Poprzedni temat «» Następny temat
Radix - tablet
Autor Wiadomość
Radix 
User

Wysłany: 2009-01-22, 22:48   

Oj, Nikos. Uwierz mi, ze koncepcji tej pracy bylo wiecej, jak rysunkow w mojej galerii. Mial byc przymocowany do sciany, do kolumn, mial szarpac sie z karlami, mialo go trzymac kilka osob za obie rece. No normalnie multum. Zostalo jak zostalo i tak to zostawiam (ale maslo maslane). Wiecej tej pracy na oczy widziec nie chce ;) Pora zabrac sie za cos nowego.

crystaL 
User

Szmal: 5000g4u
Wysłany: 2009-01-22, 23:02   

Mi sie nie podoba ,ze olbrzym patrzy sie na mnie a nie na tego drugiego ... szarpanina wyszla raczej statycznie a nie dynamicznie i wedlug mnie zle ujales perspektywe drugoplanowego goscia, poza tym podobaja mi sie zylki na szyi i ramieniu. :>

Tramposz 
User

Wysłany: 2009-01-22, 23:06   

Siedze i mysle.... i nie wiem co napisac o tej pracy ^^ Nie podoba mi sie szczerze ten jej brak kolorow. Ale to tak jak z kobietami czy jedzeniem - sa rozne gusta i smaki. To co mnie zraza poza szaroscia (szaroscia, bo czern i biel sama w sobie lubie ale rzadko cos posredniego) to blur tla :/ Nie wiem dlaczego ale jakos nie podoba mi sie taki efekt. Z plusow... strasznie fajna muskulatura konczyn i twarz. Tors tez niczego sobie i tak jak powiedzial Arti - detale. Wiem, ze wiele sie tu popisac opinia nie moge bo laikiem jestem poniekad, ale coz... moze boza opatrznosc sprawi, ze ten komentarz bedzie czegos wart ;)

Radix 
User

Wysłany: 2009-01-22, 23:17   

@crystaL
A jak myslisz, czemu patrzy na Ciebie, jedna reke ma oswobodzona, a probuje urwac sie z drugiego lancucha? Co do perspektywy - mialem postac z inna perspektywa, ale juz zostalem przy tej. Mozliwe, ze jest statyczna, ale nie mam juz sil do tej pracy ;)
@Tramposz
Jesli chodzi o kolory, to problem lezy w czyms innym. Podczas TR uswiadomilem sobie, ze kolory sa jeszcze nie dla mnie. Wiem, ze z kolorkiem jest o wiele lepiej, ale to jeszcze nie moj czas ;)

ozonex 
User

Wysłany: 2009-01-23, 20:22   

bardzo fajna praca, gratuluje :)

jednak co mnie razi:
-brzuch, dziwny taki i anatomicznie niepoprawny, nie wiadomo gdzie co jest.
-twarz niby oddaje emocje, jednak nie widac tego po oczach ktore daja zupelnie inny przekaz niz reszta twarzy. O ile wszedzie widac zlosc i wysilek to oczy sprawiaja wrazenie zdziwionych.
-zyly, troche za bardzo wymeczone i wygladaja jak przyklejone, maja inne cieniowanie jak cialo w ktorym sa.
- Blur, rozumiem ze chciales zwrocic uwage za jego pomoca na nasza postac, ale wg. mnie tak sie nie robi. Tak, mozna dac rozmyte tlo, ale tobie to nie wyszlo bo zrobiles go na sile blurtolem, a do tego zazwyczaj uzywa sie czegos pokroju motion blura aby podkreslic dynamizm. Mogles to tez osiagnac przez niedokladne rysowanie tla, a bardzo dokladne rysowanie postaci, ale to bardziej statyczne.

ale teraz tak: rece +, powiekszone dlonie +, ekspresywna poza postaci w tle +, pomysl z lancuchem przyczepionym do klatki piersiowej + oraz ciekawe otoczenie +

Radix 
User

Wysłany: 2009-03-10, 15:41   

Gdy internetu zabraklo, a mi sie nudzilo...

Andy 
User

Wysłany: 2009-03-10, 17:53   

lo matko jedyna D:

Ty to na tablecie rysujesz?
Prace sa swietne jak dla mnie
Nie jestem specjalista w tym lecz opisuje co widze
Ciekawy bardzo klimat stosujesz.

Radix 
User

Wysłany: 2009-04-14, 20:15   

Dzisiejsza pracka

kolas 
User

Wysłany: 2009-04-14, 20:42   

Nie no, masakra ;D Ja nie wiedzialem, ze ty tak na tablecie rysujesz, jakies zaleglosci w tych galeriach mam chyba ;] Bardzo mi sie podoba ten nowy obraz, taki typowy speed, ktory zawsze chcialem narysowac (niekoniecznie z postacia, chodzi mi ogolnie o speedy) ;P Cieniowanie bardzo fajne ;P Ten wczesniejszy z tym napakowanym kolesiem trzymajacym lancuch tez niezly ;] Depth of field nawet jest ;] I rysunek do Poczekalni Dusz panow Sokola i Pono... Miazga ;D

crystaL 
User

Szmal: 5000g4u
Wysłany: 2009-04-14, 21:26   

najss.. tylko mi sie nie podoba takie wyjechane po lewej do gory. Az mozna poczuc won spalenizny :p

Arti 
User

Wysłany: 2009-04-14, 22:43   

no Radek. moim skromnym zdaniem ostatni szkic dp jest rewelacyjny, choc muglbys troche podpracowac jego lewa dlon ;)

Radix 
User

Wysłany: 2009-05-19, 21:19   

Dodaje kolejne prace:
Dwoch z czterech rycerzy na mature ustna wykonanych olowkiem

Oraz Marine dla mojego dobrego kolegi, z ktorym niejednokrotnie zarywalo sie nocki w celu pogrania w StarCraft'a

Mariusz10 
User

Wysłany: 2009-05-20, 16:45   

w 1 ta twarz taka prostokatna, a tak to mi sie podoba, ladnie :)

Tramposz 
User

Wysłany: 2009-05-25, 17:08   

W 1szej twarz akurat mi sie podoba. Moze kwadratowa ale kazda twarz jest inna a ta wyglada na taka... nie "zla anatomicznie" tylko po prostu "charakterystyczna".
Jak dla mnie to od kolan do szyi troszke namieszane w nogach i korpusie. Wydaje sie to byc takie... troszke niedopracowane. Moze to przez swiatlocienie? Wydaje sie tak jakby jego korpus byl nieco skrecony i nie pasowal do stop. Nie podchodza mi tez troche rece (chociaz sam nigdy nie umialem ich rysowac). Ogolnie praca mi sie podoba bo twarz strasznie wzrok przykuwa (a tak jak napisalem - akurat ona mi sie w tej postaci podoba).

Co do drugiej... po zeskanowaniu dales warstwe na lighten czy jak? Troszke za jasna ta szarosc wg. mnie. Jakby cien i kontury byly bardziej widoczne to byloby nawet ladnie. Z poczatku ta praca mnie odrzucila, ale jak sie przyjrzalem... calkiem, calkiem. Podoba mi sie zwlaszcza popiersie - jest tak jakby... najbardziej naturalne z tego wszystkiego :P

Trzecia mi sie niezbyt podoba. Strasznie, ale to strasznie! mi kolorkow tam brakuje :P Miejscami moglbys tez cienie popoprawiac i... i nie wiem co jeszcze.

PS Dawno tu nie zagladalem wiec pewnie post sie czyta jak tworczosc laika :P sorki za malo "pro" komentarz

Radix 
User

Wysłany: 2009-12-01, 11:46   

Jakis luzny concept:

Odpowiedz do tematu