Niech ktos zawola, ze broda hanba jest
A hanba dla mnie bedzie, go o glowe nie skrocic
Niech ktos zwatpi w prawosc mych braci,
Niech bogom swym dziekuje, jesli kalectwem go tylko oszpece,
Bo wstydem jest nie szanowac
Tego co dla innych swiete.
Slaboscia jest duma, jesli
Honorem i szacunkiem w ryzach nie trzymana.
Rozwazania tego, co mianem zabojcy okrzykniety,
Ktory czuje, a los dla niego jedyny...
Wysłany: 2009-01-03, 19:06
Z roku 2007 takie sobie szkice ale 2008 swietne Ten ogr i wielkolud cudowne. Ten jezdziec na 'smoku' tez calkiem calkiem. Czego bylo sie wstydzic? Mi szczena opadla bo sam nie umiem ;D
Radix napisał/a:
Na wykonczeniu mam najnowsza prace, ale nie moge sobie poradzic z jedna rzecza, ktora mnie strasznie irytuje i raczej za szybko jej nie wrzuce
Zawsze mozna zapytac jest kilka osob co sie tym zajmuje.
Cytat:
2Fat2Fly : Chociaz abstract potrafi bardziej wyrazic twoje przeslanie niz oswietlony stock z postacia z anime ;d.
no wreszcie ktos kto sie zna na DP bardzo fajne prace, szczegolnie podobaja mi sie te szkice. Co do tych cieniowanych to jak na moje oko niepotrzebnie uzywasz miekkich pedzli przez to calosc jest taka rozmyta, niewyrazna. Widac tez niekiedy ze preferujesz mniejsze brushe - przyzwyczajenie z olowka?
Probowales moze bawic sie kolorem? bo z bryla widze sobie niezle radzisz
Wysłany: 2009-01-03, 20:59
Probowalem dawno temu i wygladalo to jak kolorowanka mazakami przez dziecko. Jakos nie tak dawno (pare miesiecy temu) probowalem i troche lepiej, ale nadal strasznie mi sie nie podoba. Co do tej pomocy - kwestia lezy w tym, ze ja mniej wiecej wiem jak i co mam zrobic, ale ilekroc probuje, to mi nie wychodzi. No i nie mam zamiaru wklejac na forum co chwile postepy z pracy, czy mniej wiecej takie cos pasuje, bo to nie ma sensu. Jesli chodzi zas o to, ze szkice z 2008 srednie, to rozumiem, poniewaz pan z mieczykiem byl moja pierwsza praca na tablecie (zamowienie kolegi), pan z laska byl na szybkiego robiony z zeskanowanego szkicu dla kolegi, a dwa ostatnie to bylo kombinowanie z brushami w PS (rowniez zamowienia dla kolegi). Z aliena na samym poczatku bylem dumny, teraz mi sie juz nie podoba i wiele rzeczy bym pozmienial. Co do przyzwyczajen z olowka - nadal je mam. Dla olowka chcialbym sie nauczyc dobrego lineartu i cieniowania kreska, zas na tablecie plama. Rany, ale sie rozpisalem
no ja proponuje wiecej rysowac i zabrac sie za jakies 1-2h speedpainty bo niema co sie rozczulac nad detalami skoro cwiczyc trzeba ogol
Jesli chodzi o kolorowania to gdy koloruje sie czarno bialy obrazek on nie wyjdzie juz tak kolorowo jak w przypadku gdy odrazu rysujemy kolorem. Mozna co najwyzej osiagnac efekt taki jak akwarela wiec nie dziwie sie ze Ci to za bardzo moglo nie wychodzic
Jesli chcesz cieniowac to staraj sie uzywac twardych pedzli (hardness 100%) i przede wszystkim wiekszych, bo malymi zawsze bedzie tak niepotrzebnie naskrobane.
Jesli chodzi o lineart i ogolnie o styl olowkowy to tu nic nie podpowiem bo sie na tym kompletnie nie znam
Wysłany: 2009-01-03, 22:27
haha. kogo ja widze na tym forum xD nawet do galerii nie musze zagladac.
Wysłany: 2009-01-05, 18:19
Ja mam haslo zapamietane, xD A faktycznie - szkice swietne, mamy dwoch ekspertow od olowka juz Szkoda tylko, ze te pracki na tablecie sa takie rozmazane troche ;] Ale Ozon juz poradzil Kurcze, musze sprobowac cos naszkicowac na tablecie, malo co zajmuje sie rdzennymi rysunkami z brushem olowkowym
http://rad-x.deviantart.com/
Wybaczcie mi moje rozleniwienie, ale imageshack strasznie mnie irytuje swoim tempem. W profilu mam jeszcze trzy prace, ktorych tutaj nie umiescilem - topor, rycerzyka i szyjoglowe smoka.
Ciezko jest mi stwierdzic. Powaznie. Wiekszosc mych prac, to bylo skrobanie na lekcjach. Jak bylem maly, to lubilem rysowac z natury jakies poduszki, pluszaki itp. Pozniej przeryski dla kolegow z podstawowki. Rysowanie na lekcjach i moze troche na wlasna reke. Szczerze Ci powiem, ze gdybym tak sobie to zebral wszystko, to wcale nie tak duzo. Moze niektore rzeczy mi z wiekiem przyszly? Moze inaczej patrze na to? Ale zauwazylem, ze najlepiej mi wychodza rzeczy, ktore rysowalem juz wielokrotnie (choc to chyba normalne). Gdybym Ci pokazal prace z 2004, czy 2005, to bys myslal, ze to jakies dziecko rysowalo. Powiem Ci szczerze, ze od tamtej pory praktycznie nic nie rysowalem. Totalnie. Gdybym od tamtej pory kontynuowal zainteresowanie, to teraz bym byl "miszcz".
Ha, Radek. No nareszcie doczekalismy sie zwinczonego dziela z ktorego skroiles sobie avatar.
Zarabiscie wyszedl ci wyraz twarzy. przedstawia on konkretne emocje. Anatomicznie nie pasuje mi tylko (jego) lewa noga, poniewaz z ustawienia kolana w stosunku do calego ciala wyglada troche jakby mial skrecona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum