no wiec ostatnio duzo czytam i ogladam na temat digital paintingu, no i postanowilem potrenowac sobie cieniowanie (tu sie za duzo nie wysililem ) oraz kolorowanie szkicy. Oczywiscie google w ruch i wynalazlem cos takiego:
prosty i ladny szkic, dobry do pierwszego treningu ;]
po paru minutach z cieniowaniem uzyskalem taki efekt:
ladne, ale przydaly by sie kolorki
no wiec po kolejnych minutach kolorowania oraz wzmocnienia cieni uzyskalem juz cos takiego:
nie jest to moze arcydzielo, ale jak na pierwszy trening wyszlo chyba calkiem niezle ;]
p.s. znacie moze jakies dobre polskie strony o tym typie grafiki? (digital painting)
Wlasnie na takich elementach bardzo szybko mozna wylapac rysowanie.
Samo jabluszko fajne dodatki juz stanowczo sa nie potrzebne.
Szczerze to jak dla mnie moze byc praca.
Piekna galeria Tu juz troche w tym siedzisz, ja praktycznie dopiero zaczynam Didzital malowac, ale coz - jest doswiadczenie - widac je na pracach Bardzo ladne pracki, co juz duzo razy gadalismy sobie na GG, nie bede sie rozpisywal
Wlasnie na takich elementach bardzo szybko mozna wylapac rysowanie.
i wlasnie dlatego postanowilem zrobic kolejna prace, tym razem nieco bardziej zaawansowana xD
Elisabeth, pracowalem nad nia 3 dni (dla porownania, jablko powstalo w 1 godzine) i musze powiedziec ze jest to duzy skok w strone digital paintingu W zasadzie nie spodziewalem sie ze tak dobrze wyjdzie. Calosc zrobiona myszka, jesli ktos chce obrazki z powstawania tej pracy pisac na GG
Najlepsza Twoja pracka Zreszta calego WiP'a widzialem, co kawalek to ss z postepem pracy, wiec uwierzcie mi - ta "strata czasu" sie okazala naprawde przydatna. Pikne to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum