Coz... hehe, pewnie wiekszosc z was zacznie sie smiac na widok tego obrazeczka To moj pierwszy, dosyc nietypowy, obrazek robiony od zera. Nigdy nie mialem kontaktu z DP, uzywaniem swiatlocieni itp. Do tego pragne podkreslic, ze trudno sie rysuje myszka za 15zl z biedronki (przyslowiowo ) i z reka w bandazach. Ale nic, kazdy zaczynal od zera - ja zaczynam od trampka:
vs. Fuji 3:10
"Koniec swiata nadejdzie wsrod powszechnego smiechu i oklaskow niedowiarkow, ktorzy beda mysleli, ze to tylko dowcip." Rumcajs
rozowe tlo? innego juz nie mieli? nie no, ladnie zblendowane, choc mogl by byc wiekszy kontrast. Probuj tez rysowac na wiekszych rozdzielczosciach, bo potem np. zmniejszasz o 50% i obrazek wyglada lepiej
Wysłany: 2008-07-18, 11:33
Blending ladny, jak juz powiedzial Ozon, trzeba bylo dac jakies zblendowane tlo z odcieni bialego-szarego. Ale jest dobrze Ewentualnie jeszcze bym sie uczepil nierealistycznego materialu spodni, ale to juz tam...
Wysłany: 2008-07-18, 11:58
Tlo chcialem dac kontrastowe, zebym widzial gdzie wyszedlem za kontury - niestety... podczas robienia musialem wcisnac ctrl+e bo pod koniec mialem tylko dwie warstwy - rysunek - te kolory mazniete obok Co do materialu spodni - szczerze mowiac nie wiem co i jak bo jak pisalem to pierwszy raz jak sie w to zabawilem i nie mam pojecia o zasadach panujacych w Digital Paintingu.
"Koniec swiata nadejdzie wsrod powszechnego smiechu i oklaskow niedowiarkow, ktorzy beda mysleli, ze to tylko dowcip." Rumcajs
mu pewnie chodzilo oto zebys rysowal cos wiekszego i konkretniejszego, no ale z tym "obrabiac w realu" to tez nieczaje a moze chodzilo mu oto zebys wiecej rysowal olowkiem, a mniej kolorowal? zreszta niewiem
Wysłany: 2008-07-19, 15:47
Hmm... macie racje - martwa natura jest prostsza... Wczoraj zaczalem takiego czlowieczka - bluza, trampki, spodnie. Fajnie szlo. Dzisiaj chcialem skonczyc ale nie wiem... chyba kompletnie wyszedlem z wprawy. Tak skopsalem twarz, ze nie obeszlo sie bez zmniejszenia o 50% obrazka by uniewidocznic niedoskonalosci Kompletnie nie wiedzialem jak zrobic oczy, brwi itp...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum