No, zeszlo na to z 3-4 godziny... Z tym, ze ostatnia godzina, to coraz mniej sie przykladalem (garnitur), bylem juz zmeczony ta praca. Chyba lepiej musze sprobowac namalowac cos z portretow (jak u Ozona xP). Anyway - thx za commenta.
Chcecie, to dalej commentujcie, a ja sie biore za jakis nastepny obraz
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
-->Obrazy Malowane Na Tablecie<--
Od tej pory bede zamieszczal tutaj do skomentowania obrazu malowane na tablecie. W koncu dostalem go w swoje lapy xD Oto pierwszy speed painting (i pierwszy powazny obraz) na tablecie. Czas wykonywania projektu to okolo 20-25 minut.
no musze przyznac ze jest roznica. Nie dosc ze znacznie szybciej to robisz to jeszcze ladniej wyglada. Jak sie lepiej wczujesz w tablet i jeszcze nabierzesz doswiadczenia to bedziesz malowal super obrazki ;]
Troszke czasu minie, ale naprawde mysz, a tablet to jest ogromna roznica O wiele latwiej sie na tym sprzecie idzie nauczyc malowac ladnie xD Dzieki za commenta, ja wracam do malowania, a wy komentujcie
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolejny Speed Paint - 30 minut, znowu jaskinia, ale teraz jajo dinozaura (xD) na pierwszym planie.
C&C ludzie, Digital Painting to tez grafika xD Cicho tutaj na jego temat (Ja, Ozon, Fuji i Matty tylko komentujemy i mamy wlasne galerie )...
Digital painting to nie grafika, bo o ile mi wiadomo to z definicji grafika to ogol sztuk artystycznych wykorzystujacych powielanie (ale nie zdziwil bym sie jakbym cos przekrecil xD)
to gniazdo z jajem wyszlo naprawde super, no ale ta jaskinia to nie wiadomo co to jest
Nie mialem pomyslu jak zrobic wnetrze jaskini To porobilem dziury i bruszlem stalagmita (czy stalaktyta ? xD)... A Digital Painting to didzital painting, nie definiujmy tego, bo pokrecimy cos jeszcze... xD Dobra, definicji nei znam noo xD
Jak dla mnie obie prace sa dziwne. I trudno jak na pierwszy rzut oka stwierdzic co one przedstawiaja.
Nigdy nie pracowalem na tablecie wiec ciezko jest mi cie ocenic.
Obydwie prace przedstawiaja jaskinie. Nie sa to obrazy z referek, wiec pewnie ciezko Wam poznac, co chcialem namalowac (przeciez nie wiecie, co mialem na mysli, duzo concept artow taka jest). Na 1 obrazie widzimy wejscie do jaskini ze szczelina, z ktorej wydobywa sie swiatlo z zewnatrz. Na 2 obrazie widac jajo, ktore lezy w gniezdzie, a gniazdo lezy na skalnej polce. Wszystko otoczone jest scianami jaskini.
~Fuji - moze dlatego nie wiesz ocb na tych obrazach, bo - tak jak powiedziales - nie pracowales nigdy na tablecie, a roznica jest naprawde ogromna. Niewazne, dzieki za commenta
Komentujcie dalej, a ja jutro maluje dalej skaly tym razem
kolas, mowilem zebys dal sobie spokoj ze skalami, jaskiniami itp. a zamiast tego malowal jakies przedmioty, osoby na jakims kolorowym tle bo to powinno ladnie wyjsc a chyba oto chodzi w malowaniu
Nie, nie o to chodzi wg mnie... Zobacz sobie na Max3D.pl (wbrew pozorom strona chyba jednak bardziej o 2D xD), tam wiekszosc to sa concept arty, sceny, miejscowki itd. a nie obiekty czy ludzie. No - portrety, ale to nie obiekt i ja na razie zaczne to malowac co w\w.
No tak, praca ma byc ladna, ale nie to sie najbardziej liczy w Speed Paintingu
Tutaj kolejna pracka Speed Paint. Przeznaczylem na nia okolo 50 minut. Troszke z referki (gdzies z 25% pracki), reszta swoja :]
Ozon mowil, ze trawa musi byc do poprawy, ale zostawilem tak, w koncu to nie jest "Finished 2D" tylko speed paint
Ta, widac, ze kiedykolwiek speed paint robiliscie... Nie zrezygnuje z landscape'ow, pocwicze takie sceny krajobrazowe. Obiekty nie sa na razie potrzebne (bo i po co mam to malowac ? to sie rysuje na poczatku, zeby sie oswoic z dzialaniem piorka. To rysowalem, teraz juz mi to niepotrzebne). Dzieki za posty anylej
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[ Dodano: 2008-03-14, 18:09 ]
Wyzwanie zakonczone ( i przegrane 5:0 xD, ale za to pocwiczylem ta technike DP ), wiec wystawiam pracke ze "Still Life Contest'u" do komentarzy.
praca jest naprawde super, no ale wszystko szpeci butelka, tlo i podloze. Listki i owoce wyszly naprawde "wyglebiscie", no ale nie wydac tego przez te "drugoplanowe" detale.
Matty, powinienes zaczac probowac takiego malunku, obejrzyj te tutki video co dalem w dziale "tutoriale" dzieki czemu zalapiesz co i jak. Masz tablet, wiec do sukcesu jeden krok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum