No, zeszło na to z 3-4 godziny... Z tym, że ostatnia godzina, to coraz mniej się przykładałem (garnitur), byłem już zmęczony tą pracą. Chyba lepiej muszę spróbować namalować coś z portretów (jak u Ozona xP). Anyway - thx za commenta.
Chcecie, to dalej commentujcie, a ja się biorę za jakiś następny obraz
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
-->Obrazy Malowane Na Tablecie<--
Od tej pory będę zamieszczał tutaj do skomentowania obrazu malowane na tablecie. W końcu dostałem go w swoje łapy xD Oto pierwszy speed painting (i pierwszy poważny obraz) na tablecie. Czas wykonywania projektu to około 20-25 minut.
no muszę przyznać ze jest różnica. Nie dość że znacznie szybciej to robisz to jeszcze ładniej wygląda. Jak sie lepiej wczujesz w tablet i jeszcze nabierzesz doświadczenia to będziesz malował super obrazki ;]
Troszkę czasu minie, ale naprawdę mysz, a tablet to jest ogromna różnica O wiele łatwiej się na tym sprzęcie idzie nauczyć malować ładnie xD Dzięki za commenta, ja wracam do malowania, a wy komentujcie
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolejny Speed Paint - 30 minut, znowu jaskinia, ale teraz jajo dinozaura (xD) na pierwszym planie.
C&C ludzie, Digital Painting to też grafika xD Cicho tutaj na jego temat (Ja, Ozon, Fuji i Matty tylko komentujemy i mamy własne galerie )...
Digital painting to nie grafika, bo o ile mi wiadomo to z definicji grafika to ogół sztuk artystycznych wykorzystujących powielanie (ale nie zdziwił bym się jakbym coś przekręcił xD)
to gniazdo z jajem wyszło naprawdę super, no ale ta jaskinia to nie wiadomo co to jest
Nie miałem pomysłu jak zrobić wnętrze jaskini To porobiłem dziury i bruszłem stalagmita (czy stalaktyta ? xD)... A Digital Painting to didżital painting, nie definiujmy tego, bo pokręcimy coś jeszcze... xD Dobra, definicji nei znam noo xD
Jak dla mnie obie prace sa dziwne. I trudno jak na pierwszy rzut oka stwierdzić co one przedstawiają.
Nigdy nie pracowałem na tablecie wiec ciężko jest mi cie ocenić.
Obydwie prace przedstawiają jaskinię. Nie są to obrazy z referek, więc pewnie ciężko Wam poznać, co chciałem namalować (przecież nie wiecie, co miałem na myśli, dużo concept artów taka jest). Na 1 obrazie widzimy wejście do jaskini ze szczeliną, z której wydobywa się światło z zewnątrz. Na 2 obrazie widać jajo, które leży w gnieździe, a gniazdo leży na skalnej półce. Wszystko otoczone jest ścianami jaskini.
~Fuji - może dlatego nie wiesz ocb na tych obrazach, bo - tak jak powiedziałeś - nie pracowałeś nigdy na tablecie, a różnica jest naprawdę ogromna. Nieważne, dzięki za commenta
Komentujcie dalej, a ja jutro maluję dalej skały tym razem
kolas, mówiłem żebyś dał sobie spokój ze skałami, jaskiniami itp. a zamiast tego malował jakieś przedmioty, osoby na jakimś kolorowym tle bo to powinno ładnie wyjść a chyba oto chodzi w malowaniu
Nie, nie o to chodzi wg mnie... Zobacz sobie na Max3D.pl (wbrew pozorom strona chyba jednak bardziej o 2D xD), tam większość to są concept arty, sceny, miejscówki itd. a nie obiekty czy ludzie. No - portrety, ale to nie obiekt i ja na razie zacznę to malować co w\w.
No tak, praca ma być ładna, ale nie to się najbardziej liczy w Speed Paintingu
Tutaj kolejna pracka Speed Paint. Przeznaczyłem na nią około 50 minut. Troszkę z referki (gdzieś z 25% pracki), reszta swoja :]
Ozon mówił, że trawa musi być do poprawy, ale zostawiłem tak, w końcu to nie jest "Finished 2D" tylko speed paint
Ta, widać, że kiedykolwiek speed paint robiliście... Nie zrezygnuję z landscape'ów, poćwiczę takie sceny krajobrazowe. Obiekty nie są na razie potrzebne (bo i po co mam to malować ? to się rysuje na początku, żeby się oswoić z działaniem piórka. To rysowałem, teraz już mi to niepotrzebne). Dzięki za posty anyłej
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[ Dodano: 2008-03-14, 18:09 ]
Wyzwanie zakończone ( i przegrane 5:0 xD, ale za to poćwiczyłem tą technikę DP ), więc wystawiam prackę ze "Still Life Contest'u" do komentarzy.
praca jest naprawdę super, no ale wszystko szpeci butelka, tło i podłoże. Listki i owoce wyszły naprawdę "wyglebiście", no ale nie wydać tego przez te "drugoplanowe" detale.
Matty, powinieneś zacząć próbować takiego malunku, obejrzyj te tutki video co dałem w dziale "tutoriale" dzięki czemu załapiesz co i jak. Masz tablet, więc do sukcesu jeden krok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum