Coz... hehe, pewnie wiekszosc z was zacznie sie smiac na widok tego obrazeczka To moj pierwszy, dosyc nietypowy, obrazek robiony od zera. Nigdy nie mialem kontaktu z DP, uzywaniem swiatlocieni itp. Do tego pragne podkreslic, ze trudno sie rysuje myszka za 15zl z biedronki (przyslowiowo ) i z reka w bandazach. Ale nic, kazdy zaczynal od zera - ja zaczynam od trampka:
rozowe tlo? innego juz nie mieli? nie no, ladnie zblendowane, choc mogl by byc wiekszy kontrast. Probuj tez rysowac na wiekszych rozdzielczosciach, bo potem np. zmniejszasz o 50% i obrazek wyglada lepiej
Blending ladny, jak juz powiedzial Ozon, trzeba bylo dac jakies zblendowane tlo z odcieni bialego-szarego. Ale jest dobrze Ewentualnie jeszcze bym sie uczepil nierealistycznego materialu spodni, ale to juz tam...
Tlo chcialem dac kontrastowe, zebym widzial gdzie wyszedlem za kontury - niestety... podczas robienia musialem wcisnac ctrl+e bo pod koniec mialem tylko dwie warstwy - rysunek - te kolory mazniete obok Co do materialu spodni - szczerze mowiac nie wiem co i jak bo jak pisalem to pierwszy raz jak sie w to zabawilem i nie mam pojecia o zasadach panujacych w Digital Paintingu.
mu pewnie chodzilo oto zebys rysowal cos wiekszego i konkretniejszego, no ale z tym "obrabiac w realu" to tez nieczaje a moze chodzilo mu oto zebys wiecej rysowal olowkiem, a mniej kolorowal? zreszta niewiem
Hmm... macie racje - martwa natura jest prostsza... Wczoraj zaczalem takiego czlowieczka - bluza, trampki, spodnie. Fajnie szlo. Dzisiaj chcialem skonczyc ale nie wiem... chyba kompletnie wyszedlem z wprawy. Tak skopsalem twarz, ze nie obeszlo sie bez zmniejszenia o 50% obrazka by uniewidocznic niedoskonalosci Kompletnie nie wiedzialem jak zrobic oczy, brwi itp...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum