Pomógł: 14 razy Wiek: 16 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 992 Skąd: Katowice
Wysłany: 2008-08-19, 16:52
Jesli Chodzi o Akademie Sztuk Pieknych to sądze ze mam jeszcze duzo czasu na zastanowienie się i zorientowanie dokladnie o co Chodzi z ta teczką
Co do Modela to nie zbyt wiem o co Ci chodzilo
"trzeba naprawdę wymiatać" hmm co do tego... Rysuje dzien w dzien trenuje, rysowanie to, moje zycie i sadze ze mam jeszcze duzo czasu zanim bede "wymiatal"
ee żeby nie było. model lub modelka, czyli osoba którą będziesz mógł rysować, na żywo i nie będzie się zbytnio ruszała. Może to być mama, siostra, brat, kolega, koleżanka.
_________________ Czekam cierpliwie,
I będę czekać na znak.
Pierwsza pracka: minotaur. Jest płasko. linearnie rysunek przypomina egipskie ryciny.
a dodanie koloru nie oddaje głębi tylko lekki odblask światła. Proponuję poćwiczyc na bryłach przestrzeń rysując z początku bez konkrtnie skierowanego światło-cienia ale tak cieniując by zaznaczyć trój-wymiarowość pracy.
Worms jest extra.
W portrecie wraca podobny problem co przy pierwszym rysunku... i dodatkowo dochodzą proporcje. Tutaj ci nie pomogę bo sam kaleczę. Ale polecam rysowanie linii pomocniczych. bo wiadomo że człowiek oczy ma na równej poziomej.
rysuj, rysuj obserwuj i ćwicz. czekam na wiecej prac. wytrwałości i powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum