wiec tak jak juz mowilem - nie zaczynaj od bialego tla i przede wszystkim cwicz nad ogolem, baw sie w speedpaint, nie siedz dluzej nad rysunkiem jak 1h. Wiem ze chcesz detal, ale do niego nie wejdziesz jesli nie opanujesz ogolu, a gdy juz to bedzie dobrze szlo, to detal sam przyjdzie.
zdecydowanie nie potrzebnie rzuciles detal na te skalki. Te pekniecia sa trafne tylko przy bliskiej kamerze. Teraz ta gora wyglada strasznie sztucznie. Zamiast detalizowac tlo sugeruje wprowadzic zaglowke leko po prawej stronie i na niej skupic uwage widza.
I taka jeszcze mala sugestia, nad drzewkami po prawej stronie brakuje mi najdalszego planu. w poprzednim etapie pracki sa tam takie szarawe plamki (chyba przypadkowe) - niepotrzebnie je wyczysciles.
Woda dosc fajnie wyszla. Zrob, tak jak radzil Nikos - wlep lodeczke, zdetalizuj ja dosc mocniej, powroc do starego konceptu skaly. Musisz tworzyc plany. Pierwszy, drugi, trzeci. Na pierwszym by byla lodeczka i ona ma naj naj detalu. Drugi plan ma mniej, czyli budujesz klimacik plama ^^, a ostatni plan jest slabo widoczny, totalnie bez szczegolow i troche wtapiajacy sie w tlo (ale nadal widoczny). To daje poczucie przestrzeni. Niebo tez jest skopane. Ciemno, mniej ciemno, bialo i troszke ciemniej. Rozumiem - chmury i niebo, ale troche to nieprzemyslane. Poogladaj sobie chmury na internecie. Albo masz ciemnie, albo masz jasniejsze, a nie az tak przechodzaca jedna chmura w tonach koloru Rowniez uwazam, ze wczesniejsza wersja byla lepsza. Wroc do niej i na niej wprowadz jakies sensowne zmiany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum