Poprzedni temat «» Następny temat
[Gallery] ...:::KaZu:::...
Autor Wiadomość
Kazu 
Moderator

Wysłany: 2008-07-20, 10:42   

Hehe... nom naszkicuje cos i zrobie Video tuta :P

Rizo 
User

Wysłany: 2008-07-20, 16:48   

tylko wormsika :D

kazuya12 
Moderator
Rise Against.

Wysłany: 2008-07-20, 19:46   

tucik na malowanie szkicu? xD

Fuji 
Administrator

Wysłany: 2008-07-21, 10:34   

Bravo za pomyslowosc na tabliczce.

Kazu 
Moderator

Wysłany: 2008-08-16, 18:38   

ashanti1991 
User

Wysłany: 2008-08-16, 19:15   

Olowkiem rysowane... no nie wiem czy w plastyku bys sobie poradzil. Nieproporcjonalna twarz i do tego zle wykonczone. Ciekawe jakimi olowkami rysowales?

Po roku nauki w klasie o profilu artystycznym moge powiedziec, ze portret (a zwlaszcza rysunek postaci) wymaga wiele koncentracji i cierpliwosci. ;)

ozonex 
User

Wysłany: 2008-08-16, 20:43   

ashanti1991, ma racje, rysowanie ludzi/portretow nalezy do trudniejszych, poniewaz trzeba zachowac proporcje i najlepiej znac anatomie zeby ladnie to narysowac.

Alienkus 
User
Spam ProMaker

Szmal: 1000g4u
Wysłany: 2008-08-16, 21:08   

bardzo ostre rysy twarzy jak na kobiete

Kazu 
Moderator

Wysłany: 2008-08-16, 21:30   

Musze przyznac ze zgadzam sie z wami ;)

To moja pierwsza twarz narysowana mniejwiecej dobrze D:

PS Gdy spogladam an moje wczesniejsze rysunki to wiem ze nie ma szans aby byla taka kobieta a jesli taka jest to jej wspolczuje i powinna sie leczyc D:

mlody_12 
User

Wysłany: 2008-08-16, 23:24   

Co do wormsa super:D bardzo mi sie podoba, z pomyslem... a co do twarzy... moze sie nie znam ale moim zdaniem jeszcze duzo pracy przed toba ;)

pzdr*

kolas 
User

Wysłany: 2008-08-17, 11:02   

No twarz nieproporcjonalna jest i to najbardziej sie w oczy rzuca. Nie no, wystarczy szkicowac sobie takich kilka dziennie, kazdy po 15-20 minut i patrzyc, czy sie cos poprawia bo przy takim jakby speedzie nie ma co dluzej siedziec :P

Kazu 
Moderator

Wysłany: 2008-08-17, 22:51   

ashanti1991 napisał/a:
Olowkiem rysowane... no nie wiem czy w plastyku bys sobie poradzil. Nieproporcjonalna twarz i do tego zle wykonczone. Ciekawe jakimi olowkami rysowales?

Po roku nauki w klasie o profilu artystycznym moge powiedziec, ze portret (a zwlaszcza rysunek postaci) wymaga wiele koncentracji i cierpliwosci. ;)

Oj no to chyba musze popracowac bo w przyszlosci na SP ide ;)

Fuji 
Administrator

Wysłany: 2008-08-18, 14:32   

Co do rysowania portretow obejdzie sie na poczatek bez anatomii. Jednak bez kanonu nic z tego. Dorosli,Kobiety,Dzieci. Samo rysowanie portretu z przodu nie nalezy do najtrudniejszych gorzej juz jest z kontami.(mordownia).

Gość

Wysłany: 2008-08-19, 15:03   

Drogi KaZu: chodzilo Ci oczywiscie o ASP. Jesli tak to od razu Ci odradzam. zeby sie dostac to trzeba naprawde wymiatac. Tez chcialam, ale stwierdzilam, ze za duzo pracy trzeba w to wlozyc pomijajac oczywiscie naturalny talent ;] Trzeba stworzyc teczke z rysunkami. Do tego masakryczny egzamin praktyczny.
Proponowalabym, Ci bardziej grafike , choc tu takze obowiazuja podobne reguly jak na ASP. Dokladnie sie nie orientuje, ale trzeba chyba tez stworzyc teczke. No i pewnie tez jest egzamin praktyczny.

Ja osobiscie stwierdzilam, ze to jakas masakra i mam juz dosyc sztalugi i wielu godzin przy niej. Jeszce przemecze sie 2 lata i spoko a potem na politologie prawdopodobnie ;)

Co do rysunku to polecam ci, zebys znalazl sobie jakiegos modela. Absolutnie nie licz na pamiec wzrokowa, bo to konczy sie katastrofa... Nie powinno sie rysowac ze zdjec. Do tego rysuj nie tylko 'en face', ale tez z profilu i w roznych pozycjach. Nie zgadzam sie z Fuji, ze rysunek portretu z przodu jest najlatwiejszy. Aha i pamietaj o wymiarach: tu cos znalazlam, moze sie komus przyda http://art.webesteem.pl/7/postaci.php

ashanti1991 
User

Wysłany: 2008-08-19, 15:05   

sorry wylogowalo mnie :P

Odpowiedz do tematu