Poprzedni temat «» Następny temat
Logosy
Autor Wiadomość
Ozek 
User

Wysłany: 2008-11-07, 23:38   Logosy

No dawno mnie nie bylo.
Zobaczymy jak mi teraz idzie.

Mowcie co byscie poprawili i wszystkie wasze odczucia co do kolorystyki.
No i oczywiscie czy sie podoba.

byCinek 
User
www.byCinek.yoyo.pl

Szmal: 3000g4u
Wysłany: 2008-11-08, 11:13   

na pewno ten czarny kolor gryzie sie z innymi, hmmm i ten kwiatek co wyrasta z G :/

aLabsko 
User
Cham

Wysłany: 2008-11-08, 15:14   

Dla mnie ramka psuje caly efekt a zwlaszcza to biale po prawej :P Napis sunny powinien byc pokryty takim gradientem jak garden bo odstaje :P Do tego ten Zolty kolor nie pasuje do reszty zwlaszcza na tych platkach na gorzei napisie sunny jak dla mnie powinno pozostac czarno zielone ;) Do tego odbicie powinno sie stykac z rzecza jaka odbija to tyle moich spostrzezen ;) A! I ladna literka G podoba mi sie jej ksztalt ;)

kolas 
User

Wysłany: 2008-11-09, 00:41   

Niezbyt ladny ten gradient :P Usunal bym z niego trojkolorowosc i dal ze 2 przechodzace odcienie np. zielonego. Dodaj jakis cien pod napisem (skoro odbicie nie styka sie z napisem), zmniejsz opacity odbicia na jakies 20-35% i powinno byc dobrze :P No, mozesz jeszcze usunac AA z bialego podpisu na ramce D:

Ozek 
User

Wysłany: 2009-01-07, 00:31   

I znowu dlugo nic nie wrzucalem no ale zobaczymy co o tych sadzicie
2.
3.
4.

Oceniajcie
(gdyby ktos pytal to strona jeszcze w budowie)

Crow 
Administrator

Wysłany: 2009-01-07, 00:44   

Dwie pierwsze prace bardzo ladne , ostatnia jakos mi nie podeszla ale oceniam na +9 , pozdro

byCinek 
User
www.byCinek.yoyo.pl

Szmal: 3000g4u
Wysłany: 2009-01-07, 00:46   

dwie pierwsze prace udane, a w pracy nr 4 zabraklo symetrii

Kubus 
User

Wysłany: 2009-01-07, 00:47   

2.Slabe czcionki. Zamiast pomaranczowego dalbym rozowy taki ciemniejszy.
3.Dobre lecz troche zamale.
4.Chciales zrobic 3D sam. Troche ci nie wyszlo. Za dlugi prawy bok. Te strzalki do wymiany bo jakies krzywe. A i kolory czcionek + czcionka do wymainy. Osobiscie dalbym to co jest na niebiesko dalbym na ciemno szary a to co na czerwono Jakims ladnym blektiem.

Badbanan14 
User
Wychowany na bledach

Wysłany: 2009-01-07, 00:51   

2 jest fajna, bardzo mi sie podoba. 3 fajnie minimalistycznie tez mi sie podoba. 4 cala blee usuna bym wg.

Ozek 
User

Wysłany: 2009-01-07, 01:17   

Kubus, to jaka czcionke bys tutaj proponowal ?

Co do strzalek w 4 to faktycznie dopiero teraz zauwazalem ze sa krzywe chyba za dlugo siedzialem przy kompie (monitor CRT jednak robi swoje)

Arti 
User

Wysłany: 2009-01-07, 09:07   

Ta krzywizna strzalek moze byc sprytnie wykorzystana jako pewien chwyt reklamowy. Czlowiek przyzwyczajony jest do pewnej estetyki reklamowej. Kazde zalamanie, powoduje wieksze skupienie uwagi. Patrzysz i myslisz ze cos tu jest nie tak.
Trzeba byc jednak ostrozny, bo wprowadzenie takiej zasady graniczy z ogolna opinia jako kicz i tandeta, lub po prostu niedociagniecie przez grafika (amatora?).

Jednak w tym przypadku, krzywizna strzalek wizualnie znieksztalcila szescian wewnatrz. Czujesz jakby byl lekko rozciagniety. Oczywiscie w rzeczywistosci jest to dobrze skonstruowana bryla.

Takie zagranie, "moze" zasugerowac obserwatorowi ze strzalki byly narysowane specjalnie krzywo, aby stworzyc pewna iluzje wizualna szescianu.

Podsumowujac 2ga pracka jest najbardziej estetyczna. Podoba mi sie. Ale prawda jest taka ze wieksza uwage zwrocilem na 4ta.

Pozdrawiam. ;)

KML 
User
lo.

Wysłany: 2009-01-07, 16:37   

Zapisuj w JPG ale w najlepszej jakosci bo tak to sie zle patrzy.

Ozek 
User

Wysłany: 2009-01-07, 17:08   

Arti, hehe jednak jestes artysta bo tak naprawde nie wazne jak praca jest wykonany tylko jak sie ja zinterpretuje bo wszytko moze byc sztuka np.
maznij akwarela po papierze prostokaty i gdzies miedzy nimi umiesc dwa trojkaty nazwij to wszystko Arystokrata na koniu a zobaczysz ze ludzie odnajda w tym wszystkim jezdzca i pewnie to beda te dwa trojkaty jak mazniesz jeszcze pare plamek to i sluzbe znajda(cytat z mojego nauczyciela)

A co do Kamila to zauwaz ze jest to zapisane w JPG i uwierz mi ,ze na najlepszej jakosci ...

KML 
User
lo.

Wysłany: 2009-01-07, 18:07   

Wiem ze jest zapisane w JPG dlatego napisalem "Zapisuj w JPG ale " A co do jakosci to dziwnie te piksele wygladaja na tym szarym w 3 pracy.

Odpowiedz do tematu