Olowkiem rysowane... no nie wiem czy w plastyku bys sobie poradzil. Nieproporcjonalna twarz i do tego zle wykonczone. Ciekawe jakimi olowkami rysowales?
Po roku nauki w klasie o profilu artystycznym moge powiedziec, ze portret (a zwlaszcza rysunek postaci) wymaga wiele koncentracji i cierpliwosci.
ashanti1991, ma racje, rysowanie ludzi/portretow nalezy do trudniejszych, poniewaz trzeba zachowac proporcje i najlepiej znac anatomie zeby ladnie to narysowac.
No twarz nieproporcjonalna jest i to najbardziej sie w oczy rzuca. Nie no, wystarczy szkicowac sobie takich kilka dziennie, kazdy po 15-20 minut i patrzyc, czy sie cos poprawia bo przy takim jakby speedzie nie ma co dluzej siedziec
Olowkiem rysowane... no nie wiem czy w plastyku bys sobie poradzil. Nieproporcjonalna twarz i do tego zle wykonczone. Ciekawe jakimi olowkami rysowales?
Po roku nauki w klasie o profilu artystycznym moge powiedziec, ze portret (a zwlaszcza rysunek postaci) wymaga wiele koncentracji i cierpliwosci.
Oj no to chyba musze popracowac bo w przyszlosci na SP ide
Co do rysowania portretow obejdzie sie na poczatek bez anatomii. Jednak bez kanonu nic z tego. Dorosli,Kobiety,Dzieci. Samo rysowanie portretu z przodu nie nalezy do najtrudniejszych gorzej juz jest z kontami.(mordownia).
Gość
Wysłany: 2008-08-19, 15:03
Drogi KaZu: chodzilo Ci oczywiscie o ASP. Jesli tak to od razu Ci odradzam. zeby sie dostac to trzeba naprawde wymiatac. Tez chcialam, ale stwierdzilam, ze za duzo pracy trzeba w to wlozyc pomijajac oczywiscie naturalny talent ;] Trzeba stworzyc teczke z rysunkami. Do tego masakryczny egzamin praktyczny.
Proponowalabym, Ci bardziej grafike , choc tu takze obowiazuja podobne reguly jak na ASP. Dokladnie sie nie orientuje, ale trzeba chyba tez stworzyc teczke. No i pewnie tez jest egzamin praktyczny.
Ja osobiscie stwierdzilam, ze to jakas masakra i mam juz dosyc sztalugi i wielu godzin przy niej. Jeszce przemecze sie 2 lata i spoko a potem na politologie prawdopodobnie
Co do rysunku to polecam ci, zebys znalazl sobie jakiegos modela. Absolutnie nie licz na pamiec wzrokowa, bo to konczy sie katastrofa... Nie powinno sie rysowac ze zdjec. Do tego rysuj nie tylko 'en face', ale tez z profilu i w roznych pozycjach. Nie zgadzam sie z Fuji, ze rysunek portretu z przodu jest najlatwiejszy. Aha i pamietaj o wymiarach: tu cos znalazlam, moze sie komus przyda http://art.webesteem.pl/7/postaci.php
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum