Wysłany: 2008-01-15, 23:43 Digital painting by ozon
witam ponownie
mialem zaczynac nauke sygnatur ale znajomy grafik powiedzial mi "daj se spokoj z sygnam, tylko bierz sie za malowanie bo to ci dobrze wychodzi" wiec tak zrobilem no i oto efekt moich dzialan:
Jak zobaczylem pomniejszona pracke to pomyslalem ze to 3D ale kiedy zobaczylem w normalnej wielkosci az mnie zatkalo, wiem ze pracka pozostawia wiele do zyczenia ale ja bym w zyciu nie narysowal w dodatku na PS takiego czegos.
cwicz dalej a twoje prace stana sie powalajace !
ja ogolnie maluje krajobrazy farbami no i przenioslem to na kompa wiec stosuje nawet te same zasady. Niedlugo wezme sie za nastepny, bo narazie pracuje nad mapa do gry Crysis (sandbox2 jest fajniejszy od 3dsmax )
witam po dlugiej przerwie
ostatnio duzo siedzialem w Sandbox2 (edytor map do gry crysis) i nie mialem czasu na malowanie, ale wracam i oto kolejny malunek:
troche gorzej wyszlo od poprzedniej, no ale zmienilem troszeczke technike dzieki ktorej mozna to namalowac o wiele szybciej
oraz jeszcze taki maly rysunek zrobiony w szkole w gimpie myszka kulkowa
postanowilem dac wam kilka obrazkow z powstawania ktore robilem dla kumpla by pokazac stan pracy.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
praca gotowa:
Mam nadzieje ze przyda wam sie to, no i moze komus uda sie namalowac cos w tym stylu
Brakuje tutaj tylko tego jak zaczynalem, czyli namalowanie ogolu i zaplanowanie sceny, ale przy pracy nad kolejnym obrazkiem na pewno to przygotuje i moze niedlugo postaram sie zrobic jakiegos tutka jak malowac takie obrazy. Dam tylko taka podpowiedz ze na poczatku trzeba namalowac "ogol", czyli kilkoma kolorami (3-5) namalowac ogolnie nasz obraz i gdzie jaki obiekt ma sie znajdowac. Pozniej ten ogol sluzy jako zapelnienie pustych miejsc ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum