Poprzedni temat «» Następny temat
domino art's
Autor Wiadomość
dOmino 
User

Wysłany: 2009-02-28, 19:25   domino art's

Daje dwie takie prace na poczatek , obie nie sa skonczone do konca bo nie mam czasu albo nie wiedzialem jak cos zrobi, ale sie ucze xD

ozonex 
User

Wysłany: 2009-02-28, 19:35   

wiec tak jak juz mowilem - nie zaczynaj od bialego tla i przede wszystkim cwicz nad ogolem, baw sie w speedpaint, nie siedz dluzej nad rysunkiem jak 1h. Wiem ze chcesz detal, ale do niego nie wejdziesz jesli nie opanujesz ogolu, a gdy juz to bedzie dobrze szlo, to detal sam przyjdzie.

Matty 
User
Inny

Wysłany: 2009-02-28, 19:35   

1. calkiem fajna. te gory troche zbyt regularne.

2. malo co mozna ocenic bo to praktycznie szkic.

jak na poczatek to niezle. tablet?
czekam na wiecej i moze jakies dokonczone?

dOmino 
User

Wysłany: 2009-03-21, 19:16   

No dawno nic nie zrobilem...

ozonex 
User

Wysłany: 2009-03-21, 19:27   

no, widac juz progress :) widac tez ze bardziej konkretnie uzywasz pedzli. Teraz wez mniejsze pedzle, przybliz sobie prace i dopracuj detal ;]

Arti 
User

Wysłany: 2009-03-21, 22:03   

imo niebo w ostatniej pracy wyszlo slabo, tak calosc kolorystycznie rewelacyjnie. Sam dobierales palete, czy z jakiejs refki?

Podoba mi sie, kolory sa takie konkretne, -dobrze oddaja klimat przed burza.

Matty 
User
Inny

Wysłany: 2009-03-22, 17:51   

ozonex napisał/a:
widac tez ze bardziej konkretnie uzywasz pedzli. Teraz wez mniejsze pedzle, przybliz sobie prace i dopracuj detal ;]

Tak, bo widac, ze ogolnie juz potrafisz, czekamy na cos "dokonczonego"!

dOmino 
User

Wysłany: 2009-03-22, 19:48   

Efekt koncowy chyba xD ale raczej nie w calosci skonczony

Arti 
User

Wysłany: 2009-03-22, 20:14   

zdecydowanie nie potrzebnie rzuciles detal na te skalki. Te pekniecia sa trafne tylko przy bliskiej kamerze. Teraz ta gora wyglada strasznie sztucznie. Zamiast detalizowac tlo sugeruje wprowadzic zaglowke leko po prawej stronie i na niej skupic uwage widza.

I taka jeszcze mala sugestia, nad drzewkami po prawej stronie brakuje mi najdalszego planu. w poprzednim etapie pracki sa tam takie szarawe plamki (chyba przypadkowe) - niepotrzebnie je wyczysciles. ;)

Radix 
User

Wysłany: 2009-03-24, 19:33   

Woda dosc fajnie wyszla. Zrob, tak jak radzil Nikos - wlep lodeczke, zdetalizuj ja dosc mocniej, powroc do starego konceptu skaly. Musisz tworzyc plany. Pierwszy, drugi, trzeci. Na pierwszym by byla lodeczka i ona ma naj naj detalu. Drugi plan ma mniej, czyli budujesz klimacik plama ^^, a ostatni plan jest slabo widoczny, totalnie bez szczegolow i troche wtapiajacy sie w tlo (ale nadal widoczny). To daje poczucie przestrzeni. Niebo tez jest skopane. Ciemno, mniej ciemno, bialo i troszke ciemniej. Rozumiem - chmury i niebo, ale troche to nieprzemyslane. Poogladaj sobie chmury na internecie. Albo masz ciemnie, albo masz jasniejsze, a nie az tak przechodzaca jedna chmura w tonach koloru :) Rowniez uwazam, ze wczesniejsza wersja byla lepsza. Wroc do niej i na niej wprowadz jakies sensowne zmiany.

Odpowiedz do tematu