Wysłany: 2008-08-03, 20:00
W magazynie graficznym znalazlem tutek i sobie pomyslalem, ze go wykorzystam. Co prawda powinno to byc troszke lepsze jak tak patrze na tego tutka ale... no coz ^^
Pierwszy raz robilem taka technika... jak dla mnie troszke dziwna - polega na uzywaniu jedynie zaokraglonych kresek/trojkatow ^.- Ale przynajmniej ubaw mialem przy tym!
Troszke sie zagubilem przy robieniu "fali" tam gdzie ten zwierz wode pije...
vs. Fuji 3:10
"Koniec swiata nadejdzie wsrod powszechnego smiechu i oklaskow niedowiarkow, ktorzy beda mysleli, ze to tylko dowcip." Rumcajs
efekt ciekawy, no ale jakos malo fascynujacy zapewne przez to ze polowa obrazka to czysta czern i wyglada pusto, a slonce i niebo mogles lekko potraktowac dodge toolem
Wysłany: 2008-08-05, 15:10
Hmm... z drugiego tutka mialbys outcome, ale w polowie stracilem cierpliwosc bo slabo to szlo. Co prawda nauczylem sie nowej rzeczy w DP, ale ta praca z pewnoscia pozytywow nie zbierze - za trudna dla mnie. Daje zebym mogl sie w przyszlosci posmiac z dawnych prac
EDIT:
i tu takie cos mniej z rozmachem ale za to efekt koncowy z pewnoscia ladniejszy
EDOT:
Staralem sie odzwierciedlic mniej wiecej to co przede mna stoi xD
PS Dobranoc
"Koniec swiata nadejdzie wsrod powszechnego smiechu i oklaskow niedowiarkow, ktorzy beda mysleli, ze to tylko dowcip." Rumcajs
Wysłany: 2008-08-06, 11:12
1. Zbyt rozmazane wlosy, niedokonczone!... A szkoda, bo by cos z tego bylo moze
2. Za blade kolorki ma to jablko... I malo detalu (no co, jablko tez ma detal).
3. No\comments. Lump! Pijak! xD Nie no, siadlo cieniowanie, pianie brakuje "cienia i swiatla" (w sensie odblaskow jakby piany no... wiecie o co chodzi), kufel nie ma przezroczystosci. Czekamy na more! I dokoncz ta babke
hmm wiec ogolnie zle dobierasz palete kolorow (za maly kontrast miedzy swiatlem i cieniem) i nie czujesz bryly, ale to raczej z czasem przychodzi dobre jest cwiczenie z refek (obrazki, zdjecia) rysujac B&W, dzieki temu nie bawisz sie z kolorem, a cwiczysz bryle ;]
najlepiej z tych 3 wyszedl kufel, ladne kolorki
Wysłany: 2008-08-07, 17:33
Ozonex - wg. Twoich rad, praca b&w.
Powiem szczerze - wiem, ze moglem bardziej dopracowac. Podcieniowac dol (brode i okolice) i z prawa strona szczeny cos pokombinowac ale... nie mialem juz sily. Siedzialem nad tym kilka ladnych godzin (wiem, ze pewnie dla innych to 1h roboty, ale nie dla mnie ) i pod koniec nastawienie bylo: byle skonczyc przed wyjazdem. Mimo to sadze, ze pracka na przyzwoitym jak dla mnie poziomie - chyba najlepsza jak dotychczas? Zreszta nie wiem, sami ocencie ^^
Uff... nareszcie! Mam z glowy ta glowe
PS Dopiero pod koniec zauwazylem, ze ten czlowiek ktorego odzwierciedlalem jest "dziwny" pod wzgledem anatomicznym xD
PS2 - dzieki Mieco, takie slowa dodaja sily ^^
a teraz kilka rad
- staraj sie rysowac tzw. speedpaint, uogolniac rysunek. Dzieki temu bedziesz rysowal szybciej i bedzie mniej roboty ;] speedpaint polega na tym zeby olac detal, a przedmioty rysowac za pomoca kilku, uproszczonych pociagniec zreszta jak to powiedzial gostek w programie o malowaniu "nie dbajcie o detal, on sam o siebie zadba"
-najpierw nalezy rysowac ogol, ogolny ksztalt tego co rysujesz, a dopiero potem jak ogol jest gotowy mozesz zaznaczac detal. Dlaczego tak? Bo jak od razu pojdziesz w detal to stracisz wyczucie bryly, objetosci i obrazek wyjdzie znieksztalcony i pozbawiony proporcji.
-duzo ogladaj, staraj sie zrozumiec dlaczego to tak wyglada
- zerknij na to:
http://acidlullaby.devian...lery/#Tutorials
pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum