no wiec ostatnio duzo czytam i ogladam na temat digital paintingu, no i postanowilem potrenowac sobie cieniowanie (tu sie za duzo nie wysililem ) oraz kolorowanie szkicy. Oczywiscie google w ruch i wynalazlem cos takiego:
prosty i ladny szkic, dobry do pierwszego treningu ;]
po paru minutach z cieniowaniem uzyskalem taki efekt:
ladne, ale przydaly by sie kolorki
no wiec po kolejnych minutach kolorowania oraz wzmocnienia cieni uzyskalem juz cos takiego:
nie jest to moze arcydzielo, ale jak na pierwszy trening wyszlo chyba calkiem niezle ;]
p.s. znacie moze jakies dobre polskie strony o tym typie grafiki? (digital painting)
Wysłany: 2008-02-26, 22:29
Wlasnie na takich elementach bardzo szybko mozna wylapac rysowanie.
Samo jabluszko fajne dodatki juz stanowczo sa nie potrzebne.
Szczerze to jak dla mnie moze byc praca.
Wysłany: 2008-02-27, 00:23
Piekna galeria Tu juz troche w tym siedzisz, ja praktycznie dopiero zaczynam Didzital malowac, ale coz - jest doswiadczenie - widac je na pracach Bardzo ladne pracki, co juz duzo razy gadalismy sobie na GG, nie bede sie rozpisywal
Wlasnie na takich elementach bardzo szybko mozna wylapac rysowanie.
i wlasnie dlatego postanowilem zrobic kolejna prace, tym razem nieco bardziej zaawansowana xD
Elisabeth, pracowalem nad nia 3 dni (dla porownania, jablko powstalo w 1 godzine) i musze powiedziec ze jest to duzy skok w strone digital paintingu W zasadzie nie spodziewalem sie ze tak dobrze wyjdzie. Calosc zrobiona myszka, jesli ktos chce obrazki z powstawania tej pracy pisac na GG
Wysłany: 2008-02-28, 22:01
Najlepsza Twoja pracka Zreszta calego WiP'a widzialem, co kawalek to ss z postepem pracy, wiec uwierzcie mi - ta "strata czasu" sie okazala naprawde przydatna. Pikne to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum