
Ok! Teraz but, niezbyt mi sie on podoba, kolorki raczej nijakie, brakuje mi tutaj takiego bajkowego efektu, tak jak w innych wektorowych bucikach. Widze ze zagubiles sie troszke w proporcjach, ale to jest czestym bledem.
Zachecam do zmiany, bo Gimpem wektora ani weksela napewno nie zrobisz. Zacznij sie bawic Photoshopem, a jak juz powaznie myslisz o wektorach to Illustrator lub Corel Draw.
Bawie sie inkscape'em Co do proporcji, to sa prawie takie same jak na wzorze, taki model buta po prostu Wiem, ze dziwny Nad kolorkami tez nie pracowalem, zeby je zmienic.
Taki obrazek przedstawiajacy konkretny model, w wizje artystyczne sie nie bawilem, po prostu cwiczylem
Tylko gorzej bedzie sie przesiasc. Bo roznice sa wlasnie glownie w interfejsie i obsludze, wiec tak jak ps'owcy maja trudnosci z Gimpem, tak Gimp'owcy z ps'em
Nie wiem ile czasu musialnym poswiecic, zeby go dobrze ogarnac. Ktos juz sie przesiadal kiedys?
W sumie mam triala cs4 z pcworld'a, wiec nie musze sciagac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum