Poprzedni temat «» Następny temat
First Pracka - Skyline GTR
Autor Wiadomość
Robertos
User

Wysłany: 2008-07-28, 21:39   First Pracka - Skyline GTR

Hej :P Chcialem zaprezentowac swoja 1st prace jednoczesnie podkreslajac, ze nie mam zielonego pojecia o Digital Paintingu. Wiec zadam pare pytan :P
1. Czy rysujac pracuje sie na 1 warstwie :P (ten samochod byl robiony na 1 warstwie stad te niedoskonalosci ;) )
2. Czy osoba nieumiejaca kompletnie rysowac czyt. JA xD bedzie mogla rysowac na tablecie cos porzadnego i jest sens takowy tablet kupic :P
3. Jezeli 2. tak, to jaki tablet do 300zl polecacie :P ??

ozonex 
User

Wysłany: 2008-07-28, 21:51   

wiec tak:
samochod dosc mizernie wyszedl.
1. tak, zazwyczaj pracuje sie na 1 warstwie, ale robiac bardziej zaawansowane obrazy w Photoshopie tych warstw robi sie dosc duzo :P
2. jako pierwsze rysunki to na pewno nie bedzie swietne, no chyba ze bardzo duzo rysowales olowkiem. Jesli chcesz sie nauczyc to tablet jak najbardziej powinienes kupic, ale pamietaj, ze dopiero po jakims czasie cwiczen obrazki zaczna wychodzic tak jak chcesz.
3. polecic moge Wacom bamboo (lepsza jakosc) albo pentagram quadpen

kolas 
User

Wysłany: 2008-07-28, 21:53   

1.Nie. Najlepiej robic dla kazdego najmniejszego detaliku warstwe po to, zeby moc pozniej ewentualnie poprawic.
2.Tak. Ale wpierw proponuje cos poszkicowac olowkiem D: To bardzo pomaga w dalszej pracy.
3.Wacom Bamboo, Wacom Bamboo i jeszcze raz Wacom. Oczywiscie jesli nie zalezy ci na powierzchni roboczej :P

Robertos
User

Wysłany: 2008-07-31, 17:36   

Druga Pracka mam nadzieje ze sie poprawilem :P

Tramposz 
User

Wysłany: 2008-07-31, 18:58   

Hehe... nie no poezja po prostu D:
Nie wiem jak ocenia to pro (Ozonex itd :P ) ale dla mnie praca w deche! Lubie takie z poczuciem humoru ;) do tego o wiele lepsza od poprzedniej!

ozonex 
User

Wysłany: 2008-07-31, 19:12   

ooo, o wiele wiele lepiej :D jesli to nadal myszka to kawal dobrej roboty. Choc musisz pocwiczyc nad bryla :P

i zapraszam do brania udzialu w TR4 :P

kolas 
User

Wysłany: 2008-07-31, 19:17   

Elegancko :P W porownaniu do poprzedniej pracki naprawde dobrze. Cos na wzor nayT'a, ale nie karykaturalnie ;] I dolaczam sie do zachety Ozona na branie udzialu w TR4 D:

Odpowiedz do tematu