Wysłany: 2009-01-26, 21:02
Najbardziej podoba mi sie glowa do poziomu ust, nizej troszke zbyt chaotycznie. Nie podobaja mi sie roznorodne kolory na jego twarzy i takie, ze sie wyraze - olanie wszystkiego poza glowa. Mogles popracowac nad jego ubraniem, zeby bylo bardziej szczegolowe. Ogolnie nie znam sie na tego typu rysowaniu, wiec pewno bzdety tu wypisuje, ale tak mi sie to widzi.
PS Stary avek byl lepszy ^^ Przywiazalem sie, ze go widzialem przy Twoich postach
vs. Fuji 3:10
"Koniec swiata nadejdzie wsrod powszechnego smiechu i oklaskow niedowiarkow, ktorzy beda mysleli, ze to tylko dowcip." Rumcajs
poniewaz jest to pastela, to kazde niepotrzebne nadkladanie koloru (i naprawianie bledow) prowadzi do szarosci. Tak jak mowi ozon, to nie DP. Tu nie ma historii, gotowych palet i warstw. Jesli popelni sie blad w trakcie to potem najczesciej juz tak zostanie. Wiem jakie bledy popelniam i z kazda praca wynosze wnioski na przyszlosc.
Tramposz, wiem ze tamten avatar byl przejzysty i tez sie do niego przyzwyczailem... ale powstal w okresie, kiedy rysowalem mange. Juz pisalem ze mam zal do tego typu tworczosci. Musialem zmienic avatar. Co do tego co teraz mam to nie wiem czy zostanie na dlugo. Pewnie zamienie go na autoportret nad ktorym bede niedlugo pracowal.
tymczasem:
Pastela olejna, A3. ofc. z wyobrazni. (skanowane 2 razy, dolna czesc wyszla troche rozmyta, sprobuje poprawic skan przy najblizszej okazji, albo nie wiem czy bedzie mi sie chcialo)
Pracka wisi w pokoju u mojego 7-letniego barciszka. Malego fana militarii
Czemu edycja postu nie zmienia jego polozenia w stosunku do strony? Ech. Ani to odswiezyc, ani nic.
Co do prac, Nikos, widze, ze spodobalo Ci sie mazianie. Ostatnia pracka dosc klimatyczna. Probuj dalej, a moze kiedys Cie pochwale za dobrze odwalona robote
Niech ktos zwatpi w prawosc mych braci,
Niech bogom swym dziekuje, jesli kalectwem go tylko oszpece,
Bo wstydem jest nie szanowac
Tego co dla innych swiete.
Slaboscia jest duma, jesli
Honorem i szacunkiem w ryzach nie trzymana.
Rozwazania tego, co mianem zabojcy okrzykniety,
Ktory czuje, a los dla niego jedyny...
Panowie, po zarwanych nocach, robienia beznadziejnych prac na zaliczenia. Z duma moge powiedziec, ze zaliczylem sesje
Trafila mi sie jedna 3ka, a w wieksosci sa to 5 i 4. Najbardziej zadowolony jestem oczywiscie z 5- z rysunku.
Oglaszam w te i wobec, ze wracam do zabawy.
................................................................................................................
Najpierw "kilka" cwiczen anatomicznych. (full view mile widziane)
Wysłany: 2009-02-09, 15:28
Szkoda, ze tylko na szkicach konczysz. W PSie moglbys ladnie wygumkowac i nadac barw i byloby wszystko ladnie, pieknie. Szkice same w sobie? Co moge powiedziec? Mi daleko do takiego poziomu umiejetnosci i na razie moge tylko zachwalac.
vs. Fuji 3:10
"Koniec swiata nadejdzie wsrod powszechnego smiechu i oklaskow niedowiarkow, ktorzy beda mysleli, ze to tylko dowcip." Rumcajs
Nie ma co wykanczac w ps'ie tramposz. Dzieki szkicom w szybki i prosty sposob uczysz sie podstaw. Ja nie tworze "obrazkow". Na bazie zdobytych doswiadczen namaluje potem obraz.
Rebmrandt stworzyl setki szkicow. Leonardo da Vinci "tysiace".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum