zobacz koniecznie kubki reklamowe , promocyjne ceny Najwiekszy wybór buty vans sklep internetowy.
Poprzedni temat «» Następny temat
..::Galeria Tramposza::..
Autor Wiadomość
Tramposz 
User

Wysłany: 2008-07-18, 03:27   ..::Galeria Tramposza::..

Coz... hehe, pewnie wiekszosc z was zacznie sie smiac na widok tego obrazeczka D: To moj pierwszy, dosyc nietypowy, obrazek robiony od zera. Nigdy nie mialem kontaktu z DP, uzywaniem swiatlocieni itp. Do tego pragne podkreslic, ze trudno sie rysuje myszka za 15zl z biedronki (przyslowiowo ;) ) i z reka w bandazach. Ale nic, kazdy zaczynal od zera - ja zaczynam od trampka:

Rizo 
User

Wysłany: 2008-07-18, 03:48   

Heheh smieszne, ciekawe ;P Niezle ci wyszlo z ta myszka z biedronki ^^,

ozonex 
User

Wysłany: 2008-07-18, 08:18   

rozowe tlo? innego juz nie mieli? :P nie no, ladnie zblendowane, choc mogl by byc wiekszy kontrast. Probuj tez rysowac na wiekszych rozdzielczosciach, bo potem np. zmniejszasz o 50% i obrazek wyglada lepiej

kolas 
User

Wysłany: 2008-07-18, 12:33   

Blending ladny, jak juz powiedzial Ozon, trzeba bylo dac jakies zblendowane tlo z odcieni bialego-szarego. Ale jest dobrze :P Ewentualnie jeszcze bym sie uczepil nierealistycznego materialu spodni, ale to juz tam... :D

Tramposz 
User

Wysłany: 2008-07-18, 12:58   

Tlo chcialem dac kontrastowe, zebym widzial gdzie wyszedlem za kontury - niestety... podczas robienia musialem wcisnac ctrl+e bo pod koniec mialem tylko dwie warstwy - rysunek - te kolory mazniete obok D: Co do materialu spodni - szczerze mowiac nie wiem co i jak bo jak pisalem to pierwszy raz jak sie w to zabawilem i nie mam pojecia o zasadach panujacych w Digital Paintingu.

Kazu 
Moderator

Wysłany: 2008-07-18, 22:43   

Tramposz sporo rysuje i dam Ci rade.... wiecej rysuj mniej obrabiaj w realu :P

Tramposz 
User

Wysłany: 2008-07-19, 00:34   

KaZu napisał/a:
Tramposz sporo rysuje i dam Ci rade.... wiecej rysuj mniej obrabiaj w realu :P

Niezbyt zrozumialem - mozna jasniej D: moze to dlatego, ze jestem teraz w stanie NIE trzezwym ale co "obrabiac w realu"?

ozonex 
User

Wysłany: 2008-07-19, 10:04   

mu pewnie chodzilo oto zebys rysowal cos wiekszego i konkretniejszego, no ale z tym "obrabiac w realu" to tez nieczaje :P a moze chodzilo mu oto zebys wiecej rysowal olowkiem, a mniej kolorowal? zreszta niewiem :P

Kazu 
Moderator

Wysłany: 2008-07-19, 13:31   

Dokladnie.... widac ze umisz obrabiac na ps ale nie umisz szkicowac :P

Tramposz 
User

Wysłany: 2008-07-19, 14:11   

KaZu napisał/a:
Dokladnie.... widac ze umisz obrabiac na ps ale nie umisz szkicowac :P

Na kartce umiem, na kompie niezbyt ^^ a myszka "z biedronki" nie zawsze rysuje tak jak jej karze :P

kazuya12 
Moderator
Rise Against.

Wysłany: 2008-07-19, 15:29   

Polecam ci tutoriale na poczatek, rysuj latwe rzeczy (np. trampki ;) ) jak na poczatki to dobrze, za niedlugo zobaczymy jak ja Maluje ;)

kolas 
User

Wysłany: 2008-07-19, 16:08   

Proponuje namalowac znane i lubiane "Jablko" :D A jak nie, to jakas martwa nature, kubki, kfiatki etc. ;)

ozonex 
User

Wysłany: 2008-07-19, 16:14   

kolas ma racje, najlepiej zaczynac od martwej natury, poniewaz mozna sie bardzo dobrze nauczyc "bryl" i latwiej jest rysowac trudniejsze przedmioty.

Tramposz 
User

Wysłany: 2008-07-19, 16:47   

Hmm... macie racje - martwa natura jest prostsza... Wczoraj zaczalem takiego czlowieczka - bluza, trampki, spodnie. Fajnie szlo. Dzisiaj chcialem skonczyc ale nie wiem... chyba kompletnie wyszedlem z wprawy. Tak skopsalem twarz, ze nie obeszlo sie bez zmniejszenia o 50% obrazka by uniewidocznic niedoskonalosci :( Kompletnie nie wiedzialem jak zrobic oczy, brwi itp...

kolas 
User

Wysłany: 2008-07-19, 17:28   

Wszystko spoko, tylko rozdzialka... 221x220... 640x480 co najmniej. I skora ne jest rozowa, tylko blado pomaranczowa :D A tak to good xD

Odpowiedz do tematu