Jesli Chodzi o Akademie Sztuk Pieknych to sadze ze mam jeszcze duzo czasu na zastanowienie sie i zorientowanie dokladnie o co Chodzi z ta teczka
Co do Modela to nie zbyt wiem o co Ci chodzilo
"trzeba naprawde wymiatac" hmm co do tego... Rysuje dzien w dzien trenuje, rysowanie to, moje zycie i sadze ze mam jeszcze duzo czasu zanim bede "wymiatal"
ee zeby nie bylo. model lub modelka, czyli osoba ktora bedziesz mogl rysowac, na zywo i nie bedzie sie zbytnio ruszala. Moze to byc mama, siostra, brat, kolega, kolezanka.
Pierwsza pracka: minotaur. Jest plasko. linearnie rysunek przypomina egipskie ryciny.
a dodanie koloru nie oddaje glebi tylko lekki odblask swiatla. Proponuje pocwiczyc na brylach przestrzen rysujac z poczatku bez konkrtnie skierowanego swiatlo-cienia ale tak cieniujac by zaznaczyc troj-wymiarowosc pracy.
Worms jest extra.
W portrecie wraca podobny problem co przy pierwszym rysunku... i dodatkowo dochodza proporcje. Tutaj ci nie pomoge bo sam kalecze. Ale polecam rysowanie linii pomocniczych. bo wiadomo ze czlowiek oczy ma na rownej poziomej.
rysuj, rysuj obserwuj i cwicz. czekam na wiecej prac. wytrwalosci i powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum