Poprzedni temat «» Następny temat
..::Galeria Tramposza::..
Autor Wiadomość
Fuji 
Administrator

Wysłany: 2008-08-27, 09:33   

Owoc na ktorym sie wzorowales to ten po prawej ?? Zreszta prosze o wiekszy rozmiar tej pracy. Jak pisza moi poprzednicy.

Na tej miniaturce nie wyglada to tak zle jednak mogles dodac delikatnie chropowata powierzchnie.

Portfolio - www.fujiq.pl

Tramposz 
User

Wysłany: 2008-08-27, 09:41   

No wiec tak:
1 To jest gruszka ^^ sam sie zdziwilem gdy w grafice google po wpisaniu "gruszka owoc" wyskoczylo mi takie "cos czerwone". Moze to jakas odmiana? :P
2 Odnosnie chropowatej powierzchni Fuji, wlasnie niezbyt wiem jak to z nimi jest... Je sie dodaje jakas tekstura czy pedzlem? Nie widzialem zadnego tutka o tym :(
3 Niestety nie mam nic w wiekszej skali moja gruszka jest rozmiarowo rowna tej z google, wiec co najwyzej moge w zoom +... dac. Nie chcialem brac zbyt duzego obrazka bo wiadomo - im wiekszy tym wiecej roboty, a ta pracka miala na celu tylko pomoc mi na powrot zobaczyc "co i jak" odnosnie DP.
vs. Fuji 3:10

"Koniec swiata nadejdzie wsrod powszechnego smiechu i oklaskow niedowiarkow, ktorzy beda mysleli, ze to tylko dowcip."
Rumcajs

kolas 
User

Wysłany: 2008-08-27, 10:50   

Rozdzielczosc: 289x199 - porazka... W takich rozdzialkach sie nie DP'uje, jak juz masz tak mala referke to sie to skaluje. Ocenic gruszki nie moge, bo za mala i szczegolow nie widac... Ale ksztalt utrzymany (kto powiedzial, ze namalowana gruszka z referki ma miec proporcjonalny ksztalt?).

Tramposz 
User

Wysłany: 2008-09-13, 08:50   

Jak wiadomo - pracka z TR. Mialo byc wieksze to jest, tylko troszke chyba nie wyszlo :( ?

"Koniec swiata nadejdzie wsrod powszechnego smiechu i oklaskow niedowiarkow, ktorzy beda mysleli, ze to tylko dowcip."
Rumcajs

Kazu 
Moderator

Wysłany: 2008-09-13, 23:53   

Znaczy sie... nie masz co sie martwic masz 2 miejsce D:

Tramposz 
User

Wysłany: 2009-01-23, 22:30   

Po dluzszej ciszy postanowilem uzupelnic galerie moimi nowymi (i nieco mniej nowymi) pracami. Niektore byly tworzone w celu pomazania sobie piorkiem po tablecie od tak, pocwiczeniem cieniowania czy cos a niektore to po prostu nieudane dziela xD w kazdym razie prosze o ostra (a wierze, ze na pewno taka bedzie) krytyke i podpowiedzenie czy ogolnie ide w dobrym kierunku :)
1
2
3
I to moze wielu zaskoczyc ale tutaj.... Ozonex powiedzial mi, ze jest cos takiego jak instalatory do tabletu O.o Od tej chwili tablet przestal chodzic tak jak myszka :P
4
5
6
7
8
W ostatnim mialem poprawic cieniowanie wlosow i zmienic napis ale cos mi sie z PSem stalo a nie chce mi sie restartowac PCta :P
No... to tyle ^^

PS Nie komentujcie tej sytuacji z instalatorami i tabletem :P [/quote]

Rumcajs

ozonex 
User

Wysłany: 2009-01-23, 23:07   

no powoli widac postepy, ale to idzie troche zbyt wolno. Proponuje abys poogladal sonie galerie na max3d (tam naprawde swietni malarze/rysownicy pokazuja swoje prace) albo na digarcie/deviantarcie. Poogladaj, przeanalizuj i moze wyciagniesz jakies wnioski ;)

btw. zlym brushem cieniujesz, jest za bardzo rozmazany.

"Ty musisz byc zmiana ktora chcesz zobaczyc na swiecie." - Mahatma Gandhi

crystaL 
User

Szmal: 5000g4u
Wysłany: 2009-01-24, 13:03   

w ostatniej widac juz duzy postep... musisz pracowac nad proporcjami (1 praca ... stwor xD).
A o co chodzilo z ta druga praca bo ja nie wiem xD ?

Tramposz 
User

Wysłany: 2009-01-24, 13:22   

Cytat:
A o co chodzilo z ta druga praca bo ja nie wiem xD ?

A o co mialo chodzic? :P Mowisz o rozmowie w glosowaniu o sposobie jej wykonania?:P Po prostu robilem ja tabletem bez instalatorow (nie zalapywal czegos takiego jak czujnik nacisku) :P

[ Dodano: 2009-02-24, 15:52 ]
Po przerwie wrzuce pare pracek. Z gory przepraszam, ze tyle bieli ale tyle tych plikow, ze odechcialo mi sie jeszcze poza wrzucaniem na shacka zmniejszac ich rozmiary... Mam nadzieje, ze wybaczycie :P Wzialem sie tez troche za speeda ale nie wiem czy to sie dobrze zapowiada. Z gory dziekuje za ostra krytyke.
Digital Painting:

Speed Painting (robione po 20min, jedna czy dwie moze po 30, ale nie wiecej):

[/list]

Rumcajs

Arti 
User

Wysłany: 2009-02-25, 20:08   

Sporo tego. Oczywiscie bylem przy powstawaniu wszystkich tych prac. Z kazda praca czegos sie uczysz ALE to co teraz dopiero widze, jak ogladam wszystki razem to nie wykorzystujesz tego co sie nauczyles w kolejnych obrazkach.

I tu proste przyklady: W pierwszym rysunku zaznaczyles kreskami powstawanie bryly przy glowie a po 3 nastepnych obrazkach rysujesz ludzika w koszulce Nike o plaskiej glowie.
Na tr postarales sie zeby zamknac prace w perspektywie o jednym punkcie zbiegu, ale i tu (znowu ludzik z Nike) plotek sie chwieje we wszystki strony.

Rozumiem ze sa to cwiecznia. Ciezko jest sie skupic na swiatlocieniu, bryle, i ogolnej estetyce pracy myslac w tym czasie jednoczesnie o proporcjach, perspektywie, przestrzeni, kolorze, kompozycji itd, itd, itd.

Sam mam z tym ogromne problemy. Teoria - zastosowana w preaktyce.
Na rozwiazanie zaobnserwowalem dwie metody pracy.

1. Tworzysz jedna prace pare dni. Poprawiasz, poprawiasz, i poprawiasz, az dojdzie do momentu w ktorym juz kompletnie nie wiesz co zrobic dalej.

2. (ta ktora ja stosuje- niekoniecznie lepsza" :P ) Robisz 100 szybkich rysunkow na perspektywe, 100 szybkich rysunkow na proporcje, 100 szybkich rysunkow na swiatlocien, walor, kolor itd itd. Nie masz zadnej skonczonej pracy. ALE potem kiedy chcesz cos narysowac konkretnego wiele rzeczy przychodzi ci automatycznie.
zeby ktos nie pomylil pojecia - nie na pamiec, ale odruchowo. Odrazu widzisz co jest nie tak.

uff. Tyle wiecej odemnie. powodzenia w dalszej pracy. ;)

ozonex 
User

Wysłany: 2009-02-25, 23:10   

coraz lepiej, coraz lepiej ;) ale jedna bardo wazna uwaga - jesli masz zamiar bawic sie kolorem to NIGDY nie zaczynaj od bialego tla, nalezy wybrac jakis "sredni" kolor danej sceny

"Ty musisz byc zmiana ktora chcesz zobaczyc na swiecie." - Mahatma Gandhi

Tramposz 
User

Wysłany: 2009-04-03, 20:57   

Poniewaz ostatnio czesciej bylem raczej w lozku z goraczka albo w lawce z ksiazka niz przy kompie z tabletem czy przy kartce z olowkiem postanowilem wrzucic 4 szkice.
Takie male info co do nich - po poznaniu podstaw perspektywy za rada Artiego staram sie sprowadzac rzeczy do bryl. Dalem tylko 4 bo nie dosc, ze mam trudnosci ze skanerem to i ten caly skan czasochlonny a ja leniwy jestem i o! ^^

Tradycyjna murzynka ^^

Rumcajs

Arti 
User

Wysłany: 2009-04-03, 21:10   

Wszystko co pisalem na gadu. Zaczynasz rozumiec bryly. Nie spoczywaj na laurach i pracujemy dalej. ;) Nie wiem, chyba cie wywalilo jak gadalismy wiec zapuszczam tu overp. o ktorego prosiles do laski z szarfa. Ogolnie jest dobrze ale gubisz proporcje. I to bedzie nastepny element nad ktorym musisz popracowac. Pamietaj ze przy mierzeniu proporcji wieksze bryly sprowadzasz do ilosci zawartych w nich mniejszych. Dlatego np. cala stojaca postac mierzy sie w glowach.

OVer.p w linku (zeby nie zasmiecac ci teczki) http://fc27.deviantart.co...fg_by_nnart.jpg

proporcje postaci ograniczaj do kilku szybko naszkicowanych kresek. (np. rysujac wstepna "laleczke" - to co zaznaczylem na niebiesko a dopiero w te kreski wpisuj wieksze bryly)

A prop. - udowodniles mi, ze warto z toba pracowac. ;)

Refresh 
User
`stoprocentstylu.

Wysłany: 2009-04-04, 11:56   

w0w ten brejkdenser xD fajny:) wogole GIT jak dla mnie...rysuj rysuj dalej:P

KaZu napisał/a:
uwazaj mlody skajlokeze :>

aXE napisał/a:
jeszcze wczoraj chcialem byc kosmonalta, a dzis strazakiem xD

ozonex 
User

Wysłany: 2009-04-04, 12:46