W magazynie graficznym znalazlem tutek i sobie pomyslalem, ze go wykorzystam. Co prawda powinno to byc troszke lepsze jak tak patrze na tego tutka ale... no coz ^^
Pierwszy raz robilem taka technika... jak dla mnie troszke dziwna - polega na uzywaniu jedynie zaokraglonych kresek/trojkatow ^.- Ale przynajmniej ubaw mialem przy tym!
Troszke sie zagubilem przy robieniu "fali" tam gdzie ten zwierz wode pije...
efekt ciekawy, no ale jakos malo fascynujacy zapewne przez to ze polowa obrazka to czysta czern i wyglada pusto, a slonce i niebo mogles lekko potraktowac dodge toolem
Hmm... z drugiego tutka mialbys outcome, ale w polowie stracilem cierpliwosc bo slabo to szlo. Co prawda nauczylem sie nowej rzeczy w DP, ale ta praca z pewnoscia pozytywow nie zbierze - za trudna dla mnie. Daje zebym mogl sie w przyszlosci posmiac z dawnych prac
EDIT:
i tu takie cos mniej z rozmachem ale za to efekt koncowy z pewnoscia ladniejszy
EDOT:
Staralem sie odzwierciedlic mniej wiecej to co przede mna stoi xD
PS Dobranoc
1. Zbyt rozmazane wlosy, niedokonczone!... A szkoda, bo by cos z tego bylo moze
2. Za blade kolorki ma to jablko... I malo detalu (no co, jablko tez ma detal).
3. No\comments. Lump! Pijak! xD Nie no, siadlo cieniowanie, pianie brakuje "cienia i swiatla" (w sensie odblaskow jakby piany no... wiecie o co chodzi), kufel nie ma przezroczystosci. Czekamy na more! I dokoncz ta babke
hmm wiec ogolnie zle dobierasz palete kolorow (za maly kontrast miedzy swiatlem i cieniem) i nie czujesz bryly, ale to raczej z czasem przychodzi dobre jest cwiczenie z refek (obrazki, zdjecia) rysujac B&W, dzieki temu nie bawisz sie z kolorem, a cwiczysz bryle ;]
Ozonex - wg. Twoich rad, praca b&w.
Powiem szczerze - wiem, ze moglem bardziej dopracowac. Podcieniowac dol (brode i okolice) i z prawa strona szczeny cos pokombinowac ale... nie mialem juz sily. Siedzialem nad tym kilka ladnych godzin (wiem, ze pewnie dla innych to 1h roboty, ale nie dla mnie ) i pod koniec nastawienie bylo: byle skonczyc przed wyjazdem. Mimo to sadze, ze pracka na przyzwoitym jak dla mnie poziomie - chyba najlepsza jak dotychczas? Zreszta nie wiem, sami ocencie ^^
Uff... nareszcie! Mam z glowy ta glowe
PS Dopiero pod koniec zauwazylem, ze ten czlowiek ktorego odzwierciedlalem jest "dziwny" pod wzgledem anatomicznym xD
PS2 - dzieki Mieco, takie slowa dodaja sily ^^
a teraz kilka rad
- staraj sie rysowac tzw. speedpaint, uogolniac rysunek. Dzieki temu bedziesz rysowal szybciej i bedzie mniej roboty ;] speedpaint polega na tym zeby olac detal, a przedmioty rysowac za pomoca kilku, uproszczonych pociagniec zreszta jak to powiedzial gostek w programie o malowaniu "nie dbajcie o detal, on sam o siebie zadba"
-najpierw nalezy rysowac ogol, ogolny ksztalt tego co rysujesz, a dopiero potem jak ogol jest gotowy mozesz zaznaczac detal. Dlaczego tak? Bo jak od razu pojdziesz w detal to stracisz wyczucie bryly, objetosci i obrazek wyjdzie znieksztalcony i pozbawiony proporcji.
-duzo ogladaj, staraj sie zrozumiec dlaczego to tak wyglada
- zerknij na to:
http://acidlullaby.devian...lery/#Tutorials
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum