Poprzedni temat «» Następny temat
[Teczka 2D]::World Of Brushes [KolaS]
Autor Wiadomość
kolas 
User

Wysłany: 2008-03-05, 18:53   

No, zeszło na to z 3-4 godziny... Z tym, że ostatnia godzina, to coraz mniej się przykładałem (garnitur), byłem już zmęczony tą pracą. Chyba lepiej muszę spróbować namalować coś z portretów (jak u Ozona xP). Anyway - thx za commenta.

Chcecie, to dalej commentujcie, a ja się biorę za jakiś następny obraz ;)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
-->Obrazy Malowane Na Tablecie<--
Od tej pory będę zamieszczał tutaj do skomentowania obrazu malowane na tablecie. W końcu dostałem go w swoje łapy xD Oto pierwszy speed painting (i pierwszy poważny obraz) na tablecie. Czas wykonywania projektu to około 20-25 minut.

Devil's Road (aka Jaskinia Diabła xD)

C&C ^^ ?

ozonex 
User

Wysłany: 2008-03-05, 19:02   

no muszę przyznać ze jest różnica. Nie dość że znacznie szybciej to robisz to jeszcze ładniej wygląda. Jak sie lepiej wczujesz w tablet i jeszcze nabierzesz doświadczenia to będziesz malował super obrazki ;]

"Ty musisz być zmianą którą chcesz zobaczyć na świecie." - Mahatma Gandhi

kolas 
User

Wysłany: 2008-03-05, 22:35   

Troszkę czasu minie, ale naprawdę mysz, a tablet to jest ogromna różnica :D O wiele łatwiej się na tym sprzęcie idzie nauczyć malować ładnie xD Dzięki za commenta, ja wracam do malowania, a wy komentujcie ;)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolejny Speed Paint - 30 minut, znowu jaskinia, ale teraz jajo dinozaura (xD) na pierwszym planie.

C&C ludzie, Digital Painting to też grafika xD Cicho tutaj na jego temat (Ja, Ozon, Fuji i Matty tylko komentujemy i mamy własne galerie :P )...

ozonex 
User

Wysłany: 2008-03-05, 22:44   

Digital painting to nie grafika, bo o ile mi wiadomo to z definicji grafika to ogół sztuk artystycznych wykorzystujących powielanie (ale nie zdziwił bym się jakbym coś przekręcił xD)
to gniazdo z jajem wyszło naprawdę super, no ale ta jaskinia to nie wiadomo co to jest :/

kolas 
User

Wysłany: 2008-03-05, 22:50   

Nie miałem pomysłu jak zrobić wnętrze jaskini ;) To porobiłem dziury i bruszłem stalagmita (czy stalaktyta ? xD)... A Digital Painting to didżital painting, nie definiujmy tego, bo pokręcimy coś jeszcze... xD Dobra, definicji nei znam noo xD

Komentujcie dalej ^^...

Fuji 
Administrator

Wysłany: 2008-03-05, 23:51   

Jak dla mnie obie prace sa dziwne. I trudno jak na pierwszy rzut oka stwierdzić co one przedstawiają.
Nigdy nie pracowałem na tablecie wiec ciężko jest mi cie ocenić.

Portfolio - www.fujiq.pl

kolas 
User

Wysłany: 2008-03-06, 00:33   

Obydwie prace przedstawiają jaskinię. Nie są to obrazy z referek, więc pewnie ciężko Wam poznać, co chciałem namalować (przecież nie wiecie, co miałem na myśli, dużo concept artów taka jest). Na 1 obrazie widzimy wejście do jaskini ze szczeliną, z której wydobywa się światło z zewnątrz. Na 2 obrazie widać jajo, które leży w gnieździe, a gniazdo leży na skalnej półce. Wszystko otoczone jest ścianami jaskini.

~Fuji - może dlatego nie wiesz ocb na tych obrazach, bo - tak jak powiedziałeś - nie pracowałeś nigdy na tablecie, a różnica jest naprawdę ogromna. Nieważne, dzięki za commenta ;)

Komentujcie dalej, a ja jutro maluję dalej skały tym razem ;)

ozonex 
User

Wysłany: 2008-03-06, 07:29   

kolas, mówiłem żebyś dał sobie spokój ze skałami, jaskiniami itp. a zamiast tego malował jakieś przedmioty, osoby na jakimś kolorowym tle bo to powinno ładnie wyjść a chyba oto chodzi w malowaniu :P

kolas 
User

Wysłany: 2008-03-06, 15:35   

Nie, nie o to chodzi wg mnie... Zobacz sobie na Max3D.pl (wbrew pozorom strona chyba jednak bardziej o 2D xD), tam większość to są concept arty, sceny, miejscówki itd. a nie obiekty czy ludzie. No - portrety, ale to nie obiekt i ja na razie zacznę to malować co w\w.

ozonex 
User

Wysłany: 2008-03-06, 16:06   

źle mnie zrozumiałeś :P chodziło mi oto że w malowaniu chodzi głównie oto aby praca była ładna xD

no dobra, czekam na następną prace i mam nadzieje ze wybrałeś jakiś lepszy temat ;]

kolas 
User

Wysłany: 2008-03-07, 00:07   

No tak, praca ma być ładna, ale nie to się najbardziej liczy w Speed Paintingu ;)

Tutaj kolejna pracka Speed Paint. Przeznaczyłem na nią około 50 minut. Troszkę z referki (gdzieś z 25% pracki), reszta swoja :]

Ozon mówił, że trawa musi być do poprawy, ale zostawiłem tak, w końcu to nie jest "Finished 2D" tylko speed paint :D

C&C Plx ;)

Fuji 
Administrator

Wysłany: 2008-03-07, 09:20   

Faktycznie trawa jest do poprawy.I nadal twoje prace wydają mi sie jakieś dziwne.

ozonex napisał/a:
kolas, mówiłem żebyś dał sobie spokój ze skałami, jaskiniami itp. a zamiast tego malował jakieś przedmioty,.....

ozonex dobrze prawi.

Portfolio - www.fujiq.pl

kolas 
User

Wysłany: 2008-03-14, 18:12   

Ta, widać, że kiedykolwiek speed paint robiliście... Nie zrezygnuję z landscape'ów, poćwiczę takie sceny krajobrazowe. Obiekty nie są na razie potrzebne (bo i po co mam to malować ? to się rysuje na początku, żeby się oswoić z działaniem piórka. To rysowałem, teraz już mi to niepotrzebne). Dzięki za posty anyłej :P
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[ Dodano: 2008-03-14, 18:09 ]
Wyzwanie zakończone ( i przegrane 5:0 xD, ale za to poćwiczyłem tą technikę DP :D ), więc wystawiam prackę ze "Still Life Contest'u" do komentarzy.

C&C :D ?

Matty 
User
Inny

Wysłany: 2008-03-14, 21:30   

Nie ma się co przejmować. Obie prace naprawde dobre. W Twojej te "listki" to poprostu słodycz. Gratuluję ;]

Cytat:
2Fat2Fly : Chociaz abstract potrafi bardziej wyrazic twoje przeslanie niz oswietlony stock z postacia z anime ;d.

ozonex 
User

Wysłany: 2008-03-14, 21:38   

praca jest naprawdę super, no ale wszystko szpeci butelka, tło i podłoże. Listki i owoce wyszły naprawdę "wyglebiście", no ale nie wydać tego przez te "drugoplanowe" detale.

Matty, powinieneś zacząć próbować takiego malunku, obejrzyj te tutki video co dałem w dziale "tutoriale" dzięki czemu załapiesz co i jak. Masz tablet, więc do sukcesu jeden krok :D

Odpowiedz do tematu