Pomógł: 8 razy Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 636 Skąd: Sigil, miasto drzwi
Wysłany: 2008-12-14, 17:23
Cóż, źle na pewno nie jest jak na pierwszy raz. Tylko... gdzie jest "ogonek" jabłka?
Nie polecam rysować na białej kartce (choć mogę się mylić z tą radą, Ozonex powinien wiedzieć lepiej ) a i rysunek zamiast wycierać gumką spróbuj zlać z tłem. Np jeżeli już masz białe tło, to możesz na niskim kryciu przejechać trochę po krawędziach rysowanej rzeczy tą bielą.
vs. Fuji 3:10
"Koniec świata nadejdzie wśród powszechnego śmiechu i oklasków niedowiarków, którzy będą myśleli, że to tylko dowcip." Rumcajs
Szmal: 1000g4u Pomógł: 8 razy Wiek: 18 Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 1225 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-12-14, 18:12
Tramposz napisał/a:
Nie polecam rysować na białej kartce
wiem zle robilem bo ciagle apply i apply image. i potem jak bym chcial to tlo usunac to bym sie nameczyl niemilosiernie. dlatego juz tak zostalo nastepnym razem bede widzial
Kanciaste jak kanciaste... Refleks po lewej całkiem udany. Góra i spód jabłka wymagałyby dopracowania. No i jabłko wisi w powietrzu - choćby cień pod jabłkiem by się przydał.
Ćwicz dalej.
PS. Moje pierwsze jabłka też tak zjadliwie nie wyglądały...
Szmal: 1000g4u Pomógł: 8 razy Wiek: 18 Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 1225 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-12-19, 20:33
przepraszam za "monotematycznosc" ale chcialem poprawic poprzedni projekcik. mam nadzieje ze lepiej sie prezentuje. obiecuje ze nastepnym razem jzu nie bedzie jablko
wydaje mi się to zrobione na siłę, kolory które są na jabłku całkowicie nie pasują do sceny i oświetlenia
Samo światło jest całkiem fajne, cień już mniej (burn tool?) ale refleks to już tragedia (po prostu pojechałeś doodge tollem)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum