ciezki mi to ocenic bo bardzo nie lubie anime
jednak zkrytykowac trzeba aby komentarz byl czegos wart
wiec tak:
- kuleje anatomia, ale to akurat bardzo trudny temat. Ciezko mi tutaj doradzac bo sam nie najlepiej sie w tym czuje (moze arti albo radix cos dopowiedza)
- Cieniowanie strasznie robisz sztywne, brak tej swobody bo starasz sie czysto odwzorowac postacie, zrobic wektor (czyste rowne krawedzie i cieniowanie gradientami), a wg. mnie nie o to chodzi w DP. Pocwicz speedpaint, pobaw sie plama, bez linearnego szkicu na poczatku, duze pedzle i przybrudz troche. Pewnie ciezko ci sie bedzie przestawic i moze to niebyc to co chcesz od DP ale takie rysunki pozwalaja uzyskac wiecej swobody, wiekszego realizmu i detalu.
- jesli chcesz sie rozwijac pod wzgledem rysunku/malunku to lepiej zostaw anime, na tym kariery nie zrobisz, a kopiujac czyjs styl artysta nie zostaniesz
Chyba nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie wyjmuja pojedyncza klatke z filmy rysunkowego i przerysowuja motyw. To troche bez sensu. Wyobraz sobie ze animator tworzy 12-24 rysunkow na sekunde trwania animacji. Wchodza na to: koncept postaci, mechanika ruchow, charakter, pomysl, rezyseria, ale i podstawowe pojecia jak forma bryla i wykonczenie.
Chcesz narysowac naruto czy cos-tam podobne? To wez 10 roznych rysunkow naruto, zobacz jak wyglada, zmierz kazde proporcje wszystkich elementow zamknij oczy i narysuj wlasna postac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum