Jakos dlugo zwlekalem z zamieszczaniem swoich prac, teraz sie poprawiam.
Ze wzgledu na spora ilosc obrazow pozwole sobie zamiescic jedynie link do mojej galerii na DeviantArt ;D
GALERIA
no wreszcie postanowiles tutaj zrobic ta galerie
a wiec ode mnie taka "konstruktywna" krytyka nie marudz, przyda Ci sie
po 1. za duzo truefire
2. za duzo cieniowania burntoolem i dodge toolem - to jest dobre do poprawek, a nie do calego cieniowania przedmiotow. Fakt ze Ci je polecilem, ale nie mowilem ze masz wszystko nimi cieniowac Postaraj sie nastepny obrazek wykonac samymi pedzlami.
3. pocwicz speedpaint, maluj smielej wiekszymi pedzlami. Nic sie niestanie jak wykroczysz lekko poza linie Nie idz od razu w detal, postaw na poczatku na ogol, uprosc obrazek
Co sie ciagle tego TF czepiasz?
A prace zawsze zaczynam od ogolu, po prostu lubie prace z detalem
Co do Burn i Dodge toola to masz racje, choc kolorami tez cieniuje.
Niemniej dzieki za rady. Na pewno sie przydadza.
no, widac progress
technicznie fajne, ale anatomia jak dla mnie troche siadla to pewnie dlatego ze naczytalem sie tych ksiazek o anatomii... xD proponuje zainwestowac w ksiazke "Anatomia dla artystow fantasy" Glenn Fabry, tania a bardzo dobrze wszystko jest objasnione
Zainspirowana utworem Disturbed o ty samym tytule http://vadiv.deviantart.c...tible-101113182
anatomia niestety nadal kuleje, ale technicznie jest lepiej
sprobuj bawic sie wiecej okraglymi brushami z "other dynamics" i pocwicz speedpaint, bo niektore czesc obrazka nie lacza sie ze soba np.nogi i buty. Mniej dbaj o "niewychodzenie za linie" a powinno byc lepiej. Przydala by sie jeszcze jakas mgla i ciekawszy cien
sprobuj bawic sie wiecej okraglymi brushami z "other dynamics" i pocwicz speedpaint, bo niektore czesc obrazka nie lacza sie ze soba np.nogi i buty. Mniej dbaj o "niewychodzenie za linie" a powinno byc lepiej. Przydala by sie jeszcze jakas mgla i ciekawszy cien
w zupelnosci sie zgadzam i chyba jak to poprawisz to juz bedzie bardzo dobrze
woda calkiem ladnie wyszla, tak samo gory, ale drzewo (czy co to tam jest) mi sie nie podoba te czerwone listi nie maja zadnego polaczenia z reszta obrazu, czysta oczojebna czerwien przy takim oswietleniu? mogles jakas lekka mgle na nich dac, zeby te co sa w oddali mialy mniejsze nasycenie koloru. Tak czy siak z pewnoscia sie napracowales rysujac te listki
fale wydaja mi ise jakby w druga strone bily, do srodka morza czy co to jest, a nie do brzegu. jak powiedizal przedmowca liscie odstaja. jakis pomysl byl rozumiem. ale jak sa liscie to jakies tez powinny byc na tym drzewie a nie ze wszystkie na raz zerwalo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum