Dzieki ozon, za pomoc. zaczynam powoli lapac o co biega w tym mazaniu... Przesiadlem sie na inny monitor i widze ze mam ladnie rozkalibrowany sprzet. I wszystko tu wyglada strasznie wyblaklo.
Dozucam obrazek tradycyjnymi mediami (pastela olejna) "Soul" - czyli odzwierciedlenie stanu mojej artystycznej duszy.
To tak w ramach pracy nad emocjami twarzy. Rysy budujace emocje zlapalem sprzed lustra
podoba mi sie naswietlenie, chociaz prawe oko(patrzac na monitor, nie jego prawe oko )moglo by byc ciut ciemniejsze. Wiadomo wszystko troche powykrzywiane, no ale wybaczamy to nie jest olowek i troche lysawy jest
A wiec...
Postac wyglada strasznie staro, jak na rysunek z lustra (chyba, ze sie postarzales tak szybko). Uszy za wysoko i nierowno. Oczy sa niesymetryczne (jego prawe mniej dopracowane i krzywe). Grzywka zakrywa zmarszczki na czole, co uwydatniloby rodzaj miny (a na tym chyba Ci zalezalo). zuchwa tez jest krzywa i nierowna. Btw. masz wlosy tak jasnej karnacji, ze nie widac brwi? No i wlosy masz jak miotla. Ach, no i cieniowanie twarzy troche lezy, a mianowicie kat padania swiatla, jesli mnie slepia nie myla (patrzac na nos, pod nosem i jego kosci policzkowe)
Dzieki Matty Nad animacja powoli pracuje, w miedzy czasie musze zrobic kilka projektow na zaliczenie semestru:
Kolorowanka dla dzieci ktora robie na zaliczenie z projektowania wydawniczego.
Stworki oczywiscie w calosci mojego autorstwa.
rysowane olowkiem.
kurna, te rysuneczki tak fajnie czysto wygladaja, ale tak naprawde do kazdej postaci wyrysowywalem lekko bryly. Sporo myslenia. Jak bylem maly to myslalem ze wszystkie disnayowskie kaczory donaldy byly rysowane tak o" po konturze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum